Sight seeing i Stockholm

Under vår lilla semester tripp till sonen med tjej ville vi såklart se lite av omgivningarna runt Stockholm.
Märsta och Sigtuna med omnejd inkl Danderyds akuten klarade vi av under torsdagen o fredagen. Under lördagen skulle vi då ta oss in till centrala Stockholm och se lite vad vår huvudstad har att erbjuda.

Min son rattade bilen och tog oss till Vasastan för att visa vart han jobbar. Mycke fina gamla hus, lummig grönska och gata efter gata och bilar o folk överallt. Stadsdel efter stadsdel åkte vi förbi - liksom centralstationen som svischade förbi oss.
Vi styrde kosan mot Globen. Hittade lämplig parkering och begav oss in bland mängder av affärer. Målet var Sky View- gondolerna som klättrar uppför Globens yttre skal upp till toppen av Globen.



Tyvärr hade vi ej förbeställt biljetter till detta och väntetiden var 2 timmar. Det fanns ingen möjlighet för oss o invänta att få åka Sky View. Det får bli en annan gång helt enkelt. Pust!! Skönt på ett sätt för jag hade säkert skrikit ut min rädsla ju högre upp vi kommit..........

Vi styrde kosan in mot centrala Stockholm igen. Hittade parkering i närheten av Grand Hotell. Den lummiga Kungsträdgården inbjöd oss till en härlig stund under trädens grönska. Åt lite snabbmat innan vi skulle ut på en båt tur.



Vackra blommor i Kungsträdgården.

Vi gav oss ut på en nästan 2 tim lång sight seeing tur med båt runt Stockholms farvatten och under 15 broar. En svalkande bris från havet o strålande solsken gjorde båtturen behaglig. En guide berättade om olika byggnader och vilka stadsdelar vi åkte förbi. En hel del foton togs för att bevara minnena från denna härliga tur.





Gröna Lund sett från sjö sidan



En av alla broar som vi åkte under. Vi åkte även i 2 slussar-vilket var häftigt.


Dagen avslutades med en liten promenad i Gamla Stan. Västerlånggatan med alla sina affärer och restauranger var vi ju tvunga att uppleva. Likaså den smalaste gatan/gränden i Gamla Stan.




Dagen avslutades sen med en middag på den genuina restaurangen Engelen i Gamla stan. Sonen hade förbokat bord till oss för många veckor sedan. Ett populärt ställe med mycket god mat kan vi intyga numera.
Mysiga rum med fin interiör, valv i taken bl a. Bra service och planksteken vi åt var himmelsk god.



Entrén till restaurang Engelen

En mycket givande och innehållsrik dag var slut och vi var verkligen glada över allt vi fått se och uppleva denna lördag i huvudstaden tillsammans med sonen o hans tjej. Vi somnade gott sen efter alla intryck och all frisk luft.

Ha de gott alla blogg läsare, kram fr Lotta

Stockholm med mitt hjärta.....

Äntligen kom jag iväg till storstaden Stockholm. Som jag längtat efter att få besöka min son och hans tjej. Dom har snart bott i huvudstaden 1½ år utan att jag besökt dom. Är rätt många mil mellan oss- finns flyg förvisso men kostar en hel del. Nu tog min sambo o jag bilen och drog iväg i onsdags förmiddag. Vi styrde kosan åt norr och bestämde oss för och ta det lugnt och stanna o pausa ofta.

En glasspaus i Västervik och en matpaus i Ringarum blev det, plus en bensträckare i Nyköpingsbro. Det var massa trafik söderut och ju närmre Stockholm vi kom så tätnade trafiken norrut åxå. Tog sin lilla tid o komma fram till Märsta - men till slut så......... oOooohhhh va skönt o va framme äntligen o få krama om Tobbe o Carro.



Vi käkade en smarrig Taco buffé på onsdags kvällen- riktigt mysigt!!

Vi ville självklart se oss en del omkring, så torsdagen åkte vi till Sigtuna. En mysig gammal stad med genuin gammal bebyggelse och en fin Strandpromenad intill Mälarens vatten.



Apoteket i Sigtuna!!



Hela gänget vid kafé Tant Brun - mysig innergård med sagolik miljö



Min underbara son vid strandpromenaden i Sigtuna

Finns ett mysigt café nere vid strandkanten, där åt vi en god lunch ute på bryggan med vågskalpet kluckande mot bryggan. Solen sken och det var ljuvligt skönt. Jag trivdes verkligen och fick nypa mig i armen för att inse att det var på riktigt och inte en dröm!!!
Tyvärr hände lite tråkigheter så vi fick tillbringa 4 timmar på Danderyds akuten, men det ordnar till sig till slut.

Fredagen åkte jag och Bosse omkring lite i Märstas omgivningar. En runda ut till Arlanda - hjälp vad stort allt var där!!! Körde ut på landet och besökte Rosersborgs slott. Pampigt slott och vackra grönskande omgivningar.



Jag och min going Bosse vid Rosersbergs slott




Fredagens middag njöt vi av i köket hemma hos sonen o hans tjej. Karré, klyftpotatis o kall bea sås-mums!!

Lördagens utflykter återkommer jag till i nästa blogg inlägg.

Va rädda om varandra, ha de gutt - Kram Lotta

Mycke skoj.........

Ibland är det tomt i almenackan och vissa veckor är det fullt ös medvetslös!! Jag har en del provtagningar, läkarbesök, möten och annat som är återkommande på agendan. Sen är det ju skoj om det blir lite uppmuntrande aktiviteter åxå.

Härom kvällen var det dags för ännu en kusinträff. Tyvärr var det många kusiner som hade förhinder att komma så vi blev en liten tapper skara på 4 pers som intog Table 20 för en god bit mat. Vi brukar egentligen samlas hemma hos varandra och beställa hem pizza el dylikt. Men nu var det dags för en bit mat på restaurang som omväxling.



Anneli o Anita i glatt samspråk om nåt väldigt oviktigt :-)

Mycke olika maträtter och menyer fanns att välja på. Vi hade väldigt svårt att bestämma oss. Men till slut så!! Jag valde Filoknyten med chevre ost, blandad sallad, lite honung o pinjenötter , till förrätt. Mums mums va gott.



Huvudrätten blev efter noggrannt övervägande en Plankstek Black and White. Var så jättelänge sen jag åt det och det var så mumsigt. Köttet perfekt o massa goda nyttiga grönsaker därtill. Som om inte detta var nog beställde vi även dessert. Men då hade ett par timmar av tjej snack förflutit!! Jag var sugen på glass o så fick det bli- övriga åt en Blåbärs cheesecake. Riktigt trevligt hade vi och timmarna bara flög iväg som vanligt när vi ses.

Under helgen har Öland manifesterat att hela "Öland spirar". Och det kan jag verkligen hålla med om. Lördagen bjöd inte på så fint väder. Blåste kalla vindar och regnet kom framåt eftermiddagen. Men söndagen bjöd på strålande sol och hygglig temperatur och ingen vind. Så vi styrde kosan mot Öland. Stannade till i hamnen i Färjestaden och tog lite foton över ett nästan helt stilla Kalmarsund. Så ljuvligt vackert.



Himmel och hav möts - så vackert och rogivande på nåt sätt.



Vy mot Talludden och Granudden - inte ofta Kalmarsund är så stilla

Efter en smarrig glass styrde vi kosan mot Thurgårdens handelsträdgård. Har aldrig varit där förut så var nyfiken på vad dom hade att erbjuda. Vi skulle köpa petunior till min mamma och själva skulle vi ha lite plantor med oss hem tänkte vi. Här fanns massor att titta på, lockas av och njuta av såklart. Mycke folk och jättevarma växthus!!



Vi åkte sen lite norrut igen och valde att åka ner till hamnen i Stora Rör. Där var jag som barn när vi åkte färjan från Revsudden på fastlandet till Stora Rör. Gamla minnen väcktes till liv och även här var underbart i solskenet. Och vilken utsikt mot fastlandet och mot Ölandsbron. Väldigt klart väder så sikten var kanon.



Hamnen i Stora Rör



Detta rastplats bord med "Plats för kyssar" fanns i Stora Rör. Riktigt skoj, vi skrattade glatt men inte blev det några kyssar...........

Väl hemma igen var det bara att plantera ännu mer. 2 st långa balkonglådor fylldes med olika plantor. Blomstertobak, tagetes, lila lobelia och några mini petunior fick det bli i varje låda. Blir säkert jättefint när dom växt till sig lite mer och fyller upp lådorna lite till.
Det är en härlig tid nu, man får passa på och njuta så mycket man bara kan.

Ha de gott alla goa människor, solvarma kramar fr Lotta

Smärta och trötthet

Att ha daglig smärta, timme ut och timme in 7 dagar i veckan året runt kan göra vem som helst tokig!!! Detta är min vardag. Smärta nånstans i kroppen. Ibland en liten smärta som är lätt att bemästra, liksom tränga undan den och glömma bort den. Ibland en ihållande skärande skit jobbig smärta som däckar mig och får mig på skit dåligt humör. Jag blir arg på smärtan för den begränsar mitt liv. Jag kan inte göra det jag vill göra för att smärtan hindrar mig och kanske däckar mig rejält.

Jag är inte rädd för att ta tabletter och därmed lindra min värk. Jag medicinerar regelbundet 3 ggr dagligen med smärtlindrande tabletter. Ibland får jag öka dosen eller byta ut vissa tabletter mot starkare smärtlindrande sort. Undrar just hur många Panodil min kropp fått ta emot under alla år som jag haft reumatisk värk??? Alvedon, Treo, Naprosyn, Tiparol mm är välkända preparat för mig.

Idag har jag träffat en duktig ortoped läkare som undersökte mig noggrant pga mina nervsmärtor och känsel bortfall i ena foten. Jag gjorde en magnet röntgen på ländryggen för några veckor sedan för att utröna om besvären kom från min rygg.
Problemen i foten kommer från den ischias som uppdagades i nov 2010. Då fick jag en ihållande jävulsk värk ändå upp från skinkan ner till foten. Månader av ischias smärta följde samtidigt som jag genomgick en cellgifts behandling efter min äggstocks cancer operation.

Efter många månader klingade smärtan av från skinkan- lårets baksida- knäveck- fotens utsida. Kvarstod värk, stickningar och känselbortfall i foten. Detta påverkar min balans såklart, plus att nervsmärtan gör sig mest påmind när det är dags att sova!!! Vilket åxå påverkar sömnen såklart.

Röntgen visade en liten påverkan på en av diskarna i ryggen. Ingen nerv inklämning dock. En operation skulle ej göra mig fri från dom besvär jag har idag. Läkaren anmodade mig att röra på mig så gott jag kan. All rörelse träning är bra och håller cirkulationen igång. Inga värk tabletter hjälper mot ren nerv smärta, så gäller att orka stå ut och acceptera dessa besvär och lära sig leva med dom. Inte lätt minsann.

Inte konstigt att jag jämt känner mig sååå trött av all denna smärta. Tröttheten syns tyvärr inte utanpå - vilket är svårt för omgivningen att se och avgöra. Men jag har behov av att vila för att orka med. Jag lyssnar på kroppen och tar dom vilostunder jag behöver helt enkelt.

Oj vilket negativt blogg inlägg detta blev. Men detta är sanningen om en del av mitt liv. Livet innehåller dock så mycket mer. Jag har tid o energi över för annat. Ibland mycket energi - ibland väldigt lite...........

Umgås med släkt och vänner är viktigt för mig. Göra små utflykter i närområdet med sambon. Njuta av naturen. Spela musik och gärna sjunga med. Föreningsliv. Hantverka såklart när kreativiteten slår till. Äta gott på nåt mysigt ställe eller lika gärna laga mat tillsammans med gubben här hemma. Plus mycke mycke annat........

Kan tyvärr ej ladda upp nån bild ikväll- men får duga så här då.

Ha de gott alla och va rädda om varandra därute.
Fånga Dagen, kramis Lotta

Blommor är en del av mitt liv

Vad vore livet utan alla blommor och all grönska ute i naturen? Jag älskar blommor och allt det som växer i vår vackra natur. Blommors fägring ger så mycket tillbaka. Det ger själen lite mer livsglädje. En näpen liljekonvalj eller ett hav av blommande vitsippor är för underbart. Likaså doften av syren eller en blommande kaprifol en sen sommarkväll.
Alla underbara sommarväxter man kan så och driva upp eller som jag gör; köper färdiga från handelsträdgården, dessa blommor vill jag ej vara utan på min uteplats.



En lila penseé i en ampel på uteplatsen



Ett hav av pelargoner på Knutsons blommor i Lindsdal, jag köpte med mig några hem



Mycket fina utplanteringsväxter o välja på



Rosmarin på stam är nytt för mig, men väldigt tilltalande- vill ha!!



Dessa tulpaner växer i en av mina odlingslådor. Jättefina men vet ej namnet på dom.



Även jordgubbsplantorna o gräslöken är på G- gott i gott med egna jordgubbar!!



Mitt söta lilla fågelbad hänger där o ser bara gulligt ut :-))

Idag planterade vi alltså lite sommarblommor. Det kommer bli mycke mycke av den varan på vår lilla uteplats. Mängder av blommor av allehanda slag. Kanske även lite plocksallad o persilja om mördarsniglarna kan låta bli det. Får odla i hängande balkonglådor en bit över marken dit dom inte klättrar dom fula uslingarna!!

Solen har värmt från en blå himmel idag. Jag mår betydligt bättre än jag gjorde igår. Då var jag rejält under isen med frossa, konstig ledvärk och lätt illamående. Idag har jag "bara" en förbaskat ilsken tandvärk att stå ut med.

Ha de gott alla goa läsare och kom ihåg att blommor är balsam för själen........
Kram fr Lotta


Valborg

Jag har under ett flertal år ej besökt nån valborgs eld. Inget kul och besöka såna arrangemang när man är ensam. När sonen växte upp var vi alltid i Kalmarsunds parken och firade in våren, såg på elden, köpte lotter och träffade folk.
I år var ju tanken att vi skulle besöka o fira in våren tillsammans - jag o sambon. Jag har under några dagar haft oerhörd värk i rygg/höft parti, så var osäkert om jag skulle orka iväg. Men jag bet ihop, blir ju inte piggare av att ligga hemma. Bättre ut och se sig omkring.

Efter en god bit mat, grillad flinta stek, ris, worcester sås - styrde vi bilen mot Bergavik och badplatsen där Valborgsmässo firandet höll till. Den lokala idrottsklubben IFK Berga höll i arrangemanget. Div lotterier, chokladhjul och servering fanns att fröjda sig med. Vi hade ingen tur på chokladhjulet!!



Vacker vy över Kalmarsund




Valborgselden hade brunnit ett tag, men värmde gott!!!

Vi styrde sen kosan mot Värsnäs, där ännu ett majbål skulle tändas. Detta bål tänds först kl 20.30 och det är extra mysigt i skymningen. Plus att bålet är på en flotte o antänds av kanotister med facklor i händerna. Det är Friluftsfrämjandet som står för denna mångåriga tradition.



Elden tog sig rejält efter en stund. Kanotisterna på väg bort från elden här. Vi såg detta på håll, då terrängen var väldigt ojämn för mig att gå i med min värk. Men vi såg allt jättebra på avstånd.



Tur det inte blåste så mycket. Men var ingen högre värme, tur vi hade vinterjackorna på!!!

Idag är det 1a maj och vi ska INTE demonstrera. Däremot ska vi äta lite god mat tillsammans med goda vänner. Blir nog Thai mat som vi alla gillar.

Önskar er alla en skön 1a maj, kramar fr Lotta

RSS 2.0