Stadsfest i vår fina stadspark

I dagarna tre har det varit stadsfest på gator, torg och i stadsparken här i Kalmar. En stor och varierad skara med artister har uppträtt och en hel del andra evenemang har pågått. Såsom kanalsimning, gummibåtsrace, prova-på-idrott, italiensk matmarknad mm.
Under lördagskvällen begav vi oss till vår vackra stadspark för att lyssna på lite musik.
 
Blommor i stadsparken - i bakgrunden pågår den italienska matmarknaden.
 
 
 
Från stadsparken har man utsikt över vackra Kalmar slott.
 
 
På den fasta stadparksscenen uppträdde Anders Linder med Maple Leafs band. Gladjazztoner med Anders Linder på sång, klarinett, saxofon.
 
 
 
I tältet i stadsparken blev det dans under kvällen till Tony Strandberg med band. Många välkända dansbandslåtar men även Creedence låtar spelades under kvällen. Vi sjöng och trallade med.
 
 
 
Dansbanan var uppbyggd utanför tältet. Under kvällen blev det allt fler som dansade under kulörta lyktors sken.
 
 
 
Här sitter några av dansbandsfansen: min farbror Owe, faster Majvor och jag.
 
 
Här funderar nog Tony Strandberg vilken låt dom ska spela härnäst
 
 
 
 
En annan vy från stadsparken in mot city och gästhamnen. Här byggs nya Linneuniversitetet.
 
 
Avslutar med ännu mer fina blommor ifrån stadsparken.
 
 
Kram från Lotta

Ölands södra udde

 
Vårt besök från Malmö ville gärna åka en tur till Öland och se fyren Långe Jan på Ölands södra udde. Öland är ca 14 mil lång och från brofästet på ölandssidan är det drygt 6 mil ner till södra udden.
Naturen på Öland är väldigt skiftande från bördig åkermark till lövskog och sen ett stort öppet kargt alvar. På vår väg söderut på ön såg vi alla dessa skiftningarna i naturen.
I Ottenby på södra udden finns en välkänd fågelstation då många olika fågelartar häckar där. Kossor och får går fritt omkring på strandängarna. Även sälar syns i vattenbrynet.
 
Fyren Långe Jan. 197 trappsteg är det upp till utkiksplatån högst upp. Några i sällskapet gick upp dit. Vi höll oss kvar på marknivån.
 
 
 
Här vilade jag rumpan sittandes på en stor pippifågel utanför Naturum - där var en fågelutställning bl a.
 
 
 
Bosse med sin syster Carina och hunden Alma. Strandängar i bakgrunden där kossor betade och där sälarna låg i vattenbrynet i solgasset.
 
 
 
Denna fågelstaty fanns utanför restaurangbyggnaden. Var så mycket folk som ville fika/äta lunch så vi avstod att köa här.
Fågelskådare med sina kikare såg man överallt - jag såg inte en enda levande fågel. Men är inte intresserad heller.
 
 
 
En bild tagen från bilen när vi lämnade Ottenby och fyren. Öppet och kargt. Var ett soldis denna dag men fläktade så skönt här på södra udden.
 
 
 
Vi körde sen till Färjestaden där vi åt lunch på Ölandschoklad. Ja inte choklad till lunch för dom serverar sallader och smörgåsar bl a. Utöver sina egengjorda praliner och glass.
 
 
 
Vi satt på uteserveringen under segeldukstaket och de flesta i vårt gäng åt en sallad. Jag valde Bondsallad - så himla fräsch och god.
 
 
Efter ett antal timmar iväg så var min energi tömd i botten. Det blev att åka hem och vila. Både jag och sambon somnade och sov nästan 2 tim. Malmögänget styrde kosan hem till Skåne igen. Alltid lika kul att träffas!!!
 
Här i Kalmar är det Stadsfest torsd - lördag med massa olika musikuppträdanden och andra aktiviteter.
Hoppas vi kan lyssna på nån musik om jag har orken.
 
Kram från Lotta

Besök från Malmö och utflykt

I måndags kom sambons syster med delar av sin familj till oss och hälsade på. Från Malmö kom de och till min glädje hade dom en stor skånsk spettekaka med sig till oss. Jag och sambon gillar spettekaka.
Alltid trevligt att träffas. Det var länge sen jag var med ner till Malmö o hälsade på, 2 år sen sist faktiskt.
Men nu äntligen skulle vi umgås, fika och njuta och se oss omkring lite i trakterna.
 
Gänget samlat på vår altan - fikadags såklart och prata ikapp oss om allt viktigt och oviktigt.
 
 
Min sambos syster och hennes ena son samt lilla goa hunden Alma.
 
 
 
Vi bestämde oss för att äta måndagkvällens middag på Villa Famiglia söder om Kalmar. De var nyfikna på detta italieninspirirerande stället med vacker trädgård och fint orangeri som är ett cafe och bistro.
Jag och sambon satt en stund i den ljuvliga trädgården och bara njöt.
 
 
 
Kvällens menytavla på Villa Famiglia - svårt och bestämma sig för allt låter så gott.
 
 
 
Jag beställde till slut en pizza med chevre, mozarella, valnötter, honung, ruccola. Den var så tunn och så himla god. Jag njöt av varje tugga.
 
 
Över vårt bord i orangeriet hängde en jättefin ljuskrona. Stor och ståtlig. Så mysig och inbjudande miljö här.
 
 
Trädgården är helt bedårande med mycket olika medelhavsväxter och blommor.
 
 
Här hamnade jag på foto när jag fotograferade nåt vackert. Foto: Carina Andersson
 
 
Så mycket fina sittmöbler/soffor och underbara planteringar på Villa Familgia. Jag kunde fotat hur länge som helst.
 
 
Den här mysiga lilla brunnen/fontänen fanns på baksidan av orangeriet. Foto: Carina Andersson
 
Fortsättning på våra utflykter kommer i nästa blogginlägg.
 
Kram från Lotta

Lite gott och blandat

Nu är vi inne i augusti månad redan. Vart tog juli månad vägen liksom? Tiden går snabbt minsann.
Igår kväll var vi inne i centrum på Larmtorget för att underhållas lite. Varje tisdag och torsdag är det underhållning på vårt krogtäta torg. Olika artister avlöser varandra. Denna kväll stod dansbandet Larz Kristerz på scenen för 9e året i rad på Larmtorgets scen.
Torget var knökfullt med människor som ville höra deras välkända låtar: Jag måste ringa Carina, Purple rain, Zetorn mfl.
 
Grabbarna från Älvdalen i Larz Kristerz i sina säregna scenkläder. De började som ett coverband som spelade låtar av Streaplers Flamingo Jigs mfl. Dansmusik från glada 70-talet
 
 
Sångaren Peter Larsson har inte bara en bra sångröst, han kan fånga publiken med sitt mellanprat och berätta anekdoter.
 
 
Detta är bara en liten del av torget - hela torget och alla uteserveringarna var fullt av folk. Alla bänkar var upptagna en timme för showstarten.
 
 
Vi hade som alltid våra egna stolar med oss. Här satt vi i denna ljumma augustikvällen och sjöng med i låtarna.
 
 
Det är långt till jul tycker en del, men vi som hantverkar och är ute o säljer på julmarknader - vi har lite framförhållning ibland. Svårt och hitta skaparlusten under vår och sommaren. Men nånstans hittade sambon och jag lite lust att skapa. Sambon köpte virke och sågade och putsade till träbitarna. Sen plockades färgen fram  och allt monterades ihop. Jag klippte motiv ur servetter och designade trägrejerna.
 
Ljushyllor med öglor på baksidan att hängas upp. Men kan stå på en byrå eller bord såklart. Mina handgjorda minivättar i framkanten. Nu är vi på gång ,hoppas få lust till nån mer tillverkning.
 
 
 
Fika gillar vi så i söndags åkte sambon o jag tillsammans med min syster och hennes dotter och barnbarn till Rockneby och Fik o Butik. Jag åt denna Blåbärscheesecake med en klick grädde. Jättegod. Fanns mycket att välja på och allt är hembakat. Nån tog en lakritskladdkaka och nån åt en nybakad stor kanelbulle. Riktigt gott och alltid bra och glatt bemötande från personalen.
 
 
Kram från Lotta

RSS 2.0