Sommarkväll på Borgholms torg

8 onsdagskvällar i sommar är det sång och musik o galna upptåg på Borgholms torg på Öland. För 9e året i rad anordnas detta populära evenemang. Olika dansband och div andra artister står för underhållningen och det är allsång och även dansbana finns för de danssugna.
Mycket folk brukar det vara i blandade åldrar. Allt från barnfamiljer till pensionärer.
Vi var där för första gången i år tillsammans med vänner. Vi åt lite mat innan på närliggande Borgholms kök och Bar.
 
 
God rödspätta valde jag och sambon. Våra vänner valde grekisk sallad resp hamburgertallrik och allt smakade väldigt bra.
 
Bänkade oss i god tid framför scenen då vi vet hur mycket folk det kommer. Vädret var ju skönt så gick ingen nöd på oss. Barbados har jag hört många gånger förut, tyvärr inte med Magnus Carlsson utan bara med Björn som sångare. Men han gör det bra han med. Dom spelar och sjunger flera av dom låtarna som Magnus spelade in med bandet under sina år. Som t ex Rosalita, Marianne från Tylösand, Hold me, Se mig osv
 
 
Barbados i full action på scenen.
 
 
Närkontakt med publiken, här i någon allsång tror jag
 
 
 
En liten del av publiken..........
 
 
En onsdag i juli kan allt hända i Borgholm!! Elvis kom och sjöng för oss. Vilka svängande höfter- förföriskt vickande haha heltokigt. Duktige Nils Åkesson från Växjörevyn uppträdde. Han spelade även Carolin af Ugglas och Lars Kristers medlem med omskrivna underfundiga texter.
 
 
 
Vi fastnade på en selfie vi med mitt bland allt folk. Sjöng och trallade med i låtarna och fötterna stampande takten minsann.
 
 
 
Kvällen var ljummen men blev mer o mer moln och regnet verkade vara nära. Men klarade oss från regnet. Denna vackra himmel fotade jag på vägen hem från Borgholm.
 
Fylld av sång, musik och glädje har kroppen fått ny energi. Vaknade dock till mulet väder och skallvärk. Fast nu skiner solen och det är kvalmigt varmt igen.
 
Kram från Lotta

Dans och musik hör sommaren till

På onsdagskvällarna är det dans på bryggan i gästhamnen här i Kalmar. Lokala dansklubben Spinnrockarna håller i trådarna. Spelar upp dansvänlig musik för de som önskar ta en gnussande foxtrot eller svängig bugg. Nu klarar inte våra kroppar av sån fysisk rörelse men är alltid kul att kolla på folk och lyssna på musiken. Är vädret bra är det bara skönt o slå sig ner på bryggan eller vi har egna stolar med oss.
 
 
Många båtar låg i hamnen denna ljumma sköna kväll.
 
 
Några par gav sig upp på bryggan i en snabb bugg. Det rycker i benen, jag älskade och dansa när jag var yngre och friskare.
 
 
Benny Andersson med sin stora orkester och medmusikanter gästade vår stad i helgen. Tommy Körberg, Helen Sjöholm, Kalle Moreus är ju välkända namn som är med i gänget. Vi var inte sugna på att betala en massa för biljetter. så lyssnade från området utanför som så jättemånga andra. Och det hördes jättebra även där.
 
 
En liten del av alla dom som lyssnade utanför. Mellan träden anar man scenen.
 
 
Längs med hela Fredriksskanskanalen stod o satt folk i den ljumma sommarkvällen. Närmare 5000 personer var inne på arenan och njöt av musiken. Fanns även en dansbana att svänga de lurviga på.
 
 
Igår åt vi sill, potatis, gräddfil och ägg till middag. Riktigt gott när vädret är så varmt nu. Kroppen gillar den lite salta maten minsann. Vi unnade oss lite äppelpaj med vaniljsås åxå - var ju trots allt lördag.
 
 
Sudden - vår katt är lika grå som trallgolvet. Här ligger han o tar igen sig framåt kvällen när altanen är i skugga. Mycket mer behagligt att vara där då.
 
 
På altanbordet står detta betonghjärtat med fetbladväxter. Ser ut som en mikrofon som växer på höjden!!
 
 
 
Måste bara visa detta foto från dec 1985. Jag och sonen Tobias som föddes 20 dec 1985. Vi var kvar på BB över hela julhelgen men gick ingen nöd på oss.
Jag har skrivit en text till en patienttidning om "Min stora lycka" och det var när jag blev gravid och födde sonen. Bifogade några bilder bl a denna. Tänk vad tiden går - i år fyller den lille plutten 31 år. Jag var ung men hade reumatismen redan då i min kropp.
 
 
 
 
Blev en blandad kompott om mitt liv. Såsom livet är faktiskt. Njut av sol och värme om ni gillar det. Håller mig nära nån fläkt istället.
 
Kram från Lotta
 

Skånebesök

Vi hade besök från Skåne i veckan. Min sambos syster med sambo kom från Malmö för att hälsa på oss. Vi hade innan pratat om att köra upp till Sandviks kvarn på Öland för att äta den öländska specialitén Lufsa.
Från Kalmar är det ca 7 mil till Sandvik. Vi har alla varit där förut men miljön är så fin där omkring och maten god så vi drog iväg.
 
 
Tyvärr kunde man ej beställa bara lufsa på kvällstid utan det fick bli denna "plocktallrik" med 1 st kroppkaka, 1 bit lufsa och en bit lax. Man fick lingon och grädde till. Mycket välsmakande.
 
 
Lufsa består av riven potatis och lök. Sen vispas mjöl, ägg och gräddmjölk ihop och blandas med den rivna potatisen o löken. På toppen läggs rimmat fläsk. In i ugnen och sen njut av det goda. Går ej att jämföras med ugnspannkaka, raggmunk el kroppkakor.
 
 
Carina som älskar kossor hittade en kossa att vila en stund på. Fanns både levande och konstgjorda hästar och kor i närheten.
 
Skön kväll fast blåste en del men vi satt utomhus. Var musikunderhållning av 2 tjejer. Trevligt.
 
 
 
Vi kikade lite nere i Sandviks hamn, många båtar vid kajen. Sen körde vi grusvägen längs med kusten söderut en bit. Så vackert. Kalkstensformationer uppbyggda längs med vägen, solen glittrade i havet. Ljuvligt.
 
 
 
Dagen efter blev det en tur till Krusenstiernska gården, en oas i närheten av Kalmar slott. Här spelas sommarteater under 1 månad varje sommar. En grönskande oas med möjlighet att köpa hembakat fika och slå sig ner under de lummiga träden.
 
 
Bulle, Silviakaka och ett glas hemkokt saft av gårdens bär. All frukt, bär o valnötter tas till handa och säljs på gårdens skördemarknad på hösten.
 
Från gårdens hemsida kan man läsa:

Innanför det röda planket finner du en rymlig trädgård fylld med gamla frukt- och valnötsträd, bärbuskar, blommor, örter och medicinalväxter. Stora snäckor kantar gångarna och vita möbler välkomnar caféets gäster att avnjuta nybakat fikabröd i trädgårdens lummiga vrår.

 Huvudbyggnaden är bevarad intakt sedan 1800-talet och är ett exempel på hur den lägre aristokratin bodde. Huset är fyllt med föremål från olika epoker och länder. Allt är arvegods som familjen von Krusenstierna samlat under flera generationer. Gården donerades till Kalmar stad 1940 och är sedan 80-talet Kulturminnesmärkt. Under sommaren hålls guidade visningar i huvudbyggnaden som nu är museum.

www.krusenstiernskagarden.se

Lite tips på utflykter var detta. Finns mycket att uppleva i vår närhet.

Kram från Lotta

 

 

Allsång och god middag

I söndags kväll drog vi över till Öland för lite allsång på torget i Mörbylånga. Våra vänner från Vetlanda kom dit åxå så vi umgicks under några timmar. Vädret var skiftande - växlande molnighet och regnet hängande i molnen. Kom några droppar under kvällen.
Allsång är kul och medryckande. Sjunger gärna men inte så bra. Var förvisso med i barnkören i kyrkan som ung.
 
 
Tony Strandberg med musiker höll i allsången. Spelade en del dans- och coverlåtar åxå.
 
 
Vi fastnade tydligen på bild, gubben och jag.
 
 
Och bredvid mig satt Vetlandagänget. Vi sjöng Ledinlåtar, Evert Taube mm ja alla de klassiska allsångerna.
 
 
Ett gäng barn sjöng Idas sommarvisa så fint. Givetvis blev det godisregn för barnen med.
 
I veckan drog vi till Öland igen tillsammans med min son med flickvän. Bord var beställt på Strandnära i St Frö. En omtyckt ekologisk restaurang och café. Restaurangen öppen endast under 7-8 veckor under sommaren. Cafét är öppet under helgerna året runt.
 
StrandNäras Toast på dagens långkok (kycklingfilé) & grönsaker från Solmarka, med kålsallad,  picklad lök & rostad Solmarkapotatis
Så himla gott, köttet var så mört.
 
 
 Sambon och jag delade på denna efterrätt. Panacotta med citron och fläder, italiensk maräng och bär. Denna la sig som bomull i magen smaskens!!
 
Strandnära erbjuder även boende i form av BoB rum och vandrarhemsrum. Finns även några stugor och ett kök för självhushållning. Nära till bra badplatser och lugnt och fridfullt. Läs mer www.strandnara.com
 
Haft skånebesök under veckan och det återkommer jag till.
Ha en härlig helg, kram Lotta

Sommarteater med goa skratt

 
Igår firade vi våra 5 år tillsammans med att gå på sommarteater på Krusenstiernska teatern. I den vackra trädgården bland blommor och bärbuskar och svajande träd spelas sommarfars varje sommar. Årets fars heter Rakt ner i fickan och är en förvecklingskomedi av stora mått. Så invecklat så man undrar hur det ska sluta!!
 
Allan Svensson är en av skådisarna som lurar Försäkringskassan på massa pengar genom att söka bidrag till både levande och div påhittade personer. Carina Lidbom spelande hans fru och Clas Månsson en nitisk kontrollant från Försäkringskassan.
En kille som var helt otrolig på scenen var Ola Forssmed, vilken mimik och vig som bara den.
 
Scenen i Krusenstiernska trädgården - en helt ljuvlig miljö att se teater under bar himmel
 
 
 
Och här sitter vi på läktaren och inväntar starten på teatern
 
 
 
Allan Svensson i mer svindlerier med försäkringskassan
 
 
 
Ola Forssmed som inneboende i samspråk med kontrollanten Clas Månsson
 
 
 
Mycket förväxlingar hit o dit, bl a Ola Forssmed i kvinnokläder.........
 
 
Hela ensemblen på scenen. Många goa skratt blev det och allt nystades upp till slut. En trevlig kväll
 
Ha de gott i sommarvärmen
Kram Lotta
 

Sommarbröllop

Vi var igår inbjudna att deltaga i goda vänners bröllop. Bröllop är glädje och lycka och en alldeles underbar stund i livet med många minnen. Dessutom ett bröllop mellan två killar. Spänning och förväntan låg i luften på väg till kyrkan. Dessutom regnade det rejält och det regnet var ej beställt.
 
Söder om stan i vackra Hossmo kyrka var vigseln. En liten familjär kyrka.
 
Fina Nils-Erik och Ricki på väg mot altaret
 
Vigselförrättare var Mildred Fischer, solosång framfördes av Liselott Shatri. Här avges löftena till varandra.
Så stämningsfullt och kärleksfullt det var, mina ögon tårades minsann.
 
 
 
Efter vigseln såg dom båda så lättade ut och kärleken lyser om dom. Risgryn kastades över dom lyckliga, ja några kastade makaroner för riset var slut ........
 
 
Flott var det minsann. I limousine åkte brudföljet iväg för lite fotografering. För att sen anlända till festlokalen en bit bort.
 
Buffebordet framdukat på prideduken. Här fanns allt och lite till. Kött lax, böckling, kyckling, meloner, bröd, potatissallad mm. Varvades med tal, sång och musik och mat under lättsamma former.
 
 
Och bröllopsvals blev det såklart - den gick som en dans. Ricki hade legat i och tränat minsann Spelade och sjöng gjorde Tommy Elmgren från Nybro. Han höll även i en musikquiz som var rolig.
 
 
Sen väntade vi ju alla på Bröllopstårtan såklart. Skulle hämtas på ett kondis i Nybro 3 mil bort i en kyllåda som visade sig vara alldeles för stor för bilen som skulle frakta tårtan. Panik!! Ett släp fick hyras för att forsla tårtan i sin kyllåda. Dyr tårta o extrajobb men tur den var så himmelskt god.
 
Bröllopstårtan i 3 våningar från Sandbergs kondis.
 
Mer sång och dans och även paketöppning blev det under kvällen. Fina gåvor och även resepresentkort fick brudparet av oss gäster. Tröttheten och värken slog till med kraft vid 24 tiden s vi bröt upp och var nöjda och glada över att få dela denna underbara dag med våra vänner. All lycka till våra vänner in i framtiden.
 
Kram fr Lotta
 
 

RSS 2.0