Midsommarhelgen

Ja då var midsommarhelgen över för denna gång. Den blev en blandad kompott av mat, gäster, sol, regn o massa annat. Ja precis som livet ska vara......
 
Midsommarafton bjöd inte på nåt behagligt väder som vi alla hade hoppats på. Vi chansade inte på att duka bordet utomhus, då det var rejält svala vindar med hot om regn. Fick bli ett pyntat midsommar bord inomhus istället. Min mamma och syster med man kom till oss för att njuta av en traditionell sill lunch.
 
Midsommardagen styrde vi kosan mot mina hemtrakter, Rockneby och Revsudden. Där anordnades för 40e året ett midsommar firande på den gamla dansbanan i närheten av gamla färje läget. Midsommar stång, människor i folkdräkter, lotterier, chokladhjul o kaffe servering lockade mycket folk till den anrika festplatsen. Närheten till Kalmarsund gör platsen än mysigare. Vi njöt av en fika med hembakat medan solen sken fr himmelen!!!
 
 
Dansen runt midsommar stången drog igång. Nån minut senare öppnade himmelen sig och regnet vräkte ner. Folk tog skydd överallt under minsta tak, båtskjul eller presenning!!! Efter en halvtimma drog regnet vidare och faktiskt kom solens strålar fram och värme oss igen. Härligt. Turen var på min sida- jag vann en broderad duk och en godis påse på chokladhjulet, alltid nåt!! Var trevliga timmar, fick även se lite dansuppvisning av Kalmar Folkdanslag. Vi grillade lite på kvällen och njöt av den goda maten - inomhus såklart!!
 
På söndagen kom kompisar på besök. Alltid trevlig och träffa goa vänner. Men först drog gubben och jag iväg o kollade in Rean på MIO möbler. Hade sett ett vitt köksbord med stolar som dom sålde till bra pris. Jag slog till och köpte detta, ville förnya köket lite åxå. Vår vän Per o Bosse åkte iväg och hämtade kartongerna med möblerna och började montera allt. Det ligger ju nerpackat i molekyler dagens möbler.
 
Så här tjusigt blev det- ljust och fräscht!!
 
Blev grillat kött även denna dag till middag, det funkar alltid. Lätt och smidigt åxå. Med klyftpotatis, en kall sås och lite plockgrönsaker blir det smarrigt. Sen lite glass till efterrätt- gott gott.......
 
 
På uteplatsen har vild kaprifolen börjat och blomma. Den är så vacker och doftar ljuvligt om kvällarna. Är så glad för denna klängerväxt som hängt med i massa år. Inte skött den så noga, borde klippt ner den o hållt efter den- men den blommar fint trots allt.
 
 
Ha en fortsatt skön sommar- om den bara behagade komma nån gång= den riktiga sköna sommaren.
Goa kramen fr Lotta
 
 

Liten helgutflykt o hemmapyssel

Allt som oftast vill man gärna se sig lite omkring. Och vad ligger närmast? Jo en tur till underbara Öland - Solen och vindarnas ö!!! Vi styrde kosan norröver mot Borgholm, för att kika på nya stolar till balkongen. Finns ett ställe där ÖK Varuhall som har en stor sortering av utemöbler. Jovisst hittade vi stolar- kostar en del men sköna o sitta i och förhoppningsvis bra kvalitet.Självklart passade vi på att besöka Ölandsglass och käka deras supergoda Banana Split. Mums va gott- den satt som en smäck!!
Lite bilder över hamnen o slottsruinen togs. Svängde upp till slottsruinen och kikade lite där åxå och även på Solliden. Gick inte in där, entrén till Solliden är hutlösa 75 kr. Till slottsruinen kostar det 70 kr o bara gå in o kika runt. Stackars barnfamiljer som är ute o semestrar med såna priser.Entrén till Solliden o slottsfogden inspekterar!!!

Självklart så skrek magen efter nåt gott efter denna lilla utflykt. Så det blev Lottas hembakade
hallonpaj med vaniljsås till eftermiddagsfikat. Nytt recept för mej men blev gott.Häromdagen fick vi så äntligen dom nya sängarna levererade fr Kungsängen. Men lyckan blev kort- då alla delarna vi beställt ej var med. Jo sängarna var med i leveransen men inte huvudgaveln och inte rätt sängben heller. Sen visade det sig att den ena sängen var transportskadad i tyget. Måndags exemplar eller otur som vanligt. Så det blir fler besök av montörer från Kungsängen framöver.
Till råga på allt så slutade min fjärrkontroll till sängen att fungera. Ja det är höj- och sänkbara sängar vi köpt. Det gick o höja ryggdelen men ej fälla ner den, och jag vägrar sitta upp o sova!!!! Men gick o fixa tillfälligt genom att vi har kontroller med sladd åxå- den trådlösa fjärren som krabbade. Givetsvis ska dom kolla upp detta åxå- vi ger oss inte - vi ska vara 100 % nöjda. Priset på dessa sängar inkl allt var högt och då ska det ta mig tusan fungera!!! Så det så. Bild kommer senare när allt är på plats :-)

Vädret är till o från, mulet, varmt, regn, åskvärme........... osv. Detta får min kropp ur balans. Har väldig värk i kroppen nu. Värken vandrar runt från ställe till ställe i min kropp. Trots värkande handleder o armbåge skriver jag detta inlägg. Hoppas på bättring snart.

Ha en skön helg alla goa människor, kram fr Lotta

Mina hemtrakter

Jag är uppväxt i lilla Rockneby, den lilla mysiga byn ca 1.5 mil norr om Kalmar. En liten lugn by med kyrkan mitt i centrum!! Då jag växte upp tyckte jag att "alla känner alla" mentaliteten fanns i byn. Ingen kunde göra nånting förrän det var ute på byn........ Ingen aning hur det är idag, bor betydligt fler där idag.
Min barndom och skolgången i klass 1-6 var väldigt lugn och trygg. Vi var endast 15 elever i klassen och jag hade underbara skolfröknar både i låg- och mellanstadiet. Jag var väldigt blyg som barn och vågade knappt räcka upp handen i skolan. Men jag gillade skolan och hade hyfsade betyg.Kyrkan mitt i byn!!

Minns min barndom som bekymmersfri. Mycket lek o stoj med syskonen och grannbarnen. Bodde under flertal år i hyreshusen nära kyrkan, så fanns alltid barn i närheten. Under skolåren hade jag mina bästisar som jag tillbringade fritiden ihop med. Var engagerad i Ungdomens Röda Kors bl a vilket var väldigt givande. Var även med i scouterna och spelade fotboll i anrika Rockneby IK. Spelade även kabareér i Folkets Hus när jag var runt 14-16 år- väldigt skoj och mycket tokigheter vi hittade på då.

På somrarna cyklade vi till Enerevet och badade. Det är vägen mot Drag och Revsudden. Idag är Drag bebyggt med massa nya hus och även Revsudden är förändrat. Tog en tur dit förra helgen och blev lite nostalgisk. Gamla minnen väcktes till liv.Gamla färje läget för båtarna som gick mellan Revsudden och Stora Rör på Öland. Tänk vilket liv och rörelse det var här en gång i tiden. Minns hur mycket bilar och folk det stod i kö vid midsommartid varje år. Kilometervis av bilköer var det.Fiskebodarna ligger precis orörda som jag minns dom från förr. Underbar miljö- älskar och vara vid havet det ger sånt lugn inombords.
När jag var barn och föräldrarna föreslog en biltur hit till Revsudden så hoppade jag och mina syskon jämfota av glädje!! Tänk så lättroad man var förr!!! Det tog väl 10-15 min med bilen och sen var vi där. Hade vi varit lydiga fick vi minsann en glass i hamnkiosken. Syrran och jag fick ofta dela på en Igloo isglass- en glass med 2 pinnar. Eller så fick vi vars en Vanilj puck. Dom var billigast. Sen satt man där bak i bilen eller utomhus och smaskade glass allt medan båtarna kom och gick. Bilar, folk och liv o rörelse- det var ett sant nöje det.Dansbanan på Revsudden finns fortfarande kvar (kanske en nyare modell men ändå). Pappa har berättat för mig hur jag som barn satt på hans axlar och diggade musik här vid denna festplats. Trio me Bumba och Sven-Ingvars var visst mina favoriter!!! Jag har inga minnen från festligheter härifrån, annat än att jag som vuxen besökt midsommar firande vid denna dansbanan. Vackert inbäddad i grönska med Kalmarsund i direkt närhet- kan det bli vackrare? Knappast.

Det är underbart och besöka gamla platser som väcker minnen från förr. Är det kanske ett tecken på att jag blir äldre?

Varm kram till er alla, från Lotta

RSS 2.0