Naturen spirar för fullt

Visst är det väl underbart nu när naturen formligen exploderar i olika gröna nyanser och allt fler blommor slår ut. Varit kylslaget länge så plantering av sommarblommor på uteplatsen har dröjt längre än tidigare år. Med kalla frostnätter vågar man inte chansa att nyplantera massa plantor som sen dör av kyla. Alternativet är förstås att varje kväll flytta in samtliga blommor in i värmen.
 
Nu har vi dock planterat lite blommor i urnor och krukor. Inte köpt lika mycket blommor som åren innan. Det kostar ju en del och vi lever ju bara på min pension så försöker vara ekonomiska. Smålänningar!!!
 
 
Grodsamlingen är framme såklart och några urnor med blommor. Betongbåten med rostigt segel är jag så glad över att jag köpte på Skördefesten i höstas.
 
 
Alldeles lagom storlek på vår lilla trädgårdstäppa. Altan med bord och stolar, liten gräsplätt och sen har vi björnbär och blåbärsbuskar mot husväggen. Liten blomhörna med Salixträdet i ena hörnan. Pallkragarna ska vi plocka bort då inget växer i pallkragarna sen grannen byggde sitt massiva plank. För skuggigt där.
 
 
Såg helt annorlunda ut bara för några dagar sen. I tisd 9 maj vaknade vi till en vit vintervärld. Trodde jag drömde. Har aldrig upplevt snö i maj månad förut. Turligt nog var de blommor vi planterat insatta på vår inglasade balkong då det varnats för minusgrader den natten. Snön smälte dock undan fort.........
 
 
 
Är ett slit och släpande att ha trädgårdstäppa!! Nej jag gör inte trädgårdsjobbet utan sambon är trädgårdsmästare/vaktmästare hemma hos oss. Denna fina skottkärra med blommor fanns på Ölands Köpstad under helgen 13-14 maj då det firas Öland Spirar. Ett evenemang med fokus på trädgård och odling.
 
 
 
Lite musikunderhållning av Tony Strandberg bjöds det på till lunchen eller fikastunden inne på Köpstaden denna lördag. Vi fikade och njöt av lite blandad musik. Jag har inte varit iväg så mycket från hemmet sen sjuktiden i mars, så var skönt att komma hemifrån en stund. Vi åkte en tur med bilen på Öland och såg all grönska medan solen sken från en blå himmel. Livskvalité.
 
Ha det nu så gott och hoppas solen fortsätter lysa på oss alla framöver. Själv har jag 2 läkarbesök inbokat under kommande vecka och ska även unna mig en fotvårdsbehandling på mina värkande trötta fötter.
 
Kram från Lotta
 
 
 

Livet rullar på och gofika

Idag är det 1a maj och jag undrar vad april månad tog vägen!! Låg ju på sjukhuset nästan hela mars månad, kom hem 31 mars. Så april har ju varit en månad med träning och återhämtning. Var inte i världens bästa skick när jag kom hem från sjukhuset. Hade dock lärt mig tala igen, äta själv, stå upp vid sängkanten, ta några få steg med hjälp och stöd. Sista veckan på sjukhuset blev det mer fokus på gångträningen. Klarade 40-50 meter med stöd av rullator/gåbord.
Hemma har träningen fortsatt. Varje litet steg jag tar - varje förflyttning blir en träning. Att bara duscha tar mycket energi. Jag tycker inte att framstegen går fort nog, men som tur är påminner hemtjänsten mig ofta att jag gör framsteg.
 
Kunde t ex inte få med mig mina ben upp i sängen när jag la mig för att vila/sova. Bosse - min sambo fick hjälpa mig. Nu klarar jag detta själv - stor lycka.
Kunde ej resa mig upp från tv fåtöljen själv utan Bosse fick dra mig upp varje gång. Hans rygg värkte och mina händer mådde inte bra av allt slitande heller. Nu fixar jag även detta själv. Bravo!!
 
Orken och energin tar snabbt slut, orkar inte med massa prat med mycket folk eller hög musik. Hjärntrött de luxe. Måste vila både innan och efter om jag ska iväg på nåt utanför hemmet.
 
i lördags kände jag för att ta med en go kompis ut på en utflykt med lite go fika. Han har åxå div sjukdomsproblem och trötthet att kämpa med. Så att komma iväg på en liten utflykt brukar pigga upp.
 
 
Vi körde till Fik och Butik i Rockneby, ca 2 mil norr om Kalmar. Min lilla hemby där jag växte upp och gick i skolan. Här sitter jag och min sambo vid fikabordet.
 
 
En liten del av det mysiga fiket. Allt som säljs och serveras här är hembakat och väldigt fräscht och gott. Smörgåsar, pajer, småkakor, frallor, smörgåstårta mm.
 
 
Finns en del delikatesser till salu här: godis från Råsnäs konfektyr, olivolja från Nöbble gård, sylter och marmelader, kryddor mm. I denna lokalen var det bankkontor när jag växte upp. Många fulla sparbössor som jag tömde och satte in på bankkonto just i denna lokalen.
 
 
Vår kompis Nisse och jag som hugger in på fikat. Vi satt här i flera timmar och snackade. Lugn och fridfull miljö- bra när man inte orkar med stimmet.
 
 
Mitt val av fika. En superfräsch och god räksmörgås samt en passionsfruktcheesecake med grädde. Mums va gott det var. Jag njöt och uppskattade att få se nåt annat än hemmets fyra väggar, då jag är hemma väldigt mycket.
 
Var ju Valborgsmässoafton igår men vi var inte ute och såg nån majbrasa. Vi har inte heller
demonstrerat idag på 1 maj. Helgen har förflutit lugnt och stilla för mig. Min sambo har dock
slitit med att ta fram altanmöblerna samt ansat gräsmattan.
 
Nu när maj månad är här borde ju värmen stanna kvar så att vi kan plantera alla urnor och lådor med härliga
blommor. Men är ju lurigt fortfarande med nollgradigt och ev minusgrader på nätterna.
 
Ha de gott alla läsare.
 
Kram från Lotta

RSS 2.0