Kreativiteten finns kvar

Nu har det gått 14 dagar in på nya året. Vardagen är här igen efter alla helgdagarna och det är riktigt skönt. Inte för att dagarna ser så mycket annorlunda ut. Är man som jag förtidspensionär så är dagarna densamma året runt nästan. Gäller att man själv fyller dagarna med innehåll som känns bra efter ork och humör.
 
Finns dagar som jag vaknar med en djävulsk molande värk och stelhet i kroppen eller med en trötthet som är så förlamande att ingen sömn i världen kan hjälpa mig bli piggare. Denna trötthet tillhör den reumatiska sjukdomen Sjögrens syndrom. En hjärntrötthet som är asjobbig. Såna dagar blir inte mycket gjort här hemma.
Men jag har inga problem med att bara vara hemma under flera dagar. Finns ej orken är det bara och acceptera situationen.
 
Tur då att jag har den skapande kreativa sidan som än så länge fortfarande spirar inom mig. Brukar tycka det är jätte tråkigt att tillverka hantverk under jan-aug, däremot håller jag en hög tillverkningstakt sept - dec månad varje år. Men det blir ju en stor belastning för kroppen o lederna med att tillverka mycket under så kort tid.
Nu har jag fortsatt att jobba i lera o tillverka lite vättar och tomtar samt en del annat.
 
Började med att dekorera 70 st små tändsticksaskar!! Tar en bra stund att fästa papper, dekorfigurer och lulllull på alla askarna. Men fina blir dom.
Sen fram med hobbyleran o göra vättar!! Gjorde ny variant med vit kropp och luva o grått skägg. Ja varför inte?
 
Tomtar i mängd-både stora och små. Röda luvor på tomtar går alltid hem.......
 
Handlade en del från Panduros REA, bla dessa tomtetags. Kul pyssel med klippa o klistra. Pryder säkert några fina julklappar så småningom. Eller dekorerar jag några julkort med dessa tags- får se!!
Julen är annars undanstädad här hemma. Endast julgranen står kvar ute på inglasade balkongen ett tag till. Rätt skönt när allt är återställt till det normala och tomtar, gardiner och dukar mm är utbytta. Fick några gardin uppsättningar av sonen o hans tjej som dom tröttnat på. Passar perfekt hos oss. Köket fick ett par av dom gardinerna:
 
Snygg panellängd i grå och lila toner pryder vårt köksfönster.
Eftersom jag var dålig nyårsafton och vi ej kom iväg på nåt firande eller god middag passade vi på härom kvällen med att gå till vår favorit restaurang Larmgatan 10 i Kalmar. Fin miljö, bra personal, bra priser på maten och såklart supergod vällagad mat. Vi åt fläskfilé båda två, fast jag valde stenkolsgrillad filé med potatisgratäng och sambon valde pommes till sina fläskfile noisetter. Tog glass till efterrätt åxå mums!!!
 
Stenkolsgrillad fläskfilé med rödvinssås och potatisgratäng! Rekommenderas varmt.
 
Vi har även hunnit provsmaka årets semlor. Hur gott är inte det. Fluffig grädde, mycket kardemumma i bullen och en rejäl klick mandelmassa däri. Himla så gott. Kalorier ja för tusan!!!
Ha en bra vecka kära läsare. Hoppas för egen del att mer snö håller sig borta. Får gärna vara en grön vinter och en tidig vår som knackar på så småningom.
 
Kram fr Lotta

RSS 2.0