Naturen är god, mat likaså!!

Underbart det är med all grönska omkring oss nu. Tror aldrig det varit så grönskande redan till Valborg. Eller så är mitt minne väldigt kort!! Den ljuvliga spirande skira grönskan är alldeles underbar. Från att ha sett dom kala träden och buskarna under flertalet månader så finns bladgrönskan på flertalet träd o buskar redan. En tidig vår i år. Men vart ju inte mycket till snö under vintern heller - tack och lov!!
 
Häromkvällen var vi en runda ner till havet vid kommunens handikappbad Koudden. En underbar plats där jag varit många många gånger och bara njutit av stillheten vid vattnet och den fina utsikten mot Kalmarsund och Öland.
 
En härlig oas vid vattnet. Inga som badade dock - är svalt i vattnet än.
 
 
Blå himmel och blått hav och massa förrädiska björkpollen för dom som har pollenallergi.
 
Vi började vår Valborgsmässoafton med en god bit mat på favoritstället Larmgatan 10 i Kalmar. Fin miljö, bra service och mycket god mat. Sambon fyllde år för 2 v sedan och vi brukar bjuda ut varandra på mat istället för och köpa presenter. Vi har ju massa prylar redan liksom!!
Hungriga satte vid oss till bords och valde olika förrätter; Toast Skagen till mig och Vitlöksbröd med aioli till sambon. Båda lika gott!!
 
Väldigt välsmakande Toast Skagen snyggt upplagd på tallriken.
 
 
 
Till varmrätt åt jag grillad kycklingfilé med potatisgratäng och bea sås. Fräscha grönsaker därtill. Sambon valde Fläsknoisette med pommes och bea sås. Rikliga portioner som mättar rejält.
 
 
Väldigt mätta och belåtna var vi, men skulle vi ändå ha efterrätt? Njaa tror inte det. Men efter velande hit och dit så beställde vi glass med chokladsås som vi delade på!!
Sen iväg med bilen för att se nån majbrasa. Tyvärr så tänds eldarna här i stan så tidigt på kvällen så samtliga 3 eldar var i princip nedbrunna när vi kom. Men tanken är väl ett evenemang för barnfamiljer främst så därför den tidiga tiden. Men mycket mer stämningsfullt med majbrasor som brinner i skymningen.
 
Vid Bergaviksbadet var en del folk vid lotterier, chokladhjul mm. Men blåste rejält kallt vid havet. Folk var påklädda i vinterjackor och mössor minsann. Fast en del huttrade i sina vårkläder!!
 
Valborgsmässofirande vid Bergaviksbadet.
 
Fin vy från Bergaviksbadet över Kalmarsund och Ölandsbron.
 
 
En fortsatt fin och mysig 1 maj helg önskar jag till er, kram från Lotta

Kommentarer
Postat av: Carina Andersson

❤️

2014-05-01 @ 13:56:16
Postat av: Inga

Så härligt du haft...fortsatt trevlig helg.
Kram Inga

2014-05-01 @ 19:45:04
URL: http://gittanspysselsida.blogspot.com
Postat av: Eva

Så jättegod middag ni åt. Gillar också just den krogen, men vi är dåliga på att gå ut och äta.Det händer alltför sällan.
Vi tände brasan i Nickebo halv 8. Inte direkt skymning här heller, men fint ändå dessutom med sång av kören. Tyvärr var det småkyligt så alla skyndade till klubbhuset till kaffet och tombolan.
Var tog den sköna värmen vägen ???
Kram Eva

2014-05-01 @ 20:29:51
URL: http://evaspysselsida.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0