Årets sista blogg inlägg

Förkylningen har fortfarande min kropp i sitt grepp. En evig hosta som ej vill ge vika. Kommer nog bli långdraget detta tyvärr, suck!! Tar på krafterna.
 
Men nu lite positiva händelser; min son med flickvän var hemma i trakterna i några dagar. Dom landade hos oss sent på Annandag Jul efter en jobbig mörker körning från huvudstaden. Jag hade bett sonen om hjälp med att inhandla en surfplatta till mig. Det var fler än vi som var ute i samma ärende i elektronik butikerna under torsdagen. Hjälp vad mycket folk!!! Men det blev en surfplatta till slut efter mycket funderande om vilken sort och prisklass och storlek jag skulle ha. Sen ska man lära sig hantera den åxå. Teknisk idiot är jag väl inte direkt men något trögfattad kanske hehehe. Åja jag kämpade på bra och laddade hem en del nödvändiga appar.
 
Sonen o hans flickvän och jag som kliar mig i skallen av huvudbry :-)
 
Vi åt en god lunch hos mamma allihop och det var trevligt. Mamma fick julklapp av Tobbe o Carro åxå.
Kvällen tillbringade vi i Nybro med sonens pappa o hans tjej. Mycket vällagad o god julmat bjöds det på. Och trevlig samvaro med lite julklappsbyten blev det.
 
Fina Caroline och min son Tobias hugger in på den goda maten.
 
Ägg och sill och massa annat gottigt - det är livet det!!!
 
Höll på och glömma att vi var på den traditionella julkonserten i Algutsrums kyrka på Annandag Jul. Lasse Trofast med orkester sjöng och spelade finstämda jullåtar som vanligt. Lasses ljuva stämma fyllde kyrkan till sista platsen. En lugn rofylld stund som vi inte får missa.
 
En ung tjej Frida Karlsson sjöng några låtar tillsammans med orkestern, hon har en ljuvlig röst.
 
År 2012 börjar gå mot sitt slut. Ett nytt år väntar bakom kröken. Helt nya 365 fräscha dagar att fylla med bra innehåll. För livet blir ju precis så som man gör det till.
Mitt 2012 blev ett förändringarnas år då jag blev sambo med min Bosse. I mars kom han med sitt bohag från Malmö och flyttade in hos mig. Vi trivs bra i varandras sällskap och har kul ihop för mesta. En del bohag har blivit utbytt och viss ommöblering har såklart skett. En stor förändring blev även med inglasningen av balkongen. Ett skönt extra rum att kunna nyttja tidiga vår dagar eller sena höst dagar.
 
Vi ser fram emot 2013 och allt vad det har med sig. Jag önskar er alla goa bloggläsare ett riktigt GOTT NYTT ÅR 2013.  Kram fr Lotta

God Jul

Vill med detta lilla blogg inlägg önskar er alla en riktigt fridfull, härlig, go o varm GOD JUL!!
Ta hand om varandra, bry er om varandra, umgås, ät lite gott och lägg bort all stress och jäkt.
En tid för eftertanke kan åxå va på sin plats. Varför firar vi jul? Är det ett överflöd och överkonsumtion?
Mera mat och mera julklappar och spring hit o dit, måsten på rad eller blir julen precis vad vi själva gör den till?
 
Här minskar vi ner på maten lite år från er. Inte så att någon går hungrig från matbordet utan det vanliga päset "Ooohhhh nu åt jag för mycket igen" kommer garanterat att höras. Samarin påsarna kommer va hårdvaluta det lovar jag. I år blir det ingen efterrätt i form av ostkaka med grädde ens. Inte många som orkade äta det förra julen. Gröt och Ris a la malta har vi i familjen ej ätit på julaftons kväll- snarast risgrynsgröt till frukost under juldagarna.
 
Lite julfika blir det däremot. Ingen jul utan mammas kavlade kanelhjärtan!! Syrrans saffranskaka är god den med. Min sambo har sett till att chokladflödet blir konstant under julafton. Paradis kartongen står redo att tömmas- båda lagren....... Lite Romerksa kulor och en o annan skumtomte lär nog glida ner i en och annan strupe misstänker jag.
 
I vårt vardagsrum ska vi avnjuta julmaten tillsammans med mamma, syster m man o dotter.
 
Tomten lär inte dyka upp hos oss idag. Han prioiterar nog barnen denna dagen. Men en och annan julklapp ska väl trots alt glädja sina mottagare!! Mina egengjorda tomtar ovan har hittat hem till nya bo ställen och glädjer säkert en o annan. Jag är otroligt stolt över allt jag lyckats tillverka och sälja under några höst månader. Kul när folk gillar det man gör. Mycket jobb för lite pengar, men ett litet tillskott i kassan blev det. Går till inköp av mer lera bl a. Plus något som jag ska unna mig, en läsplatta t ex. Kanske ny micro åxå..... ja ja det löser sig nog.
 
Granen står fortfarande så grön på vår inglasade balkong och skänker ljus och glädje därifrån.
 
Nu är en del av maten förberedd, återstår att steka kroppkakor, köttbullar och prinskorvarna. Värma på Jansson o så småningom ta del av lite god mat i en del av familjens gemenskap.
Hostan och förkylningarna håller både mig o sambon i sitt grepp- så blir en något snörvlig jul.
 
Önskar er alla en GOD JUL.
JULIGA KRAMAR fr LOTTA
 
 
 

Däckad!!! ....... men inte av julen

Jag är däckad!! Av lunginflammation. Så jädra typiskt så här innan julen och allt. Varit lite småförkyld till och från ett längre tag. Men nästan alla runt omkring hostar o snörvlar ju. Inte lätt och undvika viruset.
Jag stod och blev rejält avkyld under förra helgens julmarknad, frös om rygg och nacke otroligt pga kallt drag. Sa flera gånger att detta kommer min kropp reagera på. Och det gjorde den med besked.
 
Ihållande hosta, väs och pip i bröstet, mycket slem, ont i kroppen, tung i skallen ....... ja det är mycket nu. Var till distrikts läkaren idag som konstanterade lunginflammation. Hade dålig syresättning så fick andas in lite luftrörs vidgande medicin. Nu ikväll slog febern till åxå. 7 dagars penicillin ska väl få mig och bli piggare. Förhoppningsvis till julafton.
 
I lördags var vi iväg och åt julbord tillsammans med våra grannar här. Alla boende i bostadsrätts föreningen var bjudna på julmat på lokal restaurang. Väldigt generöst gjort. Är en del av våra hyror som avsätts till trivsamma aktiviteter bla julbord.
 
Sambon Bosse är på språng efter ........prinskorvarna???
 
Här står sill, ägg och allt det kallskurna framdukat- riktigt gott var det lilla jag åt. Var inte pigg då heller tyvärr.
 
Kände mig helt slut under helgen. Vilade mycket. Men kände ändå för o göra nåt. Våra vänner från Vetlanda kom på besök så vi åkte ut till Kläckeberga lantcafé- vårt stammis ställe och tog en fika denna 3e advent. Det var sista dagen detta året som det var öppet på cafeét. För min del blev det ännu en julskink macka!!! Jag kan leva på det nu- är såååå gott.
 
Minsann blev det inte en chokladbiskvi på tallriken åxå hehehe!!! Den slank ner den hur lätt som helst.
 
 Hanna o Emma slog sig ner i finsoffan på cafeét och njöt av goda bakverk.
 
Som tur är vänder vi inte upp och ner på hela hushållet, tokstädar, bakar och fejar i överflöd för att julhelgen närmar sig. Det blir jul ändå. Har inhandlat en del mat och lite till ska handlas. Skickat upp lite mindre julklappar till sonen och hans tjej i Stockholm. Julkorten tillverkade och skickade. Sötbegäret ska stillas med div choklad kartonger under juldagarna- så vi har koll på läget.
Nu ska jag ägna min energi på att tillfriskna från denna envisa förkylning.
 
Ta det nu lugnt och stressa inte för mycket. Sitt ner och andas och njut av allt mys - med tända ljus och nåt gott att dricka o äta. Umgås och var rädda om varandra. GOD JUL
 
Kram fr Lotta

Sista julmarknaden för i år

Så har vi varit iväg på den sista julmarknaden för detta året. Känns alltid lika tomt när det är över. Förväntningar byggs upp under hela hösten medan jag tillverkar och kläcker några nya ideér. Hur ska det bli, kommer det säljas nåt, blir det mycket folk osv. Denna hösten har ju min sambo varit ute på en del julmarknader tillsammans med mig. Varit kanon skönt med hans hjälp vid min sida. Han har burit och kånkat på lådor och div grejer, fyllt och tömt bilen flera gånger om. Hjälpt till att ställa upp och ta ner utställningar och sålt mitt hantverk tillsammans med mig. Vi har varit ett bra team tycker jag.
 
Årets sista julmarknad var i Bjursnäs Bygdegård lördag och söndag 8-9 dec. Den lokala idrottsföreningen står som arrangör. Försäljare finns både utomhus, på verandan men framför allt inne i bygdegården. Vi blev anvisad ny plats detta året. Tyckte inte först att det blev bra- men med facit i hand var det helt okey- med mina kompisar Annika o Gunilla intill.
 
Här är vi; sambon och jag bakom mitt försäljningsbord. I förgrunden är Annikas mumsiga hemkokta konfektyrer.
 
En närbild på en del av mina alster. Vättar o tomtar på björkbit är populära. Mina hjärt tavlor likaså. Stora tändsticks askar med egengjorda tomtar har jag sålt en hel del åxå.
 
En fiffig lösning!! Galleri pinne....... Träpinnen är fastsatt i en julgransfot, kan hänga 5-6 tavlor här och den tar inte mycket plats. Kanongrej- idé fr mig och sambon fixade till den på ett bra sätt. Flirtkulor skyddar spikarna när det inte hänger tavlor på pinnen.
 
Maria med dotter hade gjort mycket fina saker. Den virkade krubban och lucia följet är jättefina. Scrappade kort och tändsticks askar, ljuspåsar, virkat o sydda alster - ja här fanns mycket välgjorda klappar.
 
Gunillas fina mysiga får tavlor. Hon sålde massor av sina gråa tomtar och vättar åxå.
 
Susanne Billmark med sitt fina hantverk i olika metoder. Mycket tovat, återbrukat och fina smycken.
 
Även tomten kom på besök båda dagarna, barnen fick lämna sina önskelistor.
 
En trivsam julmarknad men tyvärr färre besökare i år. Konkurrensen från andra julmarknader är stor. Vädret var inte helt ok- snöade och var kallt. Många saknade dock lucia tåget med barn som brukade deltaga förr om åren, likaså musikunderhållning fr scenen. Sånt drar alltid folk.
Nu tillbringar jag dagarna vid köksbordet och tillverkar julkort som ska skickas till nära och kära.
 
Ha en fortsatt lugn och skön december, det blir julhelg ändå!!
Kram Lotta

Julpyntad lägenhet och grötlunch

Jag gillar att pynta lägenheten inför 1a advent. Tar fram det mesta jag har i mina jullådor, även tomtarna kommer fram redan till advent. Tycker jultiden är så kort så varför inte njuta hela adventstiden av allt vackert man har. Nu har jag ganska mycket julpynt, men på 3 rum o kök kan man inte ha allt framme. Dessutom har min sambo lite jul saker åxå. Så fram med ljusstakar - som givetvis gått sönder under förvaringen i lådorna. En var helt kass trots lampbyte, den andre lös efter lampbyte. Gillar dom moderna stjärnorna på fot i fönstren så det får det bli i vardagsrummet.
 
Vårt vardagsrums fönster
 
Sideboarden blev pyntad såklart, lilla hunden fick röd rosett runt halsen.
 
Köket är pyntat med julgardiner i rött o svart. Nyinköpt ljusstake i fönstret och div tomtar och egenpyntad ljusgrupp pryder vårt bord.
 
Årets adventsljusstake á la Lotta, träbricka med röda ljus o massa små julpaket runt om!!! Liten pärlgirlang runt träbrickan glittrar o glimmar lite extra.
 
Häromdagen var vi på grötlunch i Reumatikerföreningens regi. Alltid mycket trevligt och vi var runt 15 personer denna gång. Borden var trivsamt smyckade i julens färger. För en liten peng fick vi risgrynsgröt, skink smörgåsar, kaffe och mjuk pepparkaka. Mycket gott var det.
 
Mums va gott med julgröt och skink macka - gärna med whiskey senap på!!
 
Här fikas det kaffe och mjuk pepparkaka.
 
Här hemma har det packats om bland allt hantverk. Julmarknad igen till helgen. Då 2 dagar, lördag och söndag
i Bjursnäs Bygdegård, ca 2.5 mil söder om Kalmar. Kl 12-17 är vi på plats och visar o säljer massa hantverk av skilda slag. Alla hälsas varmt VÄLKOMNA!!  Entre 40 kr men då får man kaffe/te, lussekatt, pepparkaka på entre biljetten.
 
Juliga kramar fr Lotta

Juligt värre i veckan

I tisdags var det dags för ännu en julmarknad. På äldre boendet Stensbergshemmet anordnades julmarknad igen. Många av de äldre boende i huset plus många pensionärer och övriga utifrån besöker denna lilla julmarknad. Här finns lite av varje att handla: julens blommor, julens godis, vörtbröd och lussekatter o annat gott. Vill du pryda bordet med virkade dukar eller vävda löpare eller lägga ny trasmatta på golvet så kan man fynda här. Lite annat hantverk i form av tomtar, stickade strumpor etc fanns åxå. Gratis glögg och "rullator race" gör det hela till en trevlig tillställning.
 
Mitt försäljningsbord- inbjudande med röda dukar på alla bord.
 
Populära ljuspåsar med liten dekorerad tändsticksask o några värmeljus. Bra värdinne gåva till julens festligheter.
 
Sålde slut på mina röda handgjorda tomtar i lera, så fick tillbringa 2 dagar till att göra flera och köpa ännu mer
röd lera. Även några pepparkaksgubbar i lera tillverkades. Men vad ont jag fick i mina fingrar och handleder!! Fick öka dosen smärtlindrande tabletter rejält och vila från allt vad hantverk heter. Vill tillverka mer och mer- är ju julmarknad både lördag och söndag nästa helg.
 
Fredag kväll var den årliga julkusinträffen inplanerad. Fick några återbud men 5 kusiner träffades till en kväll i julens tema. Vi åt risgrynsgröt med julskink smörgåsar, drack glögg och åt pepparkakor med ädelost till. Lite gotter o snacks och fika med pepparkaks cheese cake hanns med.
 
Gröt och julskinka det är mums det!!!
 
Här ligger julpaketen i väntan på det roliga julklapps spelet. Jädra vad vi sliter i paketen- alla vi ha så många paket som möjligt när tärningen visar en 6a!! Ikväll fick alla 2 paket var till slut- rättvist och alla var nöjda.
 
Lördagen bjöd på adventsfika på favvo fiket Kläckeberga Lantcafé. Det var musik underhållning av elever fr Högalids folkhögskola och det var så fin julmusik dom bjöd på. En lugn o stämningsfull stund.
Vi drog sen vidare till julmarknaden på Svenssons motor museum utanför Läckeby. Ett museum med gamla bilar, traktorer och mopeder mm och där fanns lite försäljare av div hantverk och ätbart. Lite besökare och inte
så nöjda försäljare. Jag köpte en burk Whiskey senap som jag gillar mycket. Lite honung och några marsipan figurer blev det åxå.
 
Duktiga elever från Högalids musiklinje.
 
Julmarknads försäljare i Läckeby- sålde hembakat, godis o mycket annat.
 
Denna fina gamla bil stod i en av lokalerna på Julmarknaden- verkligen fin. Mycket att se här, men lite publik/kunder. Tacksam över att jag ej bokade plats på denna julmarknaden. Man vill ju gärna sälja!!
 
Imorgon är det 1a advent och sambon och jag ska åka över Ölandsbron och äta julbord på hotell Skansen. Ska bli mysigt och gott.
Önskar er alla en riktigt fin 1a advent. KRAMAR fr Lotta

RSS 2.0