Nytt år

Ja nu har det gått 1 vecka på det nya året 2015. Tänk om man kunde sia om vad det nya året ska innehålla för oss!! Vore spännande men samtidigt lite läskigt. Helst vill man ju uppleva positiva roliga händelser hela tiden men så ser livet inte ut tyvärr.
 
Vår nyårsafton tillbringade vi ensamma här hemma. Vi hostade och hostar fortfarande båda två, så inget läge för och träffa andra. Vi hade förbeställt en nyårsbuffé från Kallskänken här i stan. En 3 rätters meny. För nåt gott ville vi unna oss.
 
Förrätten var en Toast Skagen, mycket välsmakande och god.
 
 
Huvudrätten var potatisgratäng som vi värmde på i ugnen samt detta kallskurna kött och sallad samt melon o ananas. Två såser var det till åxå. Smakade åxå väldigt gott.
 
 
Efterrätten var en panacotta med bär. Bären var rejält sura så det drog rejält i mungiporna men gott var det!!
 
 
Som vanligt åkte vi ner till stan till kl 17 på nyårsafton för att beskåda fyrverkeriet vid slottet. Det var som alltid lika magnifikt. Lite trög start kanske men vi fick se ett skådespel på himmelen. Snabbt över på 10 min sen är det en karavan av bilar som lämnar centrumkärnan.
Vid tolvslaget skjuts det en del raketer här omkring där vi bor. Tyvärr borde flertalet människor ej skjuta raketer eftersom många har alkohol i kroppen och gör dumma saker. Min sambo såg en kille sitta på gräsmattan och hålla en raket i handen medan han tände på raketen........ hua tänk om nåt hänt. När alkoholen går in - går vettet ut!! Inte hos alla men händer tyvärr olyckor med dessa raketerna. Och djuren far illa dessutom.
 
4 dagar in på nya året var det dags igen för mig......... för besök på Primärvårdsjouren (var en söndag). Ännu en Rosfeberinfektion i min kropp. Denna gången på magen. Stort område som var illrött och jätteömt aj aj aj.
Ännu en penicillinkur - är ju bara 14 dagar sen jag slutade med förra kuren!! Blir så trött på detta.
 
Nu har vi ändå till slut raskat ut julen här hemma. Rätt skönt och få plocka bort alla tomtar, dukar, belysningar mm. Så fräscht och få hänga upp andra ljusare fräscha gardiner i köket t ex. Tar ett tag och plocka undan allt och jag undrar varje år "varför gör vi detta"?? Men i mörka november är det rätt mysig och julpynta trots allt.
 
Nu ska jag kurera min hosta och min rosfeberinfektion så gott jag kan. Ta hand om varandra!!
Kram fr Lotta
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Jessica

tyvärr inte bara fulla människor som gör dumma saker nyår.. Vi råkade ut för en nykter person som höll i takterna samtidigt som dem sköts iväg o var nära o träffa oss

2015-01-07 @ 12:55:42
Postat av: Anne-Lie

Så mycket gott ni festade på du och din sambo. JAg och min man var också ensamma på nyårsafton, men vi åt inte alls så där mycket gott.
Kram!

2015-01-07 @ 21:34:51
URL: http://www.skaparrgladje.blogspot.com
Postat av: Ekenäsliv

Tack för dina varma tankar och kramar.
Skickar några tillbaka här med och önskar dig en fin helg!
Kram Anna

2015-01-09 @ 00:19:02
URL: http://www.ekenasliv.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0