Julspaning i butiker

 
 
24 okt idag och exakt 2 mån till julafton!!! Butikerna har haft sitt  julsortiment framplockat i 2 v redan. Det är tidigt men jag gillar det - som den tomtenörd jag är. Vi har kollat i några butiker hur det ser ut på julpyntfronten i år.
 
Rusta var den första butiken vi besökte och där finns dessa traditionella tomtarna modell större.

 
 Små söta gråa nissar är ju åxå mysigt och fint.
 
 
 
 En lite tokrolig älg/ren modell större
 
 
 Traditionella julgranskulor i rött, silver, guld. Hänger nog i många granar kan jag tro. Dessa från ÖoB.
 
 
 
 Adventsljustakar och stjärnor lyser upp våra hem under mörka december. Finns ju i många olika utförande.
 
 
Ljuslyktor i form av snögubbar och tomtar, från ÖoB
 
 
På EKO i Kalmar är det ett stort jultorg . Denna skylt i skifferliknande material är fin.
 
 Fina prydnader till uteplats och trädgård som lyser fint.
 
 
 Stora fina änglar finns på EKO. Ja änglar finns ju överallt runt oss
 
 
Här är jag med liten julluva på huvudet hehe. Köpte en sån fast rödglittrig att ha på mig vid kommande julförsäljningar. Är man en tomtemor så är man!!
 
Detta var några bilder av allt det som finns i några butiker här i Kalmar. Finns ju otroligt mycket mer i andra butiker såsom IKEA, Jula mfl.
 
Kram fr Lotta

Juligt hantverk på G

Jag har ju hållit på med mitt hantverkande ett tag nu. Hade svårt att komma igång men nu så kommer ideérna på rad och kreativiteten flödar. Nåja jag sitter bara några timmar om dagen med mitt pyssel- orkar inte mer. Önskar jag hade orkat hålla på hela dagar så det blivit mycket färdigt på en gång. Men jag får va glad för det jag orkar tillverka med mina förvärkta reumatikerfingrar.
 
Jag vet ju vad som sålt bra tidigare år så det blir det ju ungefär samma grejer som tillverkas varje år. Men allt är ju handgjort så inga grejer blir exakt likadana. Kul är det att se alster bli färdiga, tex från en stor klump lera till färdig tomte med luva, kropp skägg o näsa bl a.
 
 
 
En barkbit med gråa vättar på. Vättarna, svamparna och lilla bärkorgen har jag tillverkat.
 
 
Träkloss med ljus - sambon har sågat, slipat och målat och jag har dekorerat med servettdecopauge på träklossen.
 
 
Återvinning gillar vi. Tar hand om tomma makrillburkar och gör små minitittskåp med tomtar och vättar i. Lite pynt från naturen piffar upp: nypon, rönnbär, alkottar linblommor.
 
 
 
Återvinner även gamla kakformar. Letar på second hand bl a. Detta är kylskåpsmagneter med mina egengjorda tomtar och svampar i. Jag har tillverkat dessa i många år nu och dom är fortfarande populära. Det är smått pilljobb att få allt på plats i kakformarna.
 
 
 
Jag tillverkar även dessa pepparkaksgubbarna i lera. Riktigt söta att placera vid ett pepparkakshus.
 
 
Julkort är kul att tillverka så det har jag gjort en stor hög med lite olika motiv på, bla Disneymotiv.
 
 
Små tändsticksaskar med juliga motiv har jag tillverkat 70 st av. Alltid populära och fina att ha på bordet vid ljusstaken.
 
 
Detta var en del av det jag fått färdigt hitintills i år. Har lite alster från förra året kvar åxå. Tiden går fort nu och i slutet på oktober ska jag ha en utställning med mina juliga alster på ett äldreboende. Sen är 2 julmarknader inbokade i nov månad. Och en julmarknad i dec. Hoppas orken finns att deltaga på dessa julmarknader i år.
 
Kram från Lotta Tomtemor :-)

RSS 2.0