Skoj och mindre skoj.......

Skoj ja det kan va mycket det. Vi var på kalas i helgen och kalas är ju oftast skoj. Nu var det ex maken som fyllde 60 år och vi var bjudna till honom. Rätt skönt när man är vänner efter 11 år sedan skilsmässan. Vi är föräldrar till en gemensam son vilket alltid gör att vi har band ihop.
Även kul att träffa exmakens syskon som jag ej träffat på dessa 11 åren. God smörgåstårta och kaffe med dopp bjöds vi på. 
 
Väldigt god och saftig hemmagjord smörgåstårta bjöds vi på.
 
 
En rolig tipsrunda anordnades med frågor om födelsedagsbarnet. Lite kluriga frågor faktiskt om vilket märke första bilen var t ex, favorityrke som barn mm.
 
 
Mindre skoj var att jag åter igen fått en Rosfeber infektion i samma ben som jag hade för bara 1.5 månad sen. Märkte på söndag morgonen att benen var rött och ömt igen och att rodnaden steg upp mot låret. Har ett sår på foten sen lång tid tillbaka som troligen är ett ingångshål för bakterier att komma in i blodomloppet och ställa till oreda.
Bara att ringa 1177 och bege oss till Primärvårdsjouren. Fick även göra en röntgen på foten för att utesluta om infektionen gett sig på skelettet i foten. Turligt nog såg den biten bra ut.
Men penicillin behandling i 10 dagar igen för att läka ut rosfebern denna gången. Behandlar man ej en rosfeber kan det leda till blodförgiftning i värsta fall. Hua!!!
 
Som om detta inte räckte fick vi ta vår katt Sudden till veterinären igår. Han har varit slö och ej ätit under 2 dygn nästan. Nåt var ju fel men vad?? Märkte dock att det kom illaluktande var från hans panna igår. Insåg att någon måste kika på honom.
 
Stackars liten. Sudden har troligen blivit biten av en annan katt. Fått en rejäl böld med massa var i ansiktet/pannan. Veterinären fick sätta dränage på honom och kolla ögonen då hans ena öga bara rinner.
Så nu pysslar vi om goa Sudden som är 11 år gammal och väldigt kelen o gosig kisse. Ögondroppar ska ges 3 ggr per dag samt antibiotika 1 ggr per dag. Såren ska rengöras åxå och sen massa gos såklart. Han är ju ovan vid tratten och går emot överallt och fastnar under stolar o dyl. Svårt för honom att hitta en bra sovställning nånstans med.
Katten är ju vår lille bebis nästan och man blir så orolig och uppskärrad när nåt sånt här händer. Vi är förskonade från att katten råkat ut för skador och sjukdomar under åren. Kostar tyvärr en del och gå till veterinären men jag har tack och lov en försäkring på honom.
 
Så nu ska både jag och katten bli friska och pigga igen. Sambon har fullt upp med att pyssla om oss.
Snart är augusti månad slut men än håller vi väl fast vid sommaren eller sensommaren snarare.
 
Solig augustikram fr Lotta

Kommentarer
Postat av: Anne-Lie

Hoppas att ni tillfrisknar snabbt både du och katten. Mumsig smörgåstårta blev ni i alla fall bjudna på.
Ha det så bra. Kram från Anne-Lie
(jag har varit lite dålig på att lämna kommentarer ett tag, det beror på en del saker och att tiden och orken inte räcker till)

2014-08-27 @ 14:53:35
URL: http://www.skaparrgladje.blogspot.com
Postat av: Evas pyssel

Trist med både rosfeber och kattens elände. Men ni blir väl så bra ompysslade att ni är pigga snart igen.
Försöker komma igång att scrappa lite igen. Man får sikta in sig på julkort nu när det inte blir någon höstbasar. Tittar på alla anslagstavlor jag går förbi om det är nå´t.
Krya på dig.
Kram Eva

2014-08-29 @ 19:01:08
URL: http://evaspysselsida.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0