Mysiga adventstider

 
Advent är lika med mys i stora lass. Dom flesta pryder sina fönster med ljusstakar och stjärnor som lyser upp i december mörkret. Man pyntar i hemmet och glöggen, pepparkakorna, lussebullar o gotter står på bordet och man unnar sig lite av det goda. En härlig tid fram till jul. Man ska inte stressa denna tiden, det blir jul trots allt oavsett stress eller behagligt lugn. Bara man själv som sätter ribban vad man vill göra och uppnå.
 
Man behöver inte städa hemmet från golv till tak för att det blir jul. Man kan dra ner på julklapparna som gräver stora hål i börsen. Likaså med maten, vi äter i överflöd. Minska ner på antalet rätter på julbordet. Är man mätt så är man. Allt behöver inte vara lagat från grunden, finns det mesta och köpa färdigt eller halvfärdigt.
Viktigast är väl trots allt att ha sina nära och kära runt om sig vid juletid. Alla har inte anhöriga vilket är tragiskt såklart. Vill du öppna din dörr för någon som är ensam - gör det.
 
Min helg runt 1a advent var trevlig. Lite kalas, lite äta ute, lite julmarknads feeling..........
 
Besökte julmarknaden på slottet. En mysig tradition med mycket fint hantverk o mycket mat att provsmaka i handelsboden o köpa med hem.
Brunnen inne på borggården var fint pyntad och det var ett myller av människor som kikade på allt fint som visades upp.
 
Vårt hem pyntades med julgardiner i köket, juldukar överallt och tomtar lite här o där. Ljus ska brinna lite överallt o ge värme o stämning. Årets adventsljusstake blev enl ovan. Sambon har broderat julduken på soffbordet. Han är duktig på det mesta.
 
Gillar mina svarta gardiner med tomtar på. Bredvid hänger en rödfärgad panelgardin. Ljusstaken lyser så fint medan tomtar o annat pynt pryder sin plats. Ja datorn pryder sin plats den med :-)
Den årliga julkusinträffen har varit hos mig under trivsamma former. Vi åt jullandgång och drack lite glögg. Blev saffranskaka till fikat, så gick ingen nöd på oss. Det obligatoriska julklappsspelet gick av stapeln såklart under vilt slitande efter klapparna.
 
Väldigt god jullandgång, fr ICA butiken!!
 
Här ligger julklapparna i väntan på det hysteriska julklappsspelet. Alla har med sig 2 paket var. Och alla fick 2 paket var när spelet var slut.
I dagarna tillverkas det sista som ska följa med på årets sista julmarknad för min del. På söndag är det dags för den traditionella julmarknaden på Skälby, här i stan. En gammeldags välbesökt julmarknad där det finns något för alla. Ingen entré och det är en stor fördel. Många olika arrangörer med ett gemensamt mål att roa besökarna och locka till att handla av just dom!!!
Jag deltog 2007 på Skälby med mitt hantverk men har sedan dess varit på annan julmarknad just denna helg. Nu fick jag veta att det fanns chans att vara med och jag tog chansen. Ska bli skoj.
Mellan kl 10-16 är vi på plats i stora vita huvudbyggnaden.
 
En Buddanöt med liten handgjord tomte i. Har sålt många såna buddanötter genom åren och dom säljer fortfarande. Fina o lättplacerade överallt.
Ha en fortsatt skön vecka och njut av denna tiden fram till jul. Adventskram fr Lotta
 
 

Kommentarer
Postat av: Evas pyssel

Så fint ni har pyntat till advent. Och den där broderade duken är jag impad av. Hälsa B det !!!Julklappsspelet är himla kul fast jag undrar om vi menar samma. Hos oss brukar det inte alltid vara att man får lika många paket med sig hem. Berätta.
Lycka till på Skälby .
Kram Eva

2013-12-05 @ 22:46:28
URL: http://evaspysselsida.blogspot.com
Postat av: Carin Andersson

Så pyntat och fint och juldukens mönster känner jag igen, broderat en sådan för RKs basar, många år sedan..... Bra gjort av Bosse! Härligt med händiga män!

Har också haft julklappsspelet, det var på arbetets julfest. Vi skulle ha med 4 paket var,för varje dubbel 6a med tärningarna fick man ta ett paket, när det var slut på första omgången skulle alla ha minst 2 paket var. Andra omgången på tid fick man ta ett paket från någon annan vid dubbel 6a, dock inte från den med bara 2 paket. Först när tiduret ringde fick man öppna paketen. Många överraskningar!
Hoppas det gick bra på marknaden!
Kram och ta hand om er!
Carin

2013-12-09 @ 06:48:52
URL: http://xn--pettercarinslillapysselvr-0fc.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0