Bloggtorka och blandad kompott!!

Ja tiden den bara går och inte har jag bloggat på 2 veckor. Men ibland så blir det bara bloggtorka. Tycker inte det finns nåt och skriva om. Vissa dagar händer inget alls och hur kul är det att berätta om?
Min hälsa med daglig värk nånstans i kroppen är inte heller kul och skriva om- vem orkar läsa om det?
 
Nu har jag förvisso haft en Rosfeber infektion i ena benet som behandlats med penicillin. Svullet, värk och allmänt ömt pga bakterier kommit in via ett litet sår på en tå. Haft Rosfeber ett flertal gånger i benen, inget kul alls men går ju över tack o lov.
 
Så här kan Rosfeber se ut på benet.........
 
När det inte regnar, vilket jag tycker det gjort en hel del senaste tiden - så hinns det med att vara ute på uteplatsen och hålla koll på blommor o blad. Det växer så det står härliga till i vår lilla odlingslåda med div grönsaker. Även vindskyddet har målats i vitt och kommit på plats . Tyvärr har vi ej suttit ute o fikat eller ätit än i år. Vädret har ej varit på vår sida. Och sitta med vinterjacka på sig ska man ej behöva........
 
Vår lilla behändiga el grill döljer sig under Jysk kassen. Här blir det en skön hörna i skydd fr vinden.
 
Igår var det Mors Dag. Men det firades ej, pga att min son bor i Stockholm - men fick en hälsning därifrån. Vi tillbringade dagen på konfirmations firande och samtidigt födelsedags firande hos goda vänner i Vetlanda.
Mycket folk, trevlig samvaro och gott att äta och fika.
 
Denna lilla tavla gav jag till min kompis - tyckte den var fin o säger mycket. Vänner <3
 
Fräscht och gott att äta fick vi; kall rissallad med kyckling mm, melon, tomat, grönsallad o bröd o ost. Mums!
 
Husets hund Chippo fattade stort tycke för min sambo Bosse- en riktig knähund!! Ja Chippo förstås :-)
 
Konfirmanden och blivande 15 åringen Hanna fick en önske present: en system kamera!! Vilken lycka och vilken glädje och se hennes ögon när hon öppnade presenten från sina föräldrar och morföräldrar. Hon gick runt och tog mängder med foton. Kul med ett stort foto intresse. Här är Hanna..........
 
 
Även denna veckan började med regn och runt 10 gr. Vart tog sommaren vägen? Men det sägs att det ska bli soligt och varmt framåt slutet på denna veckan. Blir ju härligt, då det är Blues festival dags i Mönsterås, ca 3.5 mil norr om Kalmar. Då blir det folkfest på gator och torg med massa musik i varje gathörn. Brukar vara trevligt att gå runt och lyssna på god svängig blues musik eller slå sig ner o bara kolla folket som rör sig i köpingen. Hoppas på en tur dit på lördag.
 
Ha en riktigt skön maj vecka, kram fr Lotta

En tur till Malmö

Min sambo kommer från Malmö och vi tog några dagar ner till Sveriges 3e största stad för att träffa hans släkt och uppleva lite av varje. Hotell var bokat i utkanten av staden. Jag ville gärna besöka Vellingeblomman som jag hört mycket om. Samt se en del av de olika stadesdelarna i stora Malmö. Bosse lovade mig att guida mig runt staden via bil, då jag inte orkar med att gå långa sträckor.
 
Efter incheckning på hotellet begav vi oss senare ut till Vellinge. Här finns massa blommor, buskar o träd, krukor och annan inredning att se o köpa. Tyvärr missade jag själva present avdelningen. Hade inte ögonen med mig riktigt. Men hann se en del av allt fint som såldes där. Köpte dock bara ett betonghjärta att plantera i.
 
Jag älskar grodor, denna var bara såååå söt. Men den fick stå kvar på hyllan.
 
Roliga skyltar såldes på Vellingeblomman.
 
På vår lilla rundtur i Malmös centrala delar dök plötsligt Panduro butiken upp! Jag skrek Oooohhhh här ligger den ju!!! Men ingen p-plats fanns på flera kvarter. Surt för mig som älskar denna butiken!!!
 
Malmö har många fina parker. Grönskan är enorm. Märks att våren kommit tidigare här nere i Söder. Såg t.o.m helt utslagna syrener. Nåt som slår mig är alla höghus som finns i Malmö. Det är inte jag van vid hemma i Kalmar. Men Malmö har ju drygt 300 000 invånare och hus ska finnas för dom alla.
 
Ståtlig staty i Slottsparken, Malmö.
 
Lite god mat behövs ibland. Detta matstället käkade Bosse på ibland när han bodde i Malmö förut. Väldigt goda 4 små rätter inkl friterad banan med glass till efterrätt, mums för hungriga magar....
 
Varje år på Kristi Himmelfärds dag anordnas ett stort jippo på Jägersro travbana som heter Gentlemannadagen. Tivoli, underhållning, försäljning av olika matprodukter, trav mm. Folk kommer i massor, 15 000- 17 000 personer brukar komma och roa sig denna dag. Och i år skulle jag följa med på detta jippo. Så sjukt mycket folk som strosade omkring, handlade för glatta livet, käkade sockervadd, köpte lotter, snurrade runt i karusellerna och förlorade massor på hästarna som sprang helt galet!!!
 
Lite av folkvimlet på Jägersro. Visst handlade vi med; billigt bröd, marinader o kryddor, risbräck o annat gott.
 
Sten o Stanley uppträdde på travet. 50 år har dom spelat och underhållit. Och jädra vad det svängde!!!
 
Bor man på hotell är ju frukosten nåt man ser fram emot lite extra. Gud så gott, finns så mycket och välja på.
 
Vi träffade Bosses syskon under våra dagar där i söder. Alltid lika trevligt o träffas o umgås lite. Det kan bli långt mellan varven vi ses, men har ju kontakt via dator och tele åxå. Ena systern bor helt fantastiskt på Ön i Limhamn med världens havsutsikt över Öresundsbron. Jag kunde inte se mig mätt på denna vackra vy.
 
Var inte helt klart väder denna kväll, men ändå så vackert när solen gick ner över havet.
 
På hemresedagen blev det en guidad tur runt Lomma o Eslöv o Löberöd. Hälsade på hos en av Bosses kusiner, vilket var trevligt. Såg hans mormors fd hus i Löberöd. Finns många fina små byar ute på Skånska slätten.
 
Trevliga innehållsrika dagar, men "Borta bra - men hemma bäst"!! Trots allt :-)
 
Kram fr Lotta
..

Härliga maj är här!!

Så har vi äntligen kommit till månaden Maj. Vårmånaden maj är verkligen efterlängtad. April blev ju betydligt kallare än vanligt. Alla har längtat efter värme och sol och prunkande blommor i skog och mark och i trädgårdar.
 
Givetvis ska våren hälsas välkommen rejält och vad är väl bäst? Jo ett rejält Valborgsmässobål eller Majeld som vi säger åxå. Bränna upp gammalt skräp och hälsa Våren välkommen är en fin tradition. Även om jag inte själv har besökt majeldar varje år. När jag växte upp minns jag att på Valborgsmässoafton fick man ta på sig vår-jackan eller vår-kappan för första gången. Man skulle va fin då :-) Oftast frös man i den tunna jackan/kappan - men det fick man stå ut med minsann.
 
Vi tog en tur runt stadens olika majbrasor detta året. Började vid Bergaviks badet där en av stadens fotbolls klubbar anordnade arrangemanget. Olika lotterier, chokladhjul, servering, sång underhållning och tal stod på programmet. Utsikten över Kalmarsund och Ölandsbron var gratis!! En fin mysig plats för detta publik dragande arrangemang.
 
Maj elden vid Bergaviks badet.
 
Spela på chokladhjulet är kul. Tyvärr ingen vinst denna gången.
 
På Värsnäs tänds elden ute på en flotte i havet. Flera kanotister paddlar ut till flotten och tänder på riset med facklor. Så himla fint och se på detta. Frilufts främjandet arrangerar.
 
Dom övriga eldarna vi såg denna kväll var redan nedbrunna nästan. Dom tändes tidigare på kvällen, då det riktar sig mest till barn familjer. Bra tänkt. Men mysigast med majeldarna när det börjar skymma. Kvällen var lite kylslagen så vinterjacka på gällde!!! Inga tunna vårjackor här inte..........
 
Igår fredag var det marknad i Nybro, ca 3 mil västerut från Kalmar. Gå på marknad är en gammal tradition det med och kul tycker jag. Alltid blir det nåt handlat. Nåt onödigt oftast!!! Folkvimlet är skoj, folk går verkligen man ur huse denna dag. Marknaden är mitt inne i Nybro city, på Stortorget och angränsande gator.
 
Fullt med folk och full kommers........
 
Ingen marknad utan munkar!! Älskar vaniljmunkarna, så det fick bli några såna med hem till fikat.
 
Teaterkonfekt från Mariannelunds karamell kokeri följer gärna med hem åxå. Mums va gott det är!!!
 
Blev lite nyttigheter åxå: plastpåsar, strumpor, prickigt band till mitt pyssel, petunior till mamma. Man blir rätt nöjd efter att ha gått och tittat på allehanda saker. Mycket kommer tillbaka i vart o vartannat marknadsstånd. Men det är en folkfest och lite småtrevligt trots allt.
 
Det formligen exploderar av grönska ute i naturen nu när lite mer värme kommit till vår del av världen. Man ser dag för dag hur björklöven spricker fram än mer. Syren bladen formligen vecklar ut sig. Vitsippor och blåsipporna breder ut sina blom mattor så vackert ute i naturen. En underbar tid.
Nåt som jag gillar mycket är när japanska körsbärsträden blommar i sin rosa färg. Gudomligt vackert.
 
Detta vackra träd är i närheten av där jag bor. Kan inte se mig mätt på detta underbara träd. Öppna era ögon och se på allt det vackra omkring er- fånga in det och bevara det i minnet och glädjs åt det.
 
Önskar er alla en underbar fortsättning på denna VÅRLIGA MÅNAD MAJ!
VårKram fr Lotta

Till handelsträdgården

Vit tog oss en tur ut på landet, drygt 12 km norr om Kalmar. Där ligger Ängsbackens handelsträdgård, www.angsbacken.se  Har aldrig tidigare varit här men nu var det dags. Vi skulle införskaffa några perenner tänkte vi. Finns ju lite o välja på!!! Men hade lite tankar om vad jag ville ha.
 
Man blir ju som en "kalv på grönbete" när man ser så här mysiga miljöer. Oj vad fint o vad mycket träd, buskar o plantor o div pynt o krukor till uteplats o trädgårdar. Vill ha-  vill ha - vill ha!!!
 
 
Detta underbara orangeri finns på handelsträdgården. Här kan man sitta ner o ta en fika eller bara-vara!!
 
Kolla in kristallkronan i taket på orangeriet. Massa plantor av olika slag finns här åxå- så mysigt.
 
Love it :-)  Rost, nött, gammalt och sen fina sten hjärtan på det. Oh va mycket fint här finns.
 
Fina rostiga Välkommen skyltar och en gammal häst droska el nåt!! Kan säga att detta är himmelriket för rost älskare....... Tyvärr köpte jag inget rostigt denna gången..........
 
Här syns växthuset som var fullproppat med allehanda blommor samt alla perenner o buskar som såldes. En liten plats för en fika eller vila benen och tänka över sina inköp :-)
 
Ännu en fin gammal häst kärra med div olika buskar runt omkring.
 
Vad blev då inhandlat? En Funkia, Fänrikshjärta, Lavendel, några lila blommande lågväxande stenparti växter och några marktäckande slingrande växter med små lila/rosa blommor (minns ej namn tyvärr). Här nedan ser ni växterna på plats i vår lilla trädgårds hörna.........
 
Fint blir det säkert när det får växa till sig lite. Funkian är bara nån cm över jord nu - i högra övre hörnan.
 
Lite trädgårdspiff som är mysigt när solen skiner och det är Maj månads första dag.
 
En go o glad Maj kram till er fr Lotta

RSS 2.0