Fortsatt Kreativt Skapande

Vad göra i gråa trista januari? Nåt måste man fylla dagarna med ju. Tänkte som vanligt att nu ska jag vara duktig och fortsätta att hantverka/hobba/skapa även om det är januari månad och väldigt långt till nästa gång det blir försäljning/julmarknad. Jag tillverkar ju bara alster med julig anknytning. Varför? Ja säg det. Har alltid tyckt om att julpyssla och hålla på med att göra just tomtar och annat juligt.
Började med att köpa massa små tändsticksaskar och sen kom Rean på Panduro på nyåret och en beställning gjordes då. Varför betala mer än nödvändigt för sakerna!!
 
Lim, dubbelhäftande tejp, olika papper, stickers, glitterlim mm. Behövs en del grejer när scrapplusten sätter in.
 
 
50 st små tändsticksaskar blev det tillverkat vid årsskiftet. Olika färgade papper skars till och limmades på askarna. Sen dekorerades dom med olika figurer.
 
 
En hel del julkort har jag tillverkat under januari månad. 39 st är helt klara!!! Dubbla kort med kuvert med olika motiv på. Änglar i gammeldags stil är alltid populärt.
 
 
Bilden hamnade på sniskan men motiven syns ju. Klippark från Panduro med Tilda motiv - strut och julstrumpa. Så jättesöta tycker jag. Blev 2 julkort med dessa motiv i rött/vitt.
 
Dekorerade även modell större tändsticksaskar med långa tändstickor. Söt ängel på den ena och lite lurig vit vintergosse på den andre.
 
 
Plockade fram leran häromdagen åxå. Har ont i handlederna så kan ej jobba i leran som jag skulle vilja göra. Men tillverkade ett gäng små lussekatter. Här ligger dom på plåten och ska in i ugnen och härdas på 130 gr. Ser lite bleka ut här men jag ger dom en gyllenbrun touch efter härdningen.
 
Annars så är alla julsaker undanstädade är hemma. Trots att jag fyller skåp och lådor med mina egentillverkade julalster allt eftersom. Vi ville unna oss lite nya mattor till vardagsrummet när allt det julröda var bortplockat. Så blev inköp på Rusta av nya mattor. Lägligt så var den stora mattan sänkt i pris ännu mer än före jul.
 
Jag gillar lila och det blev jättesnyggt till vita bokhyllan och tvbänken och svarta skinnsoffan.
 
 
Vårfräscha blommiga gardiner i köket och en bukett tulpaner på bordet piggar upp i gråa januari. Lite lite snö ligger kvar i skogskanten utanför. Hoppas snön håller sig borta. Lättare att förflytta sig ute när man går med rullator och det är barmark.
 
Snart är januari månad slut....... tiden rullar på fort. Både förra och denna veckan är tom i min almenacka. Inga besök på sjukhus eller vårdcentral inbokade. Känns konstigt men oerhört skönt såklart. Det räcker så bra med alla sjukbesök under hösten.
 
Önskar er alla en fortsatt bra vecka.
Kram från Lotta

Så var år 2016 slut och 2017 börjar så smått

Ett år är slut - hur fort kan ett år gå egentligen? Mitt 2016 har varit tufft vad det gäller hälsan. Många besök på sjukhuset och på vårdcentralen har det varit. I princip varje vecka. Väldigt tröttsamt med alla besök och all oro som blir inför vissa besök och undersökningar.
Fick en ny läkare på vårdcentralen i våras och hon har verkligen gått till grunden med min hälsa. Inget lämnat åt slumpen utan varit många provtagningar och undersökningar. På gott och på ont. Känt mig sjuk hela tiden.
 
Det värsta var nog när hudkliniken remitterade mig till kirurg klin för att ta bort en liten hudförändring på armen. Jag är rädd för allt vad sprutor heter, trots att jag tagit mängder med prover genom åren och fått bedövningar mm. Det sas att det inte var nåt farligt utan ett förstadie till hudcancer som ej sprider sig. Efter några veckor kom svaret att det var malignt melanom (hudcancer)  Mina ben slogs undan såklart och oron steg. Mådde riktigt dåligt mentalt  Fanns det en spridning av cancer i min kropp??
 
Denna lilla hudförändring var hudcancer. Kolla upp era hudförändringar, de kan vara luriga.
 
Gjordes en fördjupad operation på min arm och i armhålan. Orolig väntan på svar från patolog. Men jag har nog en skyddsängel för det var ingen mer cancer i min kropp. Gjorde även 2 skikt röntgen över buken och ultraljud men fanns inga onormala förändringar. Men svårt och glädjas åt positiva svar ändå.
Mina ögon krånglar mycket. Torra ögon, högt tryck i ögonen, dimsyn, ser inte att läsa texten på tvn, kan ej och får ej köra bil mm. Det är tungt. Jag får behandling med massa olika ögondroppar hela tiden. Ser ingen förbättring tyvärr
.
 
Min söta och fina skyddsängel som jag fick av sonen med flickvän när jag var inlagd på kirurg avd.
 
Allt har inte varit tungt och jobbigt under året. Har upplevt kul saker åxå såklart. Ett fint och kärleksfullt bröllop i juli månad. Många härliga musikkvällar under sommaren i Borgholm. God mat och smarrig fika med sambon på olika ställen. Och så har vi hantverkat och sålt lite juligt hantverk såklart på 2 julmarknader. Blev betydligt mindre tillverkat under hösten än vanligt och fick avboka en julmarknad pga min hälsa.
 
Här sitter jag på julmarknaden den 17 nov vid Sinnenas park/sjukhuset Kalmar. Jag mådde dåligt denna dagen o satt mest på stolen. Sambon sålde våra grejer med bra resultat. Många julkort hade jag bl a tillverkat, började med julkorten redan i jan-februari.
 
Tuff höst rent hälsomässigt och tufft för sambon när Arbetsförmedlingen satte käppar i hjulet för honom. Ingen ersättning utbetald under nov och dec. Vem kan leva på luft? Och min pension är inte särskilt hög. Men vi överlevde julen och unnade oss en god nyårsmiddag tillsammans på restaurang. Nåt kul måste man få ha, tyckte vi var värda det.
 
Först såg vi det pampiga fyrverkeriet vid slottet kl 17 och därefter nyårsmiddag på restaurang Table 20. Väldigt god vällagad mat och suverän service. Jag åt filoinbakad chevre och sambon åt vitlöksbröd till förrätt. Till varmrätt valde vi båda Fläskfilenoisette på grönsaksbädd med potatisgratäng. Så gott och njutbart.
 
2016 var alltså ett spretigt år med motgångar men innehöll även goda glada minnen och skratt. Nu hoppas vi att 2017 blir ett bra år på alla sätt. Vi ska försöka göra det bästa för att det blir så.
God fortsättning på nya året kära läsare.
 
Kram från Lotta

RSS 2.0