Inlagd på sjukhuset

Jo minsann, jag blev inlagd på sjukhuset den 14 aug. Vaknade den morgonen med frossa, kräkningar, feber och en ihärdig hosta. Hade även väs och pip i bröstet. Sökte till vårdcentralen o läkaren lyssnade på lungorna o sa sig höra missljud. Togs några prover med. Resultatet blev inte penicillin som jag trott utan remiss till lung röntgen och sen ner till akuten.
Röntgen gick snabbt - nu var det säkert en lång väntan på akuten som väntade oss. Men blev snabbt omhändertagna och in på ett rum. Två sköterskor drog igång en jädra cirkus med provtagningar här o där, mätningar och jag vet inte vad. Var dåligt syresatt så fick syrgas.
 
Ny väntan på läkaren. En utländsk läkare kom som jag har svårt att förstå. Hon förklarade att man sett fläckar på båda mina lungor o man måste utreda vad detta kom ifrån. Inläggning alltså. Fasen inte alls vad jag tänkt eller var beredd på. Tankarna snurrade runt i skallen. Fläckar på lungorna-cancer??? Hua hjälp vad jobbigt!!!
 
Kom upp till vårdavd 19 på Länssjukhuset. Fanns inga lediga rum så natten fick tillbringas i typ ett materialrum där personal kom o gick mest hela tiden. Har tagits så mycket prover på mig. Gjorts svalg undersökningar, Mätt syresättningen i blodet flera gånger om dagen. Kollat blodsockret varje dag. Gjort en CT rtg och ska göra en sån rtg kommande vecka.
Man har sett vissa förbättringar på vanlig lung röntgen. CT rtg ska visa mer. Men vad jag lider av - det vet man inte.
 
Eftersom jag hostar mycket fortfarande både dag o natt och att syresättningen i blodet varit lågt blir jag fort trött och orkar ej mycket. Vilar mycket, men det gjorde jag innan åxå.
 
Nu varit hemma på permission under helgen. Jätteskönt. Få sova i sin egen säng. Sitta i favvo fåtöljen och sitta vid köksbordet o skriva detta bl a. Men orken tryter- hade trott jag skulle orkat med mer.
 
Så här sött och mjukt sover jag i min egen säng. Bedårande ängel fr Kläckeberga Lantcafé
Visst ska man njuta en smula....... när man som jag är hemma under helgen!! Alla unnar jag njutning av livets goda. På Kläckeberga lantcafé några km ut på landet från där jag bor, kan man shoppa loss bland roliga inrednings detaljer och givetvis fika gott.
Vårt fika för dagen blev Jordgubbs cheesecake med en klick grädde. Mumsigt gott!!!
Framåt kvällen ska jag tillbaka till sjukhuset för vidare undersökningar. Om nåt svar finns på vad jag drabbats av. Läkarna står maktlösa. Uteslutits cancer i lungorna tack o lov. Var på gyn undersökning- min vanliga var 6e månad kontroll efter min cancer. Allt ser helt ok ut vilket är en lättnad.
Min reuma läkare har tagit bort en av mina reumatiker mediciner. Den kan tydligen ge lungpåverkan. Så nu har lederna börjat jävlas lite med stelhet och mer värk.
Återstår och se vad som händer mer på lungmedicin kommande vecka. Hoppas bli utskriven snart, vill helst va hemma med gubben och katten ju!!!
 
Goa kramen till er alla, kram fr Lotta

Den stora släktträffen

Då har den stora släktträffen på min pappas sida varit. I lördags samlades vi 76 personer som var anmälda på Kolbodabaden, söder om Kalmar. Detta är en camping och rekreationsområde med pooler, restaurang, lekplatser, fotbollsplaner och mycket mer.
 
I början på året började vi, några kusiner från Kalmar fundera på om vi skulle försöka hitta ett ställe vi kunde samla ihop släkten på och ha lite trevligt tillsammans. Det var 10 år sedan senast vi träffades så många inom släkten.
Efter lite samtal hit och dit fann vi en ledig helg på Kolbodabaden, där vi kunde beställa en god middag med plats för alla under tak. Även boende i stugor fanns att tillgå.
 
En inbjudan satts ihop och skickades ut. Vi räknade med många anmälningar, men inte från alla kusiner med familjer.
Jag har 20 kusiner kvar i livet. Våra föräldrar var 10 syskon, varav 5 lever idag. Min farfar Valfrid och farmor Karin kom från Rockneby och var alltså en stor familj.
 
Fin skylt med datumen då vi haft släktträffar. Har även haft släktträffar ytterligare tillfällen. Minns ej när.
 
Vi kusiner har skaffat barn och en del barnbarn- så skaran av släktingar blir bara större och större.
Dom långväga gästerna kom från Stockholm, Enköping med omnejd, samt några från Västkusten.
 
Hela stora tjocka släkten!!! Inte lätt och få alla till o synas. Jag står längst bak med mörka solglasögon
 
Hela området är en idyll. Barnen kunde leka o stoja, bada i poolerna, gunga och hoppa på hoppkudden.
Mycket mingel och prat såklart. En god amerikansk buffé avnjöts i restaurangen. Rikligt med mat så alla blev mer än nöjda.
Tipsrunda och lite olika lekar anordnades för dom som vill vara med. Uppskattad aktivitet.
I vår släkt älskar vi och fika. Så några hade bakat bullar och kakor och ett digert kaffebord dukades fram.
 
Ser rätt så inbjudande ut. Tur med vädret hade vi, förutom en regnskur när vi satt och åt i restaurangen.
Samling vid grillen på kvällen, min bror med familj, min son med tjej och min farbror vänder på korvar och köttbitarna.
 
Det var en trevlig dag och alltid kul och träffa släkten. Tyvärr fick jag mer ont i lederna ju längre dagen gick och min sambo var förkyld o trött. Så vi valde att sova hemma trots hyrd stuga. Men vi hann ta farväl av de långväga gästerna på söndags förmiddagen då vi åkte ner till anläggningen igen.
 
Känns som luften gick ur mig totalt när allt väl klaffade och alla var nöjda och glada med dagen. Var ju månader av planering och kontakt både hit och dit för att allt skulle klaffa och bli så bra som möjligt. Men varit jättekul och ro hela släktträffen iland. Hoppas det inte måste gå 10 år tills nästa släktträff.
 
Kram fr Lotta
 
 
 

Dansband all the way........

Jag gillar dansband och deras musik mycket. Har alltid lyssnat på dansmusik känns det som. Det spelades hemma under min uppväxt: Trio med Bumba och Sven-Ingvars var poppis hos mina föräldrar. Sen kom Cool Candys, Streaplers, Flamingo m fl.
 
I mina unga år dansade jag mycket, 3 kvällar i veckan när jag var 16-20 år. Så skoj man hade. Var självlärd i dans och gillade bugg och foxtrot lika mycket. Var genom dansen jag träffade min sons pappa 1980/1981.
 
Med mer och ,mer värk i mina leder har jag tvingats till att lägga ner dansandet. Men lyssna kan man ju alltid göra, stampa takten och tralla med i låtarna.
 
I sommar har det blivit en del dansmusik live: Kolla här........
 
På Borgholms torg i onsd 7 aug spelade Dolbyz orkester förstärkt med Lasse Sigrfridsson (tidigare med i Lasse Stefanz)
Scotts spelade i Borgholm den 31 juli. Vilket ös, vilket gung- kanonbra!!
 
Ännu en kanonkväll på Borgholms torg; Barbados här förstärkta med showbandet Tre Drag!! Jätteskön kväll med mycket goa låtar.
 
På Larmtorget i Kalmar är det gratis underhållning 2 kvällar i veckan hela sommaren. Lars Kristerz återkommer varje år och röjer runt, spelar och sjunger så det står härliga till. Detta var åxå en kul kväll såklart.
Just nu pågår den årliga Stadsfesten här i stan. Igår kväll anlände Lasse Stefanz till vårt populära torg där pubarna och restaurangerna omgärdar hela torget. Så mycket folk här var, gamla och unga blandat. Även om medelåldern nog var lite hög. En dansbana fanns kvällen till ära och många passade på och bugga loss eller ta en tryckare med nån go dansör!!!
Lasse Stefanz drog den ena hiten efter den andra. Välkända låtar som jag mer än gärna trallar och sjunger med i för full hals. Inte lätt och se så mycket på detta fullpackade torg men höra låtarna kunde man alltid göra.
 
Som ni förstår är dansmusik nåt som fyller mitt hjärta. Många föraktar denna musikformen men det får stå för dom. Smaken är olika och tur är väl det.
 
En go kram till er läsare från "Lotta i dansens virvlar"

Sommartider hej hej!!

Nu är vi inne i augusti månad redan. Vart tog juni och juli vägen? Tiden bara rusar på. Som vi längtar efter sommaren när vinterkylan viner runt husknuten och sen svischar det till och sommaren liksom går i tusen knyck......
Jag hinner liksom inte med. Nu senaste tiden varit många dagar med sol och värme, riktig sommar som dom flesta tycker. Jag är ju ingen sol älskare precis. Men hellre sol än en regnig sommar. Lite regn behövs alltid men i lagom mängd.
 
Sommartider - ja det sjöng väl Gyllene Tider. Jag var ej på deras konsert här i Kalmar. Varit mycke musik på flera andra ställen som jag lyssnat på. Både på Larmtorget här i Kalmar och i Borgholm på torget. Förra veckan spelade Scotts på scenen i Borgholm. Jag och två vänner till mig drog dit och fick kanonplatser nära scenen. Gissa om vi diggade!!! Klappade händerna så jag haft ont i flera dagar efteråt. Sjöng med i de flesta låtarna då jag kan många låt texter. Benen for som trumpinnar hit o dit, då det var svårt o sitta still.
 
Henrik och Roberto i Scotts kör en av sina ösiga låtar.
Biggan Olsson och Lilla Siri uppträdde åxå på scenen, killarna i Scotts bara stod där o såg söta ut när dom tackades av eventansvariga Uffe.
Kommande helg vankas det stort sammandrabbning med släkten på min fars sida. Närmare 80 personer blir vi. Stora och små. Ska bli kul. Det är 10 år sedan förra släktträffen. Denna gången ska vi träffas på ett ställe strax söder om Kalmar. En del hyr stugor där och en del kommer dit över dagen. God mat, mycket prat, glada upptåg, bad i poolerna och lek och stoj lär det bli. Släkten är pratglada och skojfriska, vilket är kul.
 
Här lär det nog doppas en och annan lilltå!!! På Kolbodabaden Turist o Konferens. Ca 2.5 mil söder
om stan.
Trevligt och välkomnade med fin Blomstervagn på Kolbodabaden
Fina semesterlägenheter att hyra, 4 bädds eller 6 bädds. Mycket olika aktiviteter att hitta på och mycket god mat i restaurangen kan vi intyga. Vi åt kvällens middag där - jag och sambon.
Har haft sonen och hans tjej på besök i omgångar och dom kommer tillbaka igen efter att ha hälsat på fler vänner och familjemedlemmar. Alltid skoj och träffas. Blir en del utflykter, mycket god mat och massa prat såklart. Tiden går bara så fort när dom väl kommer- jag vill liksom stanna tiden och få chans att umgås mycket.
 
Sonen med sin tjej intar lunchen på vår lilla Ölands utflykt. Mina finingar <3
 
Solnedgångar gillas. Varit många helt otroliga kvällar när himlen färgats orangeröd när solen sakta dalat. Det är så otroligt vackert. Kan inte se mig mätt på detta skådespel som naturen erbjuder oss. Varit en del varma ljumma kvällar. Fast jag är nog lite fryskyckling- har fått ta en filt över axlarna när vi suttit ute på vår skuggiga altan. Eller tagit på en jacka om vi varit ute nånstans.
 
Så här fin var himmelen i Kolboda lördag kväll 3 aug 2013.
Sambon har nu sin 4e och sista jobbvecka framför sig. Hoppas på chans till mer jobb på samma ställe framöver. Jag har lite att förbereda inför släktträffen. Tandhygienisten vill plåga mig lite åxå. Så denna veckan lär rulla på snabbt. Stadsfesten pågår 8-10 aug här i stan. Lasse Stefanz spelar upp till dans på torsdag kvällen, blir nog och kolla läget då.
 
Ha det bäst alla som läser detta, kram fr Lotta
 
 

RSS 2.0