Utan fungerande ögon ser man inget........

Ja det är en sanning minsann!! Utan fungerande ögon ser man inget. I 14 dagar har jag haft besvär med ena ögat. Började med ett skav i ögat, som ett litet korn eller hårstrå låg där o skavde. Ögat blev rött och började värka rejält. Haft detta ett flertal gånger, så hoppades det skulle gå över. Kontaktade ögon klin som bara rekommenderade mer tår ersättnings droppar då jag har extremt torra ögon pga en reumatisk sjukdom som heter Sjögrens syndrom. Detta hjälpte dock inte så några dagar senare ringde jag igen, fredag förra veckan. Inga läkar tider fanns kvar utan blev hänvisad till en jour tid lördag morgon. Upp i ottan och iväg...........
 
Har sår på hornhinnan och en bakteriell infektion. Ser skit taskigt- dimmigt. Såg knappt översta raden på tavlan med bokstäver hos ögon läkaren. Fick antibiotika i droppar och inflammationshämmande droppar. Plus en fet salva att ta till natten.
 
Droppar droppar droppar....... som grumlar ögat och ger mig mer dimsyn!!!! Men bara det hjälper så.
 
Det ska väl bli bra så småningom detta med. Har som sagt haft dessa besvär förut men inte så allvarligt. Beror nog på den bakteriella infektionen med. Har haft en lång period med hosta, lunginflammation mm - nu räcker det.
 
Dagarna är inte så innehållsrika nu för tiden. Vilar och sover en del, för att tiden ska gå. Blir kortare stunder vid datorn eller tvn. Och så lite Wordfeud på surfplattan emellanåt. Det är så kul. Men jag är urkass. Blir många korta ord med 3 bokstäver som ej ger många poäng. Men vi är alla barn i början!! Ett kul tidsfördriv som håller hjärnan igång lite.
 
Funkar jättebra med pennan på pekskärmen. Mina fingrar lyder inte riktigt som jag vill.......
 
Än håller vintern greppet om oss och snön ligger där vit och gnistrande. Vår katt Sudden gillar inte snön o vägrar gå ut. Men nyfiken är han och vill gärna kolla läget utanför balkongdörren. Min sambo har därför skottat fram en liten fyrkant på altangolvet där katten kan gå ut och få en nypa frisk luft. Men ofta vänder han på tassen lika fort som han gått ut där......... Är ju sååååå kallt och massa snö!!! Han liksom vi längtar efter våren nu.
 
Här ser ni lilla tass avtrycket i snön på Suddens lilla utegård!!
 
Vill till sist bara visa några änglar jag har på en hylla i köket. Älskar änglar!! Fick en fin sten av min going för en tid sedan, som pryder sin plats.
 
 
Var rädda om er och om varandra, stora goa kramen fr Lotta
 
 

Blogg torka

Jag är imponerad av dom som skriver ofta eller t o m varje dag i sina bloggar. Jag gillar att läsa bloggar och kikar nästan dagligen in till flertalet bloggare. Blir lika glad varje gång det finns en uppdatering. Men vad ska man skriva om när man bloggar ofta? Det beror såklart på hur ens liv ser ut.
Är man i karriären, kanske kändis eller gillar mode eller inredning så finns det massor av infalls vinklar att skriva om. Är man en barnfamilj händer det kanske massor av saker man vill dela med sig av.
Men jag då??? En förtidspensionerad kvinna på drygt 50 år!! Visst händer det saker i mitt liv, men inte just nu känns det som.
 
Min kreativa sida är som störst under höstarna varje år. Då sprutar ideérna fram den ena produkten efter den andre. Men sen dalar intresset av att tillverka juliga produkter när nyåret passerat. Har dock dekorerat 50 st små vanliga tändsticksaskar med juliga motiv under de senaste dagarna. Är ett pilljobb, men blir rätt ok till slut.
 
 
Var på Baronen häromdagen och kikade runt i butikerna där. Inne på inredningsbutiken Dimoda hittade jag en fågel som såg lite galet crazy ut. Han måste bara följa med mig hem. Nu står han på hallbyrån och jag blir så glad varje gång jag går förbi och ser han. För det är en HAN i gammal störtkruks hjälm!!!
 
Kolla in svansföringen i spegelbilden :-)
 
Julen städades ut hos oss i lördags på trettondagsafton. Så mycket grejer och ändå är inte allt framplockat som står här i gömmorna. Men jag byter dukar överallt i lägenheten- så nu skulle alla röda julinspirerande dukar bort. Tomtar i mängd, stora som små förpassades ner i lådor. Ljusstakar och fönsterstjärnor likaså. Gardinerna i köket byttes ut mot skira ljusa i grön/rosa toner. Blev så snyggt och fräscht på nåt sätt. Även om jag älskar hela advents tiden med allt juligt omkring oss.
 
Vad passar väl bättre om inte en fika med semlor!! Kanske inte riktigt dags för det än men varför inte- det är ju sååååå gott!!
 
Wienersemlor blev det- smaskigt värre. Testa dom om ni inte gjort det förut.
 
Hade fika besök från Karlstad. Min systerson bor där med sin tjej. Nu har han varit hemma i Kalmar och hälsat på några dagar och ville även besöka sin moster dvs mig. Var kul och ses, blir inte så ofta tyvärr.
 
Efter all julmat och gotter vi ätit, så är det gott med lite annat. Vanlig svensk husmanskost är inte fel. Tycker det är trist med planering av mat varje dag, vad man ska äta osv. Men mat blir det varje dag på bordet på nåt sätt. Ikväll blev det potatis mos med köttbullar och lingon. För min del rejält med isbergssallad därtill. Älskar sallad, knaprar det som godis.
 
Det blev ännu ett blogginlägg från mig, jag som inte hade nåt och skriva om. Men börjar jag skriva så brukar det flyta på sen.
Har fortfarande förkylning kvar i min kropp. Hesa Lotta kraxar fram orden då och då. Hostattacker kommer och går. Men har tack och lov ingen feber. Alltid nåt positivt.
 
Ha en fortsatt skön vecka, trots det gråtrista vädret. Kram fr Lotta
 
 

RSS 2.0