Öland Spirar och Mors Dag

I helgen var det evenemanget Öland Spirar. Mycket fokus på växtlighet och öppna trädgårdar denna helgen. Men även bilutställningar, konst och hantverk av skilda slag och mycket mer.
Lördagen var mulen o blåsig men vi körde en runda till Mörbylånga för att kolla lite. Några vänner var där och sålde hantverk.
 
Benita sålde scrappade kort och studentmössor att hänga på studenten som en hyllning.
 
 
Carina sålde tavlor med texter och shabby inredning
 
 
Jeanette sålde sina stickade alster- och dom behövdes minsann i blåsten!!
 
 
Stenar, smide och ljus var fint ihop. Fanns annat att se och handla med, heminredning, choklad, aleo vera produkter, hundscarves mfl
 
 
Igår på Mors Dag var ju utbjuden på brunch av min son. Hans flickvän bjöd sin mamma och det var himla trevligt. Ett hotell i stan: Kalmarsunds hotell bjöd in till detta så påpassligt. Mycket folk och en hel del att välja på att äta fanns det.
 
Sonen och jag på brunchen
 
 
På detta bord fanns det bröd, fil, yoghurt, olika flingor, belgiska våfflor och små smothies......... mums.
 
 
Orkade inte äta mer än detta. Jo en halv belgisk våffla blev det. Pallar inte bacon och köttbullar och sånt så tidigt på dagen. Men gott var det och trevligt sällskap vid bordet.
 
 
Under tiden jag var på brunch så hade min sambo varit och köpt denna underbara bukett till mig. Så himla vacker!!  Han kan han!!
 
 
Månadskifte snart och juni månad börjar. En sommarmånad. Skolorna slutar. Midsommar ska firas osv.
Jag kämpar på med suddig syn och ständiga besök på ögonmottagningen. Lungorna ej helt bra efter lunginflammationen så blir ny röntgen nu i veckan. Vad jag önskar att jag skulle få må bra utan massa bekymmer hela tiden!! Är väl för mycket begärt........
 
Kram fr Lotta
 
 
 
 

Blomsterglädje

Länge sen jag skrev men händer tyvärr ej så mycket att skriva om. Har lagt massa energi på att besöka ögon mottagningen på sjukhuset sedan februari. Då började infektionen och sen kom såret i samma öga. Hela mitt synfält är suddigt. Ser att det står t ex människor framför mig men ser inte deras ansiktsuttryck. Att läsa i tidning, på tvn eller på datorn ställer till problem. Blir trött som bara den av att se suddigt hela tiden.
 
Men igår tog vi oss iväg till Blomsterlandet för inköp av olika sommarblommor att plantera i krukor och lådor. En varm dag och ännu varmare i växthuset såklart. Vill ha massor för det är ju så fint med blommor. Men kan inte lägga en förmögenhet på bara blommor. Men notan blev på drygt 600 kr ändå.
 
 
Så fina olika blomstergrupper dom visade som inspo.......... vill ha vill ha!!
 
 
 
Vår kundvagn fylldes på hela tiden, petunior tagetes, lobelia, stjärnöga, fuschia, kopparstarr, pelargoner, snöflinga - ja listan blev lång.
 
 
Projekt plantering påbörjad hemma på altanen. Alltid lecakulor i botten för växterna vill ej ha det blött om fötterna
 
 
2 gummikrukor med blandade blommor i. Petuniaplantorna var rätt små men lär växa till sig.
 
 
Stjärnöga i 2 olika lila toner samt lila petunia. Märks att jag gillar lila! Penseer i bakgrunden
 
 
Köpte plocksallad i en box o planterade i balkonglåda. Hoppas kunna skörda en hel del sallad under sommaren. Har tidigare sått sallad i pallkrage men den åts upp av sniglar innan jag ens hann smaka den.
 
 
Lite mer blommor: hängpetunia i ampel och småblommiga gula penseér. Och svenska flaggan vajar i vinden.
 
Önskar er alla en härlig Pingsthelg. Vi har inga planer utan tar dagarna som dom kommer. Orken får styra.
Kram Lotta

RSS 2.0