Min 58e födelsedag

Ett år äldre, och lite klokare!! Njaa tveksamt om jag blir klokare med åren. Fyllde i alla fall år häromdagen och det fixades med lite kalasfika för nära och kära besökare. Orkar inte ställa till med stor baluns, fyllde ju bara 58 år. Lite skraj över att jag närmar mig 60 år så småningom, men jag är ung i sinnet så klarar nog det med.
 
 
Till min stora LYCKA kom mitt barnbarn med föräldrar på besök till mig. Jag satt och höll den lille medan föräldrarna fikade. Han sov under hela kalaset trots allt prat omkring.
 
 
Vi bjöd på bullar, morotskaka och kladdkaka med grädde.
 
 
Jag hade besök från 13 tiden på dagen fram till ca kl 20 på kvällen. Var trött då men så kul att bli uppvaktad. Här är kompisen Nisse i samspråk med mina kusiner Anita och Anneli. Timmarna flög iväg under mycket prat och fika.
 
 
Fick så fina blommor,choklad, vas, värmeljus, prydnadshjärta, ljuslykta, lotter. Så tacksam och glad för allt firande. Efter mitt sjukdomsår förra året med allvarliga infektioner mm så är jag extra tacksam över varje dag. Lever här och nu och njuter av livet.
 
 
 
 
Min mamma tillika Eltons gammelfarmor är åxå glad över nytillskottet i familjen. Hon fick träffa den lille killen på mitt kalas för första gången. Här sitter dom och myser i soffan.
 
 
 
Vi firade inte Alla hjärtans dag. Jag är lite anti mot såna dagar när affärerna mest driver på att vi ska köpa och köpa.......Man bestämmer självklart hur och om man vill fira den dagen eller inte. Jag fick ett chokladhjärta från min mamma så under fredagskvällen åt jag och sambon goda chokladhjärtan minsann.
 
 
Om 2 månader har sambon hunnit ikapp mig åldersmässigt, då fyller han åxå 58 år. Och då har vi VÅREN här förhoppningsvis och snön är borta.
 
Ha de gott, kram från Lotta
.

Möte med semlor till kaffet

Vi var iväg på ett medlemsmöte i Reumatikerföreningen Kalmar i tisdags. Vi har medlemsmöte 1 gång i månaden. Ibland med nåt tema. Denna dag skulle vi ge lite information om vårdguiden 1177.
 
Det är ju tider för semlor nu så några från styrelsen hade bakat bullar och fyllt dom med mandelmassa och grädde.
 
 
Hembakade semlor till en kopp kaffe eller te är mums
 
 
Några av de medlemmar som var med på mötet. Fatet med semlorna står mitt på bordet.
 
 
Ordförande Gunnel och jag höll i informationen om 1177. Inte alla som känner till att man ringa 1177 för rådgivning dygnet runt. Webbplatsen 1177 innehåller mycket info om olika sjukdomstillstånd och man kan logga in o komma i kontakt med vårdinrättningar och även läsa sin journal på 1177.se
 
 
Vi visade via en bärbar dator vad man göra på webbplatsen www.1177.se
 
Jag har de senaste dagarna suttit och skrivit ner synpunkter som ska skickas till IVO (INSTITUTIONEN FÖR VÅRD OCH OMSORG) Jag anmälde min sårskada på foten som jag fick i maj 2017 då en sköterska råkade klippa mig i foten med en sax vid bandagebyte. Jag fick rosfeber och även blodförgiftning o låg på sjukhus i 3 v. Fick rådet av sjukhuspersonalen att anmäla denna skada och gjorde det. Men IVO vill fria den ansvariga sköterskan då de anser att såret jag fick ej anses vara uppkomsten till rosfebern. Vad annars kom det ifrån?
Klart jag vill ge mina synpunkter i detta. Så skrivit ner detta nu, man måste beakta sina rättigheter som patient.
 
 
Som sagt semlor gillar vi och när City Gross säljer 4 semlor för 40 kr så nappar vi på erbjudandet. Bra pris för smålänningar!! Blir helgfika. Inte nyttigt alls men gott är det.
 
Trevlig helg önskar jag er alla. Kram Lotta

Vintrigt besök på Västerslät Gårdsbutik

Härom dagen begav vi oss iväg till Västerslät gårdsbutik strax norr om Kalmar, ute på landsbygden men ändå nära stan. Inne i stan kom mer regn än snö men ute på landet var det vitt överallt. Ett tunt snötäcke förvisso men snö var det. Vi hade tänkt köpa lite närproducerat kött då dom hade bra priser på benfri fläskkarre. Veckans vara!!
 
Såklart tog vi en fikastund här med, jag och sambon. Skönt och avkopplande och mycket god fika.
 
 
Härlig lokal med högt i taket och en fikadel med bord och stolar. Sommartid kan man sitta ute och fika med hästar betandes i hagen intill. Här finns massa olika livsmedel att köpa utöver deras närproducerade köttprodukter. Samt massa inredning av skilda slag.
 
 
Vi fikade vars en sån här kringla, typ som en Karlsbaderbulle. Sockrig och med tydlig vaniljsmak.
 
 
 
En titt ut genom fönstret när vi fikade. Ute fortsatte snön att falla. Blir ju ljust och fint men för min del är barmark det bästa. Att gå med rullator i snö är riktigt tungt och ibland omöjligt.
 
 
Lite av all den inredning som finns på Västerslät gårdsbutik. Mycket fint och prisvärt.
 
 
Glasbehållare med tappkran till sommarens festligheter kanske.
 
 
Massa fina gosedjur finns där åxå. Perfekt för en nybliven Farmor haha som vill köpa allt sött till barnbarnet.
 
Åk dit om du bor i närheten av Kalmar-Öland. Läs mer på vasterslat.se
Jo vi köpte kött med såklart, 4 paket blev det och fläskkarrén var lika god som alltid. Väldigt smakrik och mör.
Idag ska vi på medlemsmöte i Reumatikerföreningen och fika semlor. Fika är ju gott!!
 
Kram från Lotta

Jag har blivit FARMOR

Jag är så otroligt glad och lycklig, massa positiva känslor bubblar inom mig. Jag har fått mitt första barnbarn. Min son har blivit pappa. I fredags kväll 2 febr föddes ett gossebarn på Kalmar BB. En liten söt kille föddes till världen och välkomnades med stor kärlek av sina föräldrar. Ett sånt efterlängtat barn som kommer omges med så stor kärlek av alla oss runt omkring. När jag nåddes av nyheten blev jag rörd, omtumlad och skadeglad. Tårar fyllde mina kinder och jag ville bara få en första bild på lillkillen.
Jag ringde direkt till min mamma för att dela nyheten. Och gratulerade sedan den nyblivna Mormodern och även nyblivna Farfar via Messenger. Delad glädje är dubbel glädje.
 
Jag fick senare äntligen en bild på barnet. Bara några få minuter gammal var han på kortet. Den sötaste jag nånsin skådat såklart.
 
Igår lördag fick vi chansen att träffa de nyblivna föräldrarna och lille killen en stund på BB. Här sitter jag bredvid min son och vi beundrar den underbaraste lille prinsen i hela vår värld. Det var så stort och känslorna fyllde hela min kropp. En lyckostund.
 
 
Precis så var det intygade min son.
 
 
Jag hade köpt lite presenter till lille Elton, så gulligt namn som passar han perfekt. Jag hade sagt att jag ej skulle bli en farmor som ska överösa pojken med paket och gåvor. Men finns ju så mycket gulligt så svårt att låta bli och handla. Ett kärt problem....... kommer ge han massa kärlek och omtanke åxå.
 
 
 
Denna body kunde jag ej motstå och visst är Farmor bäst haha. Söta små skor att växa i till sommaren kanske, så söta dom åxå.
 
 
Bebis fick även en kaninkompis. Så söt med sina långa öron och långa ben. Köpt från Ting från Gammelgården - finns på facebook och instagram.
 
 
Blev även en haklapp med texten: "Jag äter med stil". Att använda längre fram då den är ganska stor nu för den lille killen.
 
 
Jag fick även hålla mitt barnbarn för allra första gången. Som jag längtat efter detta ögonblick. Minns hur det var när min son var liten och hur jag vaggade honom i min famn och pratade lugnt till honom och gärna sjöng för honom med. Nu sjöng jag inte för Elton men kommer göra det framöver. Som vi ska läsa sagor, spela spel och pyssla och göra massa bus längre fram. Sa till honom att farmor ska lära han allt jag kan!!
 
 
Som ni förstår är jag i ett lyckorus nu. Nyblivna föräldrarna ännu lyckligare över sitt barn och att allt gick bra. Nu är dom hemma i sin bostad och ska börja känna den lille killen ännu mer och leda han genom livet. Stort TACK till Alexandra och Tobias som gett mig ett underbart barnbarn. All lycka till er <3
 
Kärleksfulla kramar från Farmor Lotta

RSS 2.0