Middag på Öland

Igår kväll styrde vi åter igen kosan till Öland. Vilken tur vi bor så nära denna vackra ö.
Nu lockade en god middag på vårt favoritställe Strandnära i St Frö söder om Färjestaden. Dom hade lite smygpremiär för restaurangdelen denna helgen. Annars serverar dom bara mat 7 veckor under sommaren, från midsommar och framåt.
Så vi bokade bord för två och var inställda på en riktigt god vällagad måltid i mysig miljö.
 
 
Miljön i restaurangdelen består av dels modell äldre soffgrupper samt bord o stolar. Dom driver även Bed and Breakfast i huvudbyggnaden samt vandrarhemsrum i annexet och i stugor.
 
 
Vi valde att dricka en god fläderdryck, alkoholfri och ekologisk. Hela Strandnära har en ekologisk profil i allt från mat, livsmedel, kläder till inredning samt rengöringsprodukter.
 
 
Klassikern man bara måste äta här är Fläskfilétoasten med kryddig bea och potatis. Köttet kryddat med timjan och det smälter i munnen. Man njuter av varje tugga.
 
 
Vi beställde in två olika efterrätter som vi var nyfikna på. Den ena var vit chokladbräck med aprikoser och hasselnötter. Till det serverades knäcke med god smakrik ost och havssaltad aprikosmarmelad. Lite märklig kombination kanske men oj vilka goda smaker i allt.
 
 
Den andra efterrätten var en Marängswiss på yoghurtgrädde, jordgubbar, blåbär, minimaränger. Så fint serverad och upplagt på en träbit. Man äter ju med ögonen med!!! Som vi smaskade och njöt av det goda.
 
 
På hemväg över Ölandsbron mot Kalmar igen. Solen är på nedgång och färgar himmelen vackert.
 
 
Idag är en annan dag. Vi hade funderingar på att åka över till Öland idag med och då köra norrut på ön. Men planerna ändrades då jag vaknade med stor rodnad och ömhet på magen. Ser ut som en ny rosfeber infektion igen. Får söka hjälp på jouren för att bli undersökt och ev få penicillin. Suck!!
 
Kram från Lotta

Kommentarer
Postat av: Anne-Lie

Så många mysiga, fina matställen det finns på Öland. Det där såg riktigt gott ut.
Kram!

2015-05-17 @ 09:02:36
URL: http://www.skaparrgladje.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0