Att skördefesta lite grann på Öland

 
Hela helgen eller ända sen i onsdags pågår Skördefesten på Öland. Den 21a skördefesten är det visst. Hela ön sjuder av liv. Många byar slår upp lador och div skjul och säljer allt från ätbara produkter till konst och hantverk. Pumpor lyser orange överallt - detta är skördefestens främsta symbol. Och folk köper pumpor i mängd, både till prydnad och till mat. Pumpasoppa ska va gott, har aldrig testat tyvärr.
 
Vi tog en runda över till Öland under fredagsen vid lunchtid. Ingen direkt trafikrusning över bron just då. Styrde kosan söderut med destination Örtagården i St Frö. Utöver Örtagårdens sortiment med kryddor marmelader, gelè. tesorter mm så fanns en del andra försäljare på plats.
 
Betongkonst från Bromölla. Jättefina saker som dessa damer tillverkar. Köpte en betongbåt med rostigt segel ifjol av dom.
 
 
Häftigt med rostiga gamla verktyg ingjutna i betongen. Och kolla in de söta igelkottarna........
 
 
 
Sambon Bosse med en tomte som är tillsågad med en motorsåg. Gäller och ha tungan rätt i munnen när man sågar....
 
 
 
Några av alla pumpor som säljs under Skördefesten
 
 
På Eriksöre bygata kunde man anlita en Pumpa taxi om man nu skulle köpa stora mängder hehe
 
 
 
I Eriksöre finns även gamla bilar,  traktorer och så dessa fina motorcyklar med tillhörande husvagn att beskåda.
 
 
Mycket konst som visas och säljs på Skördefesten. Denna tavlan med båten gillade vi, men vi köpte den inte.
 
 
Däremot köpte jag denna filur. En Dårfink!! Så charmig och alldeles underbar. CAP keramik har gjort denna.
 
 
 
Parkerade cykeln vid mjölkpallen......  Nää vi satt oss ner på en bänk längs med Eriksöre bygata och kollade på folkvimlet. Ännu mer folk blev det framåt fredagskvällen då det är Konstnatt alltid på denna fredagen och öppet på de flesta ställena till midnatt eller längre.
 
 
 
Tips till Fars Dag i nov. Slips och kalsonger i betong hehe. Gäller att va kreativ.
 
 
Jag orkade inte besöka fler ställen denna dag så vi for hem och tog det lugnt. Glad över att jag orkade komma iväg över huvudtaget efter allt jag drabbats av i sjukdomsväg detta året. Vi köpte god Ölandsost med smak av Calvados, flädercider, prydnadspumpor och Dårfinken - det räckte gott.
 
Snart är det oktober månad och mer julpyssel ska jag hinna med framöver. Tiden rusar fram mot julmarknader och utställning i november månad.
 
Kram från Lotta

Blev ännu mer inläggningar på sjukhuset

2 månader hann jag vara hemma under halva juni - halva augusti  innan kroppen började jävlas igen. Suck!!!
14 augusti blev det först vårdcentral o sen remiss till akuten. Blev inlagd på akutvårdsavdelningen under natten. Sökte för att svullnaden på ena låret blivit rött och varmt och värk i ljumsken.
Tidigt på morgonen dagen efter vaknar jag av frossa och värmeökning i vänster ben. Samma ben som jag hade rosfeber i under maj månad. Medicinläkaren  kollade på mitt ben och kallade in infektionsläkare åxå. Blodprover togs och rosfeber konstanterades.  Jag flyttades över till infektionsavdelningen. En avdelning jag känner till väl efter alla omgångar med rosfeber.
Tyvärr sjönk mitt blodtryck allt mer under eftermiddagen så blev aktuellt med intensiv vård även denna gången.
Personalen på IVA känner ju igen mig då detta var 3e inläggningen på IVA i år.
 
Blev 2 dygn på IVA med dropp som höjde blodtrycket bra. Benet var rejält svullet o ömt. En dag flyttades jag till mobiliseringsstol och fick komma ut på balkongen och få frisk luft.
 
Jag fick åter igen höga doser penicillin intravenöst. Byttes sorter beroende på odlingssvar. Hade elaka bakterier både i blodet och i ett sår. Efter hand kunde personal börja linda mitt ben för att få ned svullnaden. Jag kunde röra mig lite bättre och komma ur sängen och gå med rullator. Blev utskriven efter 12 dagar på lasarettet och tyckte det var skönt att komma hem.
Men den lyckan var kortvarig. 2 dygn senare hade jag åter igen frossa, feber och det andra benet var rött varmt och ömt. Men va tusan hur är det möjligt???
 
 
Rosfeber i mitt högra ben. Bakterier anses ha kommit in via det torra runda området på underbenet.
 
 
 
Utsikten från mitt rum. Jag var isolerad på rummet och fick ej lämna rummet. Man kan bli tokig för mindre o bara vistas på dessa kvm. Tur jag fick besök och personal som kom och gick.
 
 
 
Maten som serveras på sjukhuset är mycket vällagad och god. Färgglad tallrik. Mat och näring behövs för att kroppen ska återhämta sig och såren läkas.
 
5 dagar på infektion blev det denna omgången. Totalt 17 dagar i augusti på sjukhuset. Ny penicillinsort igen. - hur mycket klarar kroppen och magen av?? Kom hem i fredags och hoppas få vara hemma nu och framöver. Gäller att finna energin igen. Bör börja med tillverkningen inför kommande julmarknader.
 
Kram från Lotta

RSS 2.0