Årets sista dag

31 dec 2011 - ja det är visst dagens datum o den allra sista dagen på detta året. Mänga många dagar har jag lagt bakom mig. Många dagar o nätter som varit rejält tuffa o tunga o ta mig igenom, åtminstone under årets första 4 månader.
Förra nyårshelgen hade jag trevligt sällskap och blev bortskämd med vällagad god mat o trevligt umgänge. Minns att jag mådde pyton, åt penicillin o var svag o nedsatt efter min 3e cellgifts behandling. Men jag slapp ensamheten som är otroligt jobbig.

I år får jag dessvärre fira in året ensam tillsammans med katten!! Min karl befinner sig i Skåne land tyvärr. Katten ogillar alla dessa smällare o raketer o alla höga ljud omkring dessa. Så nu hoppas jag bara timmarna går snabbt så det blir nytt år.



Årets första månader var alltså rejält jobbiga. Min kropp blev mer o mer medtagen av cellgifts behandlingarna jag fick. Fick ett flertal infektioner som krävde penicillin behandling. Mitt immunförsvar sjönk allt mer. Under mars månad blev jag allt svagare, svårt o äta o dricka, mycke illamående osv. Usch o fy va jobbigt det var. Krävdes ett par dagar på sjukhus för att få mig på fötter igen. En mödosam väg tillbaka igen för att återfå krafterna.

Minns så väl den 11 april i år- då jag för första gången var ute på min altan. Solen sken o det var premiär på Kalmar FF;s nya arena. Jag hörde sorlet därifrån där jag satt på en stol på altanen med en skål glass framför mig. Jag kände sån lycka just då!!!

Sakta sakta under sommar månaderna blev jag starkare- litet steg varje dag framåt. Fick kontakt via en dejt sida med en Skåne kille och vi träffades under några fina dagar i juli månad. Vi har sen fortsatt o träffas en gång per månad och om allt klaffar ska vi bli sambo i mars 2012.

Under hösten fann jag min kreativa sida igen, kändes helt otroligt att se saker växa fram ur mina händer. Jag jobbade mest i lera o tillverkade mängder med tomtar o vättar. Men även andra saker blev tillverkade o hittade hem till nya kunder under dom julmarknader jag deltog på under nov-dec.

Mitt bloggande har gett mig nya kontakter i bloggvärlden. Helt fantastiskt med alla dessa nya härliga människor. Tack alla ni för att ni finns.

Ett nytt år lurar nu bara några timmar bort. Ett helt år med bara oskrivna dagar. Det gäller för oss alla att fylla dom med meningsfullt innehåll.



GOTT NYTT ÅR kram fr Lotta

Nu är glada julen slut slut...........

God fortsättning till er alla. Tänk vad juldagarna går fort!! Vi stressar, planerar, handlar och pyntar i mängd för att julen ska bli så trevlig och mysig som alla vill ha den. Det viktigaste trots allt är ju att umgås med nära och kära om man har den möjligheten. Köphysterin vill man ju vara utan. Lagom är trots allt bäst.

Jag hade min going Bosse hos mig under julhelgen, sen kom min son med tjej under julaftons kvällen o stannade till annandagen innan deras hemfärd mot Stockholm. Julaftonen tillbringades med mamma och syrran med familj. En hel del god mat fyllde våra magar. Och faktiskt kom tomten även i år - jag fick julklappar åxå........



Lilla Moa hade varit jättesnäll och fick många klappar.




Ett fint paket med tillhörande rim som jag fick av min älskling!! Innehållet var
en parfym "Dolce Gabbana" som doftar underbart........




För första gången var jag på Midnattsmässa på julaftonen. Vi var i Birgittakyrkan
i Kalmar. Hade förväntat mig mer välkända julpsalmer o julsånger denna kväll. Men en stillsam
stund i lugn och ro blev det.



Bosse o jag hos våra goa vänner Nisse o Robban på juldagens kväll.




Sonen hade beställt "Flygande Jakob" - så det fick det bli till middag en av dagarna. Alla åt med god aptit.
Till fikat blev det Pepparkaks-kladdkaka med grädde- det la sig som bomull i våra redan överfulla magar!



Fick denna stora fina choklad kartong av min bror, lyxig Lindt choklad mmmmmmmm

Annandag jul avnjöt vi ännu en julkonsert. Den traditionella konserten med Lasse Trofast med
musiker i Algutsrums kyrka. En underbar stund med fin fin julmusik. Vacker finstämd sång, saxofoner
och annat örongodis i dansbands tappning. Ett måste för oss- det tillhör julen.



Lasse Trofast med sin smäktande stämma.

Önskar er alla en lugn vecka innan nyårsfirandet tar vid. Jag ska fira in året i stillsamhet
tillsammans med katten som hatar alla smällare o raketer.

Kram fr Lotta

GOD JUL

Jag önskar er alla en riktigt GOD JUL. Ta det lugnt o rå om varandra rejält under julhelgen. Massa mys
och gott att äta blir det garanterat. Umgås med släkt och vänner såklart. Jag har min going hos mig o
framåt kvällen kommer sonen o hans tjej- ska bli så mysigt o äntligen få träffa dom.

Granen klädde vi i torsd kväll:



Många röda kulor och guldglitter blev det. Blev bra tycker jag, var några år sedan jag
hade julgranen framme o klädd. Nu blev det äntligen av när mannen i huset finns på plats!!



Gamla fina tomten står på sin vanliga plats och halmbockarna bredvid. Som det ska vara.
Julklapparna fattas under granen ännu.........



Hoppas tomten kommer till alla er som varit snälla under året. Är väl tveksamt om jag
skött mig och varit snäll - det återstår o se......

Ha nu en riktigt mysig o härlig Julhelg.
Julkramar fr Lotta

Lättnad o glädje

Jag är så glad och lättad. Mitt återbesök på gyn mott gick bra. Detta var min 3e åter kontroll efter min äggstocks cancer. Vid denna tiden förra året hade jag fått min 3e cellgifts behandling och jag var jätterisig. Mådde skit av behandlingarna - fick många jobbiga biverkningar. Men nu är nu och läget är annolunda i positiv bemärkelse.

Min ängslan o stora oro har jag burit på ett tag inför läkarbesöket. Men det släppte så fort jag kom in på mottagningen. Min läkare är duktig o förklarar bra samt besvarar alla mina frågor.
Allt var verkligen bra. Undersökningen visade inget avvikande eller misstänkt. Gud va skönt och höra, en tung sten föll från mitt bröst!!!

Det var med lätta steg jag gick från sjukhuset denna onsdag i december.



Nu ser jag fram emot julhelgen. Här ovan en mandelmussel magnet som jag tillverkat. Vi ska tillsammans
ha en Hjärtlig Jul. Min kille Bosse kommer till mig o firar jul tillsammans med mig, min syster m familj o min mamma. På julaftons kväll kommer min son o hans flickvän och vi ska ha en mysig kväll o även juldag tillsammans. Var ett tag sen jag träffade sonen-så jag längtar enormt efter och träffa dom.

Vi ska även hinna med besök i kyrkan under midnattsmässan och en musik konsert på Öland under Annandag jul. Lite trevliga möten med kompisar ska vi åxå klämma in. Ska bli trevligt på alla möjliga sätt.

Självklart blir det mycke god mat, godis och annat onyttigt :-D



Min mysiga goe son och hans tjej.

Önskar alla mina bloggläsare en riktigt GOD JUL. Ta hand om varandra, ha skoj- skratta mycke. Sjung
massa fina jullåtar, dansa kring granen om ni har plats för det, ät o må gott.........

Gosig julkram fr Lotta


Dags för åter kontroll

Än en gång har jag fått kallelse till gyn mott för åter kontroll efter min cancer. I 5 ½ år ska jag kontrolleras. Ett år har nu gått och ett flertal återbesök återstår alltså. Jag blir lika orolig varje gång denna kallelsen kommer. Livrädd faktiskt för att en ny cancer ska hittas i min kropp. Risken för återfall är 50 % för min del.
Jag vet att jag inte borde gå omkring o oroa mig. Men det är ofrånkomligt. Inte så att jag går o grubblar över det hela tiden, men när det närmar sig åter kontroll då kommer oron tillbaka rejält.

Har pratat ett flertal gånger med min kurator om detta. Hon säger att det är normalt att jag tänker så. Man är rädd för det okända, det man inte har kontroll över.
På onsdag är det dags igen. Önskar bara att tiden går snabbt tills dess, jag vill få det överstökat. Förhoppningsvis är allt bra o jag kan gå därifrån med lätta steg. Tyvärr tas inga blodprover eller görs några röntgen undersökningar, det skulle ge så mycket mer. OM det finns cancer celler i kroppen, är dom väldigt små o syns tyvärr inte på ett ultraljud enbart. Men läkarna går mest på hur man mår och vad själva undersökningen visar.



Jag borde glädjas över att julen närmar sig allt mer och att min going kommer på torsdag o stannar över julhelgen hos mig. Likaså att sonen o hans tjej kommer till oss under en del av helgen. Men som sagt så är mitt fokus på annat håll just nu.

Men visst blir det jul. En del julklappar, lite god mat, tomtegröt o julskink macka till frukost, tända ljus o ett besök i kyrkan på midnatts mässan plus massa umgänge - ja det blir nog en bra jul i år!!!

Ha det gott o stressa inte dessa sista dagarna - det blir jul ändå!!!

Kram Lotta

Julstämning

Igår kväll fick jag en dos julstämning inom mig. Var tillsammans med mamma o syrran i Kalmarsalen o lyssnade på julkonserten Änglarnas Tid med Magnus Carlsson. Han sjunger otroligt bra oavsett vilken sorts musik han ger sig på. Nu var det jullåtar såklart. Den finstämda Ave Maria gör mig nästan tårögd- sååå vackert. Lilla Trumslagarpojken gillar jag mycket åxå. Hade gärna velat se o höra denna konserten i en kyrka istället, då hade den kommit ännu mer till sin rätt. Ingen julkonsert utan O Helga Natt, så den fick vi höra även denna kväll.

Grått o trist ute, men ändå skönt på nåt sätt och slippa snön o halkan. Hoppas dock på att snön kan komma lite försiktigt under julhelgen- för julstämningens skull.
Får fixa julstämning inomhus istället:



Mitt julpyntade köksfönster




Min hallbyrå pyntad med ljusslinga i frostad glasburk, tomtar o ljus




Söta goa tomtar o lite ljuslyktor pryder alltid sin plats




Tomten med sin "långa lugg" sitter alltid på samma plats i hallen o välkomnar alla




Den fina spånstjärnan lyser så vackert i mitt hobbyrum. Tillverkad o design
av Bengt Johansson, Nyebo, Ålem.




Avlsutar detta blogg inlägg med en bild på en Ängel (med tanke på Änglarnas tid)
Denna ängel hänger i min kökslampa o är en kul grej jag blir glad av varje dag!!!
En liten naken ängel :-)) söt som bara den.

Ha det fortsatt gott i julstöket, sakta ner takten ibland o njut lite åxå.......
Kram Lotta

Vinster o kusinträff

Dagar läggs till dagar i december månad o snart är det jul. Längtar........... efter min son som jag inte träffat sen i somras och även min going Bosse som kommer o firar jul tillsammans med mig. Julhelgen är kort o intensiv detta året men man får njuta av dessa dagarna så gott man kan.

Jag vann ett litet pysselkit hos Lena Scrappar för ett tag sen. Kunde såklart inte låta bli utan satte igång fingrarna o pysslade ihop 2 kort av vinsten.



Här är det ena kortet, gillar verkligen stämpeln.



Jag har inga Pro Makers pennor, så målade med vanliga färg pennor. Ja ja det blev som
det blev - men skoj var det!!!

Igår kväll hade jag några kusiner hos mig för den årliga julträffen. Vi äter gott och mycket och
spelar julklapps spelet med stor inlevelse. Blir oftast huggsexa om paketen.



Jullandgångar åts med god aptit.




Syrran min o kusin Anneli vräkte sig i soffan o njöt av gotter fr bordet!!




Min fina ljuspåse - älskar den, är så vacker med ett tänt ljus i.




Julklapps spelet pågår för fullt, dessa paket roffade jag åt mig!!!




Sä här söt tomte kan man vinna i vårt julklapps spel. Med denna bild önskar jag er alla en skön
och mysig 3e advent.
Kram fr Lotta

Tidnings kändis och grötlunch!!

Förra veckan, onsd 30 nov var jag med i ett reportage i vår ena dagstidning Barometern. Jag var lite spänd för hur fotona skulle se ut o hur jounalisten skrivit om mig och mitt pysslande.
Jag satt o pysslade under hela intervjun, visade hur jag med mina förvärkta fingrar ändå kan jobba med små små detaljer av leran - som sen blir tomtar, vättar o andra figurer.
Hela reportaget andades positivitet, att det går att leva ett bra liv trots reumatisk sjukdom. En liten del handlade om min genomgångna cancer och hur jag träffade kärleken............





Idag har jag varit på Reumatiker föreningens grötlunch. Vi var ett glatt gäng som åt risgryns gröt och
julskinka på gott vörtbröd. Lokalen var julpyntad med ljusstakar, julgran o tända ljus på borden.








Avslutar med en bild på min katt Sudden. Han sitter på bordet i mitt julpyntade kök.
Sudden är drygt 8 år gammal och en väldigt kelen katt. Men han kan va lurig som bara
den åxå.



Önskar er alla en fortsatt go o skön vecka. Unna er lite god varm glögg i kylan.
Kram Lotta


RSS 2.0