Besök och trevligheter

I helgen kom släktingar till min sambo hit från Skåne och hälsade på oss. En god middag på restaurang Thai Silk började vi helgen med. Alltid lika gott med Thai buffe där man kan välja fritt bland alla sorters mat. Gillar friterad mat dock ej bläckfisk!! Olika blandningar som biff med bambu och kyckling o ananas samt wokade grönsaker är ju himla gott med. Vi blev mätta-somliga övermätta........
 
En salig blandning på tallriken, mycket fräscha färska grönsaker fanns det med.
 
Vi körde sen en sightseeing runda runt vår stad och visade slottet, gästhamnen, centrala delar av staden som Kattrumpan med citybadet och utsikten över gamla varvet som nu är massa nybyggda flotta bostäder med höga hyror eller insatser. Blev en rejäl runda med bil för vädret var ej det bästa.
På lördagen tog vi oss över Ölandsbron då det var många år sen skåningarna var på Öland senast. Blev lite guidning över till östra sidan av ön där Gårdby kafé och lanthandel lockade med fikastopp. Se mer på www.gardbylanthandel.net
 
 
Mysigt kafé och gammeldags inredd lanthandel. Lockar mycket kaffesugna gäster årligen. God fika i fin miljö.
 
 
Min goda macka med massa grönsaker och brieost. Tog även en rawfoodboll (chokladboll) fast gjord på fikon och dadlar. God men annorlunda, smakade söt men var inget tillsatt socker i den.
 
 
Utöver kafé och lanthandeln finns även massa husgeråd och heminredning samt kläder och smycken att inhandla. Så mycket fint!!
 
 
 
Denna korgen med jordgubbsplantor i gillade jag - men köpte ingen :-)
 
 
 
Fortsatte vår färd en bit norrut på östra sidan av ön och stannade till i Lerkaka. Här står 5 kvarnar på rad. På hela Öland finns en bra bit över 300 kvarnar kvar än idag. Här har malts mjöl i varje liten by en gång i tiden.
Dålig bild då det regnade stor del av dagen och sen var det mulet o blåsigt värre.
 
 
Vi körde en liten bit vidare innan vi vände kosan hem mot Kalmar igen. Skulle fixa till en pastasallad som vi åt här hemma innan ungdomarna ville in till city och göra stan på egen hand under lördagskvällen.
Alltid trevligt och träffa sambons släkt och få visa upp vår stad och omnejd.
 
Men vart är vårvärmen och sommaren? Sägs att det ska bli varmt i veckan som kommer. Vi får se.....
Kram fr Lotta
 

Kommentarer
Postat av: Evas pyssel

Det är så mysigt på Gårdby café. Gott också. Och tänk så många gånger vi badat vid Lerkaka.Nu är det länge sedan. Öland är Öland med det där speciella. Ser ut som ni haft en toppenhelg. Och jag stod och frös på Lindsdaladagen väl påbyltad . vantar fick jag låna på Biblan, som tur var.Nu får det allt bli lite varmare ochlugnare i vädret.
Kram Eva

2015-06-01 @ 23:04:15
URL: http://evaspysselsida.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0