Julmarknadsdags igen

Då vart det dags för den årliga julmarknaden i Kåremo Bygdegård. Detta är 3e året jag deltar där. Brukar komma mycket folk under några få timmar. Folk verkar gå man ur huse......... Alltid lika kul med köptrogna kunder.
Vi var som vanligt på plats ganska tidigt. Det tar tid att plocka upp allt smått plock som jag har gjort. Men jag blev nöjd med mitt bord.
 
Som vanligt mycket grejer- inte många tomma cm på duken.
 
Eva o Lena med sina olika scrapp alster stod bredvid. Många ville köpa deras fina välgjorda saker.
 
Gunilla sålde sina grå tomtar eller vättar i olika storlekar o alla har namn!!
 
Emma visade o sålda sina målade tegelpannor, adventslådor och betong saker.
 
Utomhus i det stora party tältet stod några utställare, här såldes bl a dörrkransar o julbockar, fina sjalar och annat stickat o virkat som Zaga tillverkat.
 
Fika, glögg och varmkorv fanns att köpa liksom lotter där vi utställare skänkt en del vinster. Sångkör från Högalids folkhögskola underhöll med julsånger vid 2 tillfällen. En populär Tomte promenad i den mörka skogen gillade barnen.
Min försäljning idag gick kanonbra, jag är mer än nöjd. Nästa julmarknad är redan på tisdag. Sen helgen 2a advent är det julmarknad i Bjursnäs där jag deltar.
 
Nu dags att ladda om och packa om hantverket och fylla på förrådet.
Kramar fr Tomtemor Lotta

Julmarknad i Sinnenas Park

Igår var den årliga julmarknaden i Sinnenas park vid länssjukhuset Kalmar. Den vackra parken var pyntad med julgran, ljusslingor, marschaller och eldkorgar. Vi var 34 utställare på plats. Jag och några till höll dock till inomhus i det närliggande sk Vardagsrummet på GR kliniken. Jag klarar inte av att stå utomhus så många timmar i november även om det under gårdagen var runt 10 plus grader mitt på dagen. Då hade värken i mina leder ökat än mer!!
 
Detta var 5e året som julmarknaden anordnades och den drar rikligt med besökare. Både personal och patienter, äldre och barnfamiljer kommer i stora lass för att fröjdas och insupa lite julstämning.
 
Vy över Sinnenas Park
 
Mitt försäljningsbord med mängder med olika hantverks alster - som vanligt!!
 
Lite av nyheterna för året: vita tomtar på blomsterpinne, Spegelramar med handgjorda figurer, små vita tavlor med olika slags motiv, stora tändsticks askar med vita tomtar på.
 
En liten extra hörna jag dekorerade med ljusslinga och några av mina grejer. Anti jultomtar på sten med fyndiga texter var väldigt populära.
 
Tord visade o sålde sina fina fågel tavlor. Jag är ägare till en sån tavla och är jätte förtjust i den.
 
Kvinnor som sålde betongtomtar, änglar tillverkade av ölburkar!! Och lite tovat bl a
 
Här är det fullt hålligång på julmarknaden. Glögg med pepparkaka eller en kopp kaffe avnjöts innan handladet drog igång igen. Trevligt och trivsamt med lite dragspelsmusik var det åxå.
 
Idag är jag trött och seg i kroppen. Blir en lugn dag. Borde sätta igång tillverkningen igen då vissa grejer såldes slut. Drygt en vecka till nästa julmarknad för min del. Så nu laddar vi om.
 
Tomtemors kram fr mig :-)

Vitt vitt vitt

Många personer gillar och anammar den vita trenden inom heminredning. Vita väggar, vita golv, vita tak och vita möbler och ännu mera inrednings detaljer i vitt. Rent avskalat och lugnt på nåt sätt. Jag gillar nog mer en blandad stil med olika färger och varmt och ombonat. Men lagom är bäst trots allt. Inte för mycket prylar men ska synas att man lever och bor i sitt hem. För min del får det ligga saker på bord i lagom mängd. Prylar man använder dagligen vill jag ha lättåtkomliga.
Heminrednings prylar kan va nytto prylar och bara till lust och fägring!! Vi närmar oss julen med stormsteg och min JUL är traditionell i mycket röda färger o gärna lite grönt därtill. Tomten ska helst va röd i mitt hem.
 
Eftersom jag hantverkar en del och gör saker med tema JUL vill jag behaga alla sorts kunder. Därför blir det tomtar med röda luvor, vättar i gröna, blå och t.o.m lila luvor. Lyckovättar eller gårdsvättar i grått tillverkar jag och nu har jag även tillverkat VITA vintertomtar.
 
Dessa säljer jag lösa tillsammans med alla dom andra tomtarna och vättarna. Man kan bygga sin egen lilla jul by med mossa eller vadd. Sätta tomtar, kottar, bär och vad man vill. Eller pynta sin adventsljusstake med några tomtar el vättar.
 
Har även gjort vita tomtar på blompinnar att dekorera julgrupper eller andra julblommor med. Blir säkert jättefint bland julstjärnor eller en liten jul en!!
 
Blev några vita tomtar på stora tändsticks askar åxå- när jag ändå var i farten.
 
Får se hur dessa nyheter tas emot när det vankas julmarknad nästa vecka. Torsd 15 nov är det JULMARKNAD i Sinnenas park utanför GR klin (fd långvårds klin) på länssjukhuset i Kalmar. Jag står inomhus med några utställare och resten av julmarknaden är utomhus i den vackra parken. Kl 12-18 är vi där och visar och säljer allehanda hantverk och massa ätbart. Glögg finns och lite live musik brukar det vara åxå. VARMT VÄLKOMNA!
 
Ha en skön helg alla goa läsare, på återhörande snart igen.
Kram Lotta

Låt mig få tända ett ljus........

I helgen var det ju Allhelgona helg och ljuständning på kyrkogårdar och minneslundar. Pga ett ihärdigt regnande i lördags så tände vi ljus på minneslunden på söndagen istället. Man blir alltid lika imponerad av mängden ljus och vackra blommor på minneslunden på Norra Kyrkogården i Kalmar. En vacker stillsam plats som ger ro i själen.
 
 
Fika tarmen skrek högt så vad passar bäst då om inte en tur över till Gårdby Café och Lanthandel. Jag hade kollat in andra bloggar och visste att lite jul inspirerade saker fanns att kika på o handla. Det blev många ooohhh och aaaahhh så fiiiint- vill ha - som kom från min strupe!!
 
Superfint porslin och 3 vånings faten i lite rostigt utseende var såååå fina. Allt är så snyggt uppställt och lockar till inköp.
 
Som alltid finns massa gottigheter att välja på när fika tarmen skriker. Vi valde macka med pannbiff och rödbets sallad. Nåt sött lockade ju så vi delade på en Morotskaka med grädde o hallon som extra gott tillbehör.
 
Idag var det dags och fixa till Hantverks utställning 2 för min del. Denna gången på Oxhagshemmet som är ett äldreboende/servicehus i Kalmar. En glasmonter med plats för 2 olika slags hantverk står lämligt placerad i entrén. Där kan man handla med hjälp av personal på Träffpunkten där. Min sambo var mig behjälplig med att få mitt hantverk på plats. Jag är petig med hur det ska se ut. Ska vara tilltalande och fint.
 
En liten del av utställningen. Mina lösa tomtar o vättar i "snö landskapet" plus några julkort och annat.
 
Kylskåpsmagneterna av mandelmusselformar, julkort, Buddanötter med tomtar i, några stora tändsticks askar med tomtar på- ja mycket grejer är det på liten yta!!!
 
En av årets nyheter är den röda spegelramen som jag dekorerat med gråa vättar och lite annat pynt. Julkort och små tändsticks askar är alltid poppis och säljer bra. På vänsterkanten syns ett tittskåp av en återvunnen makrill burk med liten tomte i.
 
Ha nu en härlig vecka kära blogg läsare, på återhörande.
Kram Lotta

RSS 2.0