Dans och midsommar

 
Under sommaren är det dans på bryggan vid gästhamnen under en del sommarkvällar. Bla dansas det linedance, bugg och salsa under olika kvällar i veckan. På onsdagskvällar är det bugg och en del foxtrot på bryggan. Den lokala dansklubben Spinnrockarna står för musiken och många av klubbens duktiga dansare är på plats och dansar så det ryker!!!
Vi brukar åka dit och sitta en stund vid bryggkanten för att se folk dansa, träffa vänner och se folklivet och alla fina båtar vid kajerna.
 
Härlig danskväll på bryggan - men vi nöjer oss med att titta på och stampa takten!!
 
För många blev det säkert dans runt midsommarstången. Vi var inte iväg på nåt firande. Nöjde oss med lite god mat hemma tillsammans med min mor och son. Vädret var ju väldigt växlande åxå. Bestämde oss för att inte duka upp maten ute på altanen.
 
Detta var det närmaste midsommarstång som vi kom............
 
Självklart stod nypotatis, gräddfil, ägg, lax och olika sill sorter på bordet denna dag. Jag gillar inte matjessillen men andra sill sorter går bra. Hittade en ny favorit sill från Abba: midsommarsill. Den var väldigt god. Så enkel och smidig sommarmat och dessutom väldigt gott.
 
Sonen och mamma hugger in på maten. Bordet pyntat med fin sommarduk och midsommarstång såklart.
 
Till efterrätt hade vi jordgubbar och glass. Det går alltid ner. Hade missat o köpa maränger och grädde men gick bra utan.
 
Mums, jordgubbar kan jag äta mycket av. Men får tyvärr ej pga Waran behandling.
 
Midsommardagen åkte vi en sväng över till Öland. Vädret var växlande även denna dagen. Kändes som regnet hängde i luften. I Borgholm var det tjockt med folk inne i centrum som vandrade omkring, käkade glass och shoppade lite. Tänk vad Borgholm och andra ställen på ön lever upp för 6-8 veckor sommartid sen blir det tomt och öde igen i halva augusti.
Även i Köpingsvik var det fullt med folk överallt. Mycket folk på campingplatserna där åxå. Hua för dom som tältar under midsommar. Låg temp under nätterna nu. Gäller och va påklädd rejält. Inte en enda människa syntes bada i det långgrunda vattnet i Köpingsvik.
 
Bilden tagen vid Klinta camping, Köpingsvik. Havet ser inte så inbjudande ut precis.
 
Himmelen var full med gråa moln och lite senare kom regnet. Vädret kan man inte påverka men visst hade det varit skönt med varmare midsommar väder.
 
När vi kom hem blev det kycklingfile, nypotatis, tzatziki och sallad till middag. Sambon är en fena på att steka kycklingen så där perfekt så den blir mör och god!!
Imorgon börjar sambon jobba på sitt sommar vikariat. Kommer nog bli bra på alla sätt. Jag ska nog hitta på saker så dagarna går i alla fall.
 
Ha de gott, sommar kram fr Lotta
 

Kommentarer
Postat av: Anne-Lie

Skönt att bara vara hemma ibland och fira med vänner.
Vi har haft våra tre barn som vi är stödfamilj åt hos oss i helgen, + våra egna barn, så vi har firat med min mamma och min syster med familj. Haft jättetrevligt tillsammans. Och vädret har varit jätteskönt. Vi är så nöjda.
Kram från Anne-Lie

2014-06-22 @ 18:51:34
URL: http://www.skaparrgladje.blogspot.com
Postat av: Eva

Det där vädret ser inget vidare ut. Och kallt är det. Ajax och började imorse med frukost ute men vi gick snart in. Brrrr!!!Nä skönast inne och mumsa på god mat och jordgubbar.Precis som ni gjorde i midsommar. Roligt att ha familjen samlad.
Kram Eva

2014-06-25 @ 22:17:43
URL: http://evaspysselsida.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0