Berg och dalbana........

Berg och dalbana har jag inte åkt på många många år. Rubriken syftar mer på mitt liv. Upp och ner- ner och upp i livet!!!
Veckan började med oro och nervositet. I tisdags morse var det dags att åka in till gyn avdelningen på sjukhuset för att operera bort cellförändringar i underlivet. Läkarna har under drygt 1 års tid gjort cellprover och vävnadsprover på livmodershalsen för att ha koll. Haft lätta cellförändringar hela tiden och nu var det dags att åtgärda detta. Efter min canceroperation och cellgifts behandlingar för 2 år sedan vill jag inte veta av några cellförändringar som kan utvecklas till cancer i värsta fall. Bort med skiten!!!
 
Var ingen höjdare och bli lokalbedövad i det känsliga området kan jag intyga, bläää vad det gjorde ont. Jag höll narkos sköterskan hårt i handen. Ja jag erkänner- så jädra feg är jag för sprutor.
Ingreppet tog bara 15-20 min. Var en lättnad när allt var klart. Var ett antal timmar kvar på avdelningen, men fick åka hem framåt kvällen. Skönast och få va hemma trots allt.
 
Dagarna efter kände jag mig mörbultad och hade värk, typ mensvärk. Kände mig frusen och allmänt olustig. Inget kul men var övergående tack och lov.
 
Helgen bjöd på den årliga Skördefesten på Öland och dit ville vi ju åka såklart.
 
Skördefest = pumpor av skilda slag. Pryder upp vart man än placerar dom.
 
Fredagskvällen är utnämnd som konstnatten. Mysigt och mystiskt att köra omkring på de smala och mörka öländska vägarna och stanna till lite här och där och kika på konst, hantverk eller vad det nu är. Vi käkade en god middag på Strandnära i St Frö innan vi fortsatte mot Mörbylånga o Parken där. Många hantverkare och lite matförsäljare och ett jättestort öltält med musik o hålligång erbjöds där.
 
Parken i Mörbylånga med hantverks stånden.
 
Vi var även en runda till Eriksöre bygata. Där finns så otroligt mycket och kika på. Var inte inne i alla lador och lokaler. Men vi hann se en del fina saker.
 
Kerstin Hjertquist ställde bl a ut sina underbara tavlor med gubbar på.
 
Mycket matnyttigt fanns att köpa såklart.
 
Hantverk i form av keramik- riktigt fina nyttoprylar. Men 160 kr för EN temugg!!! Nej tack
 
Vackra dekorationer finns det överallt. Denna fina "pumpa" finns på strandängarna i Färjestaden. Ölandsbron i bakgrunden och en sagolik vacker solnedgång.
 
På fredagskvällen var vi hemma strax innan kl 24. Rejält trötta och lite frusna. Lusten att åka över bron under lördagen fanns- så vi körde lite norröver då. Bilder från lörd kommer i nästa blogginlägg........
 
Trevlig helg alla goa läsare, Skördefest kram Lotta

Tomtar på stubbar o annat på G

Regnet vräker ner utanför mitt köksfönster. En tråkdag. Mulet, grått och blött!! Men det vankas fest framåt dagen idag. Reumatikerföreningen i Kalmar firar 40 årsjubileum. Jag är med i styrelsen så är lite "festfixare". Igår dukade vi borden i festlokalen, blev himla trevligt och trivsamt. Så senare idag ska vi äta Exotisk planka med massa godsaker på. Lite go och glad musikunderhållning blir det och kaffe med bakelser därtill. Kommer visa lite bilder från festen i kommande blogg inlägg.
 
Mina dagar är annars fulla av kreativt arbete. Det går snabbt mot höstens utställningar och julmarknader. Gäller och ha lite framförhållning och ett rejält lager färdigt.
 
Mina handgjorda tomtar på stubbar brukar vara populära
 
Tittskåp (gammal makrillburk) med liten Filur och div pynt. Dessa tittskåp har jag gjort mängder av genom åren med olika tomtar o vättar i. Mycket pill och limma fast alla bär, kottar och svampar. Men en annorlunda återbrukad grej som en kul gåva till nån man gillar :-))
 
Har även gett mig på och altra några stora tändsticksaskar. Kul och man kan variera i all oändlighet med alla papper och tillbehör som finns. Högra asken SÅLD.
 
Här är dom grå vättarna - från förra blogginlägget - limmade på en björkbit. Lite kottar, rönnbär, alkottar och handgjord flugsvamp pyntar upp det hela. Lättplacerad på ett bord, en skänk eller vid öppna spisen om man har en sån!! Husvättarna vakar ju lite över hus och hem sägs det........
 
Ha nu en skön helg alla goa bloggläsare- även om vädret inte är det bästa. Tänd lite ljus, läs en bok eller laga riktigt god mat och bara NJUT!!
 
Ska jag göra! Kramar fr Lotta

Nu flödar kreativiteten

Skönt och vara igång med tillverkningen av årets skörd av tomtar o vättar. Det blir så att leran kommer fram på höstkanten och jag rullar kulor av lera för glatta livet. Det är påfrestande för mina händer så blir inte så mycket varje gång. Ska försöka få sambon hjälpa mig att rulla ........ då får jag sällskap vid bordet åxå!! Han har förvisso hjälpt mig redan en omgång men den leran är slut.
Har inte koll på hur många år jag jobbat i cernit eller fimoleran. Drygt 10 år är det säkert. Men numera gör jag betydligt fler tomtar och vättar varje år. Började sälja vättar o tomtar lösa förra året och det gick bra. Har tidigare alltid limmat figurerna i budda nötter, på trädbitar/stubbar, i magneter etc. Det gör jag förvisso nu med men antalet lösa figurer ökar i antal. Kul när grejer blir uppskattade och vättar med olik färgade luvor var gångbart. Blåa, gröna, lila, grå eller svarta luvor - allt såldes.
 
Dessa sittande tomtar med ben brukar jag limma på trästubbar eller i buddanötter. Verkligen söta!!
 
En ny grej jag ska testa. Några pepparkaksfigurer i en mini tavelram. Hjärtat ska limmas på ramen.
 
Många små flugsvampar har det blivit och fler ska det bli. Då lite modell större svampar!! Pilliga och göra och alla vita prickar målas dit med vit färg...........
 
Gråa vättar som ska limmas på björkbitar. Lite som husvättar som vaktar hus och hem!!
 
Ska iväg och plocka lite mossa sen idag. Rönnbär är plockade och ligger på tork. Lite nypon ska plockas med. Alkottar har jag massor redan. Det behövs lite naturmaterial när jag pysslar ihop kylskåpsmagneter, tittskåp och annat smått och pilligt.
Ha nu en skön helg alla goa bloggläsare. Pysselkram fr Lotta

Skåne bilder......... del 2

Våra dagar i Skåne var fyllda av intryck. Vädret var helt okey- lördagen bjöd på soligt varmt väder och det gladde oss. Resan längs kustvägen mot Ystad och Malmö var helt underbar med solens strålar glittrande i havet och vårt humör var på topp efter en skön natts sömn på Bed o Breakfast i Hoby.
Nedan följer några bilder från vår Skåne tripp:
 

Hamnen i Kåseberga- så otroligt vackert där. Jag fick nypa mig i armen för att känna att det var på riktigt och inte i en dröm!!
 

Stranden i Ystad - ville inte gå ner till den vita sanden då hade jag haft den i strumpor o skor hela dagen :-))
 

Fina gamla hus i Ystad
 

I Abbekås finns det en Kalmarväg!!! Vägen ledde ner till hamnen. Kul tyckte vi!!
 

I Malmö bodde vi på Scandic Segevång - lite små rum tyckte vi men frukosten var god!!
 

På vägen hem från Malmö stannade vi till vid Galtsjön för en lunch. Är så fint här vid sjön - rogivande!
 

Till sist ett kort på mig och goingen. Tagen vid Borrby Strand i kvällsljuset. Himmel och hav blir till ett och det var så vackert och stilla denna kvällen. Vi fyllde våra lungor med den friska havsluften och tankades med ny energi.
 
Ha de så himla bra alla goa bloggläsare. Kram från Lotta

Vackra Österlen

Sambon och jag styrde kosan söderöver i fredags. Våra planer var att se en del av Österlen under helgen. Boende var bokat i Hoby, en bit utanför Simrishamn. Jag har inte varit på Österlen tidigare så jag var mycket nyfiken på vad vi skulle se och uppleva.
 
Färden startade i ett gråmulet och regnigt Kalmar. Vi satt ju i bilen så gjorde inget. Vårt första mål var Kivik, men vi stannade på olika ställen o rastade såklart.
 
Mellan Åhus och Kivik ligger Brösarps backar och det är verkligen ett säreget landskap med slingrande väg genom alla gröna kullar. Stannade tyvärr inte o tog några foton. Nästa stopp blev vid ett choklad ställe!!! Choklad är gott och det gillar vi. Provsmakade lite olika sorters mörk choklad och köpte med oss några godsaker. Baileys pralinen var utsökt god!!
 
www.chokladkultur.se är deras hemsida
 
Kiviks musteri besökte vi. Lite krånglig väg dit tyckte vi och butiken var inte så stor som vi trott. Men blev en del inhandlat, lite god cider, soppor o marmelad. Området runt butik o café var vackert grönskande och massa äppelodlingar såg vi runt Kivik såklart.
 

Entrén till musteri och butik i Kivik
 
Färden gick vidare mot Simrishamn, där vi letade länge efter ett matställe. Vi hade letat efter matställen i Kivik med nere i hamnen bl a. Där serverades fisk och det var vi inte sugna på. Hittade ingen mat nånstans så beslutade oss för att checka in på vårt boende först. Vi hade bokat in Bed o Breakfast på Hoby gård drygt 1.5 mil fr Simrishamn. Lantligt lugnt och trivsamt boende och vi var dom enda gästerna denna natt!!
Vårt lilla trivsamma kryp-in!! Vi hade 1 rum i detta huset. Fanns 4 rum till hyra i detta hus plus allrum med tv och frukostrummet. Mat intogs i grannbyn Borrby och sen åkte vi till Borrby strandbad och även Glimmingehus.
 
Underbart vackert på kvällen vid Borrby strandbad
 
Ståtlig byggnad från år 1499!!! Glimmingehus
 
Efter god frukost på lördag morgon körde vi mot Ystad. Vi tog den lugnare kustvägen. Färden gick längs med havet mest hela tiden. Underbart vackert när solen glimmade i havet och himmelen var knallblå. Vi gjorde lite "strandhugg" i hamnen i Kåseberga och Abbekås. Älskar stillheten och lugnet vid havet. Luktade tång och annat mindre gott....... men utsikten var fantastisk.
Mer bilder kommer i nästa blogg inlägg.
 
Ha de så himla gott, kram Lotta

RSS 2.0