Läkarbesök och livet rullar på........

I tisdags 21 aug hade jag återbesök åter igen på gyn mott på sjukhuset efter min genomgångna cancer. Det är nu snart 2 år sedan min äggstockscancer upptäcktes. Jag opererades i okt 2010 och fick därefter 6 st cytostatika behandlingar. Jag ska under totalt 5 år gå på regelbundna kontroller hos läkare. Nu går jag var 4e månad på kontroll och det är lika nervpirrande varenda gång. Jag är verkligen skit nervös över att dom ska hitta nåt nytt skit som inte ska finnas i min kropp. CANCER är det jävligaste jag vet!!! Detta monster som fullständigt kan överta en människas liv och ödelägga hela tillvaron för den sjuke men även för anhöriga. Usch o fy säger jag bara.
 
Jag har en lugn och bra kvinnlig läkare som inger mig lugn åxå. Så undersökningen gick bra och allt ser bra ut. Ja allt utom dom lätta cellförändringar på livmoders halsen som funnits där senaste året. Det blev bestämt en operations tid för borttagning av dessa cellförändringar, vill liksom inte ha dom där. Det kan i värsta fall utvecklas till en livmodershals cancer i längden. 25 sept blir ingreppet.
 
Jag hade sambon med mig till sjukhuset. En trygg stabil person vid min sida. Jag är mest tyst när jag är så nervös. Men det var med lätta steg vi gick därifrån. Resten av dagen var jag helt slut. Tömd på all energi. Blir en sån känslo urladdning.
 
Idag lördág fick vi vetskap om att det var Lindsdals dagen så vi styrde kosan norröver. En hel del folk i omlopp och lite olika aktiviteter; lotterier, loppis, demonstrationer och information av div produkter, hantverk, underhållning mm.
Min vän Eva var där med sina scrappade alster. Så mycket fint hon hade på sitt försäljnings bord.
 
 
 
Mycket folk på torget vid ICA Magneten. Barnen väntade ivrigt på det stundade godis regnet!!
Mörka moln hotade runt omkring. Skulle regnet börja falla?
 
Vi åkte vidare mot Kläckeberga Lantcafé- ett av våra smultronställen vi gärna återvänder till då och då. Vi hann precis in genom dörrarna då himmelen öppnade sig och regnet vräkte ner. Tur vi hade bestämt oss för att fika inomhus idag. Alltid svårt och välja bland allt gott som finns på cafeét. Jag kände för en macka och så blev det. Plus en sötsak!!
 
 
Baguette med kyckling, bacon och guacamole!! Plus en chokladboll till efterrätt :-)
 
Sambon valde nåt sött och gott!! Citronpaj med grädde....... Tänk vad livet är härligt :-D
 
Regnet fortsätter strila utanför mitt köksfönster. Blir en lugn innedag resten av dagen. Väntas lite fika gäster så blir ännu en chans till fika idag. Vilken tur jag köpte några vaniljbullar ute i Lindsdal........
 
Go fika kram fr Lotta- ha det bäst!!

Mycket skoj som händer

Ännu en helg har passerat. Med skiftande väder. Dagens väder har nog varit sommarens varmaste dag!!  Riktigt varmt tycker jag som inte gjort mycket idag. Faktiskt hållt mig inomhus till största delen, med en svalkande fläkt intill mig. Jag är ingen älskare av värme precis -som ni förstår.
 
Fredagskvällen var vi på grillfest på Ekudden - det var Minigolfklubben som bjöd in dom funktionärer som hjälpte till under SM tävlingen i juli. Kvällen var ljummen o skön när vi satte oss till det dukade långbordet på uteplatsen framför alla minigolf banorna.
 
Gott grillat kött, korv, potatissallad,bröd och sallad - smakade jättegott.
 
Jag och goingen på grillfesten.
 
Lördagen vankades det stor Ironman tävling i vår stad. Vilket innebar många avstängda vägar och problem med framkomligheten i stan. Så vi styrde kosan till våra vänner i Vetlanda under dagen. Hälsade på Emma på hennes jobb på Second Hand affären Erikshjälpen. Fanns mycket prylar där minsann.
Vi hade bestämt att åka till ett mysigt Wärdshus och äta middag. Slingrande smala vägar förde oss till en vacker plats som heter Sandsjöfors- i närheten av Nässjö.
 
Vi satt utomhus på en stor terass med utsikt över vattnet. Maten var utsökt god, Fläskytterfilé med stekt potatis, gele och sås. Mysigt på hög nivå.
 
Utsikt från terassen där vi åt.
 
Mysig fontän som stod vid entrén till Wärdshuset, porlade härligt!!
 
I Vetlanda besökte vi Godishuset för första gången. Herregud va mycket godis där fanns. Vi greppade vars en skopa och fyllde vars en påse med olika sorters gotter. Dyrt blev det i alla fall.
 
Tre såna här rader till med godis fanns det- gissa om det var svårt och välja.
 
Gillar fin natur och särskilt vyer vid havet och sjöar. Vägen till o från Vetlanda bjuder på fina rastplatser vid insjöar. Brukar passa på och stanna bilen där och rasta en stund. Röra på benen lite är alltid skönt. Och det gör
gott för själen med den fina utsikten.
 
Rastplatsen vid Sandsjön i närheten av Lenhovda.
 
Ha de riktigt gott, kram Lotta
 
 

Målning och musik i mängd!!!

Dagarna liksom bara flyter på, snart halva augusti. Vart tog sommaren vägen? Hösten närmar sig och ännu har inte min kreativa skapa ådra väckts till liv. Hoppas jag kommer igång snart. Har min första utställning i oktober- då jag ska visa mitt hantverk.
 
Men än håller vi fast lite i sommaren och dom dagar som är lite okey att vistas ute. Annars har vi vår kära inglasade balkong. Sambon tog fram spackel och färg och snyggade till väggar o tak en hel del. Fanns gamla skruvhål och annat som spacklades igen och lite vit färg på det så blev det så fint.
 
Annars har vi ju haft Stadsfest här i stan med mycket blandad musik. Vi var inne i stan vid 2 tillfällen och det blev dansbands hålligång, lite klassiskt, skånsk blues och ett jädra rock n roll hålligång!!!
 
Scotts spelade upp till svängig dans i ett medryckande tempo. Att sen avsluta kvällen med lite klassiska tongångar av 3 män - Eclipse - i den mörka augusti natten i vår fina Stadspark i skenet av marschaller längs med strand linjen och ett upplyst slott i bakgrunden - det var skit häftigt och vackert.
 
Fredagskvällen blev det Nisse Hellberg och Brolle som underhöll oss från ett kylslaget Stortorg. Vi var rejält påklädda men huttrade ändå.Fick stampa takten och applådera mycket för och hålla ångan uppe.
 
 
Vår vackra Domkyrka i kvällsbelysning, mycket folk på plats och lyssnade.
 
Bilderna i detta inlägg kom lite huller om buller- ni får ursäkta mig. Vet ej varför.
 
Ha de gott alla goingar, kram Lotta
 
 
 
 
 
 
 

Besök och annat skoj

Så vart det dags för ännu ett besök från Skåne. Min sambos andra syster med kille kom till oss och övernattade innan deras fortsatta färd och semester på Ölands norra del. Onsdagskvällen bjöd på rätt fint väder, blåsigt var det men är det ju ofta i vår stad. Efter en fika på altanen och husesyn av vårt boende och omgivningarna drog vi in till city. En bit mat på Thai Silk är alltid gott och så fick det bli.
Sedan en tur till Gästhamnen där bugg kvällen pågick för fullt. Träffade sonen med flickvän och min ex make med sambo, satt tillsammans med dom på bryggan och kikade på folkvimlet och alla duktiga dansare som virvlade förbi.
Fick även bli en liten rundtur med bil för att visa olika delar av vår vackra stad.
 
 
Frukost på vår altan med Skånebesöket. Vovvarna Vilma o Tintin var åxå med såklart.
 
I flera år har det spelats sommarteater i Bastionen i Kalmar. En lummig grönskande plats precis intill stadsmuren. Jag har velat gå o se sommarens fars som handlar om livet på en camping. Många bra lokala skådespelare som aktörer på scenen. I fredagskväll var det dags!! Kvällen var ljummen och skön, biljetter inhandlades, stolsdynor medtogs och sen var det dags. Så otroligt många glada sköna skratt det blev. Fantastiskt roligt var det. Bäckis och Co heter farsen. Verkligen sevärd tycker jag.
 
 
Lördagkvällen tog vi en tur till Öland. Kikade på lite olika ställen där inte min sambo varit förut. Badviken nere i Ekerum t ex. Blev en god glass i Borgholm, där vi satt o kikade på folkvimlet på Storgatan. Mycket folk på uteserveringarna denna sköna kväll. På hemvägen körde vi ner till St Rör och hamnen där. Solen var på nedgång och det var så vackert!!! Jag älskar solnedgångar när himlen färgas i olika orange nyanser............
 
Lite vilda blommor i vägkanten och en sol på väg ner..........
 
Jag hade turen på min sida och vann överraskande nog 2 biljetter till teatern på Krusenstiernska gården. Biljetterna var till sommarens sista föreställning den 5 aug. Vi hade sett teatern tidigare i sommar men självklart tackar man JA till vinsten och ser den igen. Och jovisst var den lika bra denna gången; Hjälten från Kalmarsund med Robert Gustavsson, Susanne Reuter, Per Eggers och Ewa Roos mfl. Robert G spelade ut hela sitt komiska register såklart. Den mannen har en otrolig kropps mimik. Tyvärr kom det lite regn i andra akten, men det gick bra ändå. Skratten gjorde att vi glömde bort regndropparna som föll.
 
Nog har det varit mycket som händer i vårt liv men det är bara skoj. Finns massa tid för vila och lugna stunder åxå. Jag behöver återhämtning emellanåt för att orka med. Vissa dagar har jag mer värk och stelhet i kroppen men då medicinerar jag lite mer och vilar lite mer. Man får passa på och njuta av det roliga och sköna i livet. Tids nog kommer hösten och vintern och då blir det mera "hemma-sittande". Fast då läggs energin på tomte tillverkningen såklart. Har ännu ej börjat tillverka något till dom kommande utställningarna och julmarknaderna. Men det hinns med senare.
 
Ha de gott alla goingar!! Kram Lotta

Besök x 2

Då har vi haft besök hos oss och det är bara kul. Sonen med flickvän från Stockholm är på besök i hemtrakten och kom till oss en heldag. Dom hade varit utomlands på semester och visade massa foton på allt kul dom upplevt. Denna dagen ville vi se oss omkring lite och styrde bilen norröver.
 
Den idylliska köpingen Pataholm blev ett stopp. Regnet vräkte ner under färden men blev uppehåll så pass att vi kunde fika utomhus nere på strandängen. Fint med småbåtarna vid bryggorna och utsikten över Kalmarsund. Blåste dock kalla vindar så vi huttrade en del.
 
 
 
Så här fina brevlådor har man i Pataholm!!! Så mysigt kring det lilla torget och alla gamla byggnader. Finns ett mysigt fik med hembakat att njuta av om man vill det. Vi styrde sen kosan mot Timmernabben. Kollade in den gamla hamnen där båtarna gick till Borgholm förr i tiden.
Givetvis var vi tvungna att besöka Råsnäs konfektyr och inhandla div gotter där........ Såna gottegrisar som vi är dessutom. Brända mandlar, teaterkonfekt och fudgen slank ner lätt......
 
 
Se så glada dom är när dom shoppat loss!! Bosse handlade mest-men det är mitt gotter åxå.
 
Blev ett besök på Gabriel keramik åxå. En positiv överraskning då man blandat in massa annan fin inredning än bara deras egen keramik. Fanns otroligt mycket fint att titta på - men man ska ha plats med grejerna åxå. Men fina present tips såg vi.
 
 
Denna söta groda satt på en hylla och såg alldeles bedårande charmig ut - men jag lät den sitta kvar trots att jag älskar grodor!!
Lite mat ville vi självklart äta denna dag så vi tog oss till Öland och Strandnära i St Frö. Där serveras helt otroligt god vällagad ekologisk mat. Alla hade vi längtat efter Fläskfilé toasten dom serverar här. Köttet nästan smälter i munnen, potatisen krispigt god och bea såsen smakar gudomligt mmmmmmmm. Brödet är ett ekologiskt surdegs bröd som är fantastikt gott. Vi njöt i lugn och ro i den fina miljön och lät maten smaka och uppfylla alla våra sinnen.
 
 
Här är den goda Fläskfilén toasten- rekommenderar den verkligen. Men passa på restaurangen är bara öppen till den 12 aug. Varje dag kl 16-22 är det öppet fram tills dess.
 
Sonen och jag avslutade dagen tillsammans genom att lyssna på Christer Sandelin på Larmtoget. Många av hans gamla slag dängor framfördes på ett musikaliskt medryckande sätt. Sonen gillade nog och återse en del av sin gamla hemstad och uppleva gamla minnen. Trevligt var det och jag njöt enormt av hela dagen tillsammans med dom jag gillar allra mest.
 
Besök nr 2 återkommer jag till i nästa inlägg. Ha de gutt alla goa människor, kramis Lotta

RSS 2.0