På besök i gårdsbutik

I lördags styrde vi kosan ut på landet, några km norr om stan. Hade hört talas om Västerslät gårdsbutik men aldrig besökt stället. Nyfikenheten om bra och närproducerat kött och chans till god fika var bra nog.
 
Jag tittar alltid lite extra hur det är med tillgängligheten om man har lite rörelseproblem som jag har. Bra med parkering, entré utan trappsteg, luftig inomhusmiljö och framkomligt med rullstol eller rullator osv.
Här funkade allt detta kanonbra. Visserligen var parkeringsytorna belagda med grus/småsten och det är inte helt lätt att manövrera en rullstol där.
 
Västerslät gårdsbutik ligger på Kläckebergavägen, ganska nära Lindsdal. Fint pyntad välkomnande entré.
 
Fina små miljöer lite överallt i butiken. Allt från inredning, ätbart i form av kött, grönsaker, sylter mm till fika finns i den luftiga fina byggnaden.
 
Det mesta köttet är från gårdens djur och är slaktat på plats. Mycket välsmakande kött kan intygas. Dom säljer även kött från andra gårdar i närområdet.
 
Vill man sitta ute och fika under varmare årstiderna kan man göra det. Små söta ponnys och lamm betar i hagen intill.
 
Sambon hittade nåt som såg intressant ut. Är man gottegris finns Johannas choklad samt konfekt från Råsnäs (brända mandlar mm) att köpa, mums :-) 
 
Ett av fikaborden i café delen. Alla möbler vitmålade och väldigt fint och mysigt inrett. Allt från dukar, bordstabletter, gardiner, brickor och porslin var så väl matchande och genomtänkt. Sånt märker jag!!
 
Rekommenderar verkligen ett besök på Västerslät gårdsbutik, läs gärna mer på www.vasterslat.se
Öppet ons-lörd.
 
Annars tillbringar jag dagarna med olika slags hantverk. Mycket jobb med leran blir det. Är ju det jag tillverkar mest av. Tomtar, vättar, svampar och pepparkaksfigurer i mängder. Varvar med att tillverka julkort och dekorera tändsticksaskar. Får se mer vad det blir framöver. Planerar ett besök på Panduro butiken i Växjö till nästa helg. Blir nog en del handlat då tror jag.
 
Höstlika kramar från en pysslande Tomtemor Lotta

Kommentarer
Postat av: Anne-Lie

Vilket mysigt ställe ni hittade. Perfekt för en liten dagsutflykt.Hoppas du visar lite bilder på dina fina hantverk. Panduro har mycket bra pyssel, brukar bli dyrt när man ska betala i kassan.
Kram!

2014-10-20 @ 09:22:32
URL: http://www.skaparrgladje.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0