Allsång i ABBA stil och god mat

Igår kväll var vi på en allsångskväll på Kläckeberga Lantcafé - en liten bit utanför stan. Temat för kvällen var ABBA låtar eftersom det är 40 år sedan dom slog igenom med Waterloo.
Elever från Högalids folkhögskolas sång och vokal utbildning stod för sången och musiken tillsammans med oss sångglada åhörare.
 
En del av de duktiga eleverna och några besökare som sjöng för full hals!!
 
Självklart var det fika på programmet åxå. Vi bjöds (nåja 100 kr kostade entré och fikat) på supergod smörgås med ost och skinka samt ett par kondiskakor. Alltid lika gott på detta cafeét. Kända för sina goda mackor och kakor. Allt avåts i en mysig miljö. Är en gammal skola som nu är café. Inredningen lite gammeldags men hjärtlig.
 
Fräsch och god macka som mättade gott inför fler allsånger under kvällen.
 
Mamma Mia var en av låtarna vi sjöng, Gimme-Gimmie, Waterloo och några till blev det under den trevliga kvällen. Nästa allsångskväll är den 14 maj och då till Schlagerlåtar. Anmälan krävs om du är sugen på att gå. Se mer på www.klackeberga.se
Vi gillar god mat och det är ingen direkt avancerad mat som tillagas. Häromdagen gjorde vi en Tacogratäng. Har ätit den förut och den är väldigt god. I botten på formen lägger man nachochips och sen färsblandningen över. Vi gillar inte stark mat så kryddar den lagom. Men går ju att tillsätta starkare kryddor om man önskar det.
 
Serveras gärna med en klick gräddfil och en blandad sallad. Vi hade även vitlöksbröd till.

TACOGRATÄNG MED NACHO CHIPS

 1 påse nachochips

500 gr nötfärs

1 msk olja

1 finhackad gul lök

1 frp kidneybönor

1 brk krossad tomat

1 krm sv.peppar

½ tsk salt

1 påse tacokrydda

3 dl riven, lagrad ost

 Bryn köttfärsen i olja, tillsätt löken o fräs tills den blir mjuk. Skölj bönorna, tillsätt dom o krossad tomat, salt, peppar, o tacokrydda, låt koka i 5 min. Ta undan 10-12 chips, lägg resten i botten på en ugnsform. Häll färsröran över o stick ner de sparade chipsen runt om o strö över osten. Gratinera i 250C ca 10 min.

 

Testa gärna, rekommenderas varmt.  Kramar fr Lotta


Kommentarer
Postat av: Eva

Åh så mysigt med ABBAkväll i Kläckeberga. Det hade varit kul. Men jag har haft en toppenresa till London. Dessutom har jag köpt en ny mobil. Min gamla hade för lite minne kvar så jag fick radera hela tiden. Ska installera WF så fort jag vet hur man gör.
Ha en trevlig påsk båda . Kram från Eva

2014-04-17 @ 16:25:50
URL: http://evaspysselsida.blogspot.com
Postat av: Carin Andersson

Vill önska en god fortsättning på påskhelgen, hoppas ni har lika fint väder som vi har här på "framsidan".
Vad trevligt med Abba-kväll och god macka såg det ut att vara! Mmm, får nog prova den gratängen!

Ha de så gott, ta hand om er!
Kram, Carin


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0