En härlig helg med Skåne besök

Under helgen har vi haft besök från Skåne här i stan. Min sambos syster med kille tog hojjen och drog hit!!
En bit mat på fredagskvällen är ju alltid gott, så det intog vi på Thai Silk inne i centrum. Friterad kyckling, friterade räkor, biff i bambu och allehanda godsaker stoppade vi glatt i oss. Avslutade med mjukglass som ingår i buffé priset.
 
Himla mycket gott på denna prisvärda buffé.
Blev en liten runda runt stan för att visa vår vackra stad. Nere vid hamnen låg ett ståtligt segelfartyg, som vi såklart ville kolla lite närmare på.
 
Fartyget kommer från Tyskland och man kan åka dagsturer med denna båten.
Lördagen skulle vi åka en runda med bil runt södra Öland enl önskemål. Vi startade med att besöka Bläsinge hamn på östra sidan av Öland. En väldigt mysig hamn dit vi gärna åker lite då och då. Vädret var varmt och kvalmigt men betydligt skönare vid havet. Doften av hav, fisk och tång är underbar!! Vårt sällskap gillar båtar och sjöfartslivet så detta var extra kul för dom.
 
Här tittas det på gamla motorer, fiskenät och allehanda prylar som hör fisket till.
En fika på Gårdby Café och Lanthandel fyllde på vår energi innan färden fortsatte söderut längs med östra kusten. Passerade Stenåsa, Skärlöv m fl innan det blev stopp i nästa hamn: Gräsgård. Ännu mer mysiga fiskebodar, fiskebåtar, svalkande havsvindar och underbara strandängar runt omkring hamnen. Även här såldes rökt fisk och sill mackor men det hoppade vi över.
 
Gräsgårds hamn- hur mysigt är inte detta!!!
Färden fortsatte söderut och ett kort stopp gjordes vid Eketorps borg för fotografering och lite snabb info om borgen. Sedan var målet fyren Långe Jan på Ölands södra udde. Här var det massor av folk. Fågelskådare med kikare och massa andra. En del gick dom 197 stegen upp i fyren, men vi avstod.
 
En ståtlig herre han är Långe Jan!!
Finns en del och kika på här. Naturum, Fyr museum och dom fina strandängarna med det rikliga fågel livet. Påpassligt är det en servering här så lite kaffe och glass i denna underbara miljö blev det. Molnen hopade sig allt mer på himmelen och ett lätt regn började. Var ju ganska skönt med regnet denna kvalmiga dag. Vi drog vidare norrut på den västra sidan av ön. I Degerhamn pågick ett jippo som Räddningstjänsten anordnat. Massa folk, brandbilar, helikopter, bandvagn, traktorer och bilar o gud vet allt. Försäljning av olika slag och godisregn.
Klart vi stannade till och kollade utbudet här.
Kastlösa passerades och en snabb runda genom Mörbylånga för o visa min sambos arbetsplats där.
 
Bord var beställt på Strandnära i St Frö till kvällens middag- så det var vårt nästa stopp. Detta är ju ett av mitt och sambons favorit matställe och det ville vi såklart visa för vårt sällskap. Klassikern Fläskfilé toast var den rätt vi alla beställde in och den var lika god som alltid.
 
Trevligt sällskap i mysig miljö och supergod mat på tallrikarna- kan inte bli bättre!!
Ett stopp i Färjestadens hamn fick det bli och en liten kula glass som avslutning på denna trevliga dag på södra Öland. Alltid mycket folk i rörelse i hamnen, åtminstone sommartid. Så mysigt och slå sig ner på en bänk och bara kika ut över havet och alla båtarna och solen som strålade vackert.
 
Söndag förmiddag drog vi iväg till vårt stammis fik: Kläckeberga lantcafé strax utanför Kalmar stad. En citron cheesecake blev det- så syrlig och fräsch i smaken mums var det. Efter en fika i den underbara trädgården så skildes vi åt och Skåne besöket äntrade hojjen och körde söderut. Trevliga dagar var till ända.
Trevlig Sommar till er alla, kram fr Lotta

Kommentarer
Postat av: Eva

Vilken härlig tur på Öland ! Det finns så mycket att se och visa upp för besökande. Fattar jag det rätt så var ni på Strandnära lördag kväll ?? I så fall var vi på andra sidan vägen på kalas . Måste prova Strandnära någon gång. Har hört mycket gott om den krogen.
Kram Eva

2013-07-29 @ 09:15:52
URL: http://evaspysselsida.blogspot.com
Postat av: Carin Andersson

Oj, oj, så mycket gott ni ätit, blir riktigt hungrig!! Och så många trevliga platser ni besökt, det känns som man varit med på ett hörn.....
Varmt så det räcker till, 28 + i skuggan nu, skönast inomhus.
Ha en fortsatt fin vecka, sköt om er i värmen.
Kram
Carin

2013-07-29 @ 17:24:24
URL: http://xn--pettercarinslillapysselvr-0fc.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0