Lite av varje.......

Dagarna går i rask takt och nu har vi även flyttat klockan 1 timme bakåt. Men usch o fy vad tidigt det blir mörkt nu om dagarna. Redan vid 17 tiden är det beckmörkt ute. Jag blir mycket tröttare så fort höstmörkret kommer. Man "tar kväll" mycket tidigare denna årstiden till skillnad på dom ljusa härliga vår o sommar kvällarna.
 
Jag har fortsatt vara flitig med mitt hobbande. En del dagar värker det jättemycket i mina händer och jag borde låta händerna och resten av kroppen få vila- men det är svårt. Kreativiteten flödar i skallen och jag måste få utlopp för den.
Jag vet ju aldrig hur åtgången av mina alster blir under julsäsongen. Men rejält lager vill jag ha. Har en del julmarknader inplanerade framöver. Plus att folk hör av sig och vill handla här hemma hos mig. Och det går bra såklart :-)
 
2 nya Hjärt tavlor med spets och text, Romantiskt värre!!!
 
Testade och göra några helvita tomtar för försäljning styckvis. Får se om dom blir poppis!!!
 
Återbruk igen! En tom picnic-bog burk-urdiskad och målad. Mina handgjorda tomtar och lite natur material- den pryder nog en plats hemma hos någon.........
 
Min egen store goe tomte!! Sambon alltså - kom hem från sin solresa igår lördag. Som jag längtat efter honom. Var jobbigt och vara ifrån varandra i 14 dagar. Men nu så är han på hemma plan igen solbränd och fin med massa minnen i bagaget. Jo det fanns annat i bagaget åxå, fina smycken till mig och gott drickbart och ätbart!!!
 
Min goe glade sambo!!!
 
Färden gick idag till Växjö för att fira min systers barnbarn som fyller 6 år. Massa paket blev det och mycket av presenterna hade rosa färgtoner då lilla fröken gillar just ROSA!!!
Ballonger, serpentiner, duk med Hallo Kitty, muggar och tallrikar med motivet Tingeling - ja det var en hejdundrade fest. Som pricken över i - negerbollar, goda bullar, brysselkex fanns - kom sen tårtan!! Och vilken tårta sen......... En maffig och sagolik fin Barbie tårta!!!
 
Födelsedagsbarnets mamma har gjort denna superfina och oerhört välsmakande tårta. I ROSA såklart. Moa var så nöjd med presenter och smarrig fika med den goda tårtan.
 
Imorgon är det åter igen måndag. Dags för mig att plocka ner min utställning med hantverket som jag haft i 3 veckor på sjukhuset. Om en vecka ska en ny utställning plockas upp i en glasmonter på Oxhagshemmet här i Kalmar. Kul att nå ut till kunder även på detta sättet. Blir oftast nåt litet sålt i alla fall.
 
Håll om varandra och värm varandra nu i höstkylan. Värmande kramar fr Lotta
 

Höstbasar i Torsås

Igår söndag deltog jag i DHR (De handikappades riksförbund) årliga höstbazar i Bygdegården Torsås. Det var andra året som jag deltog med mitt hantverk där. Många olika hantverkare fanns på plats samt lotterier, loppis, försäljning av hembakat o annat hemgjort o ätbart.
Ville man fylla magen med godsaker så fanns fika o kroppkakor i serveringen. En del program punkter från scenen var det åxå under dagen.
 
Mycket folk brukar det vara, men igår var starten trög med tunnsått med folk, men sen vaknade Torsås borna till liv och fler och fler personer anslöt ju längre dagen gick.
 
Jag hade som vanligt en hel del grejer med mig. Mina bord blev mer än välfyllda:
 
 
Smillas Hantverk med bl a drivveds tavlor och massa ljusfat mm.
 
Härliga goa Eva var på plats tillsammans med dottern Lena och sålde scrappade kort och massa annat fint.
 
Charlotte, DHR Södra Möres ordf gjorde många fina mosskransar som hon dekorerade fint med saker från naturen.
 
Lennart Karlsson från Rockneby (min barndoms by) med sin luffarslöjd.
 
Min kompis Emma hjälpte mig och sälja hantverk - det gjorde vi bra!!
 
Olle Björngreen underhöll med sång, musik och vitsar. Ett uppskattat och trallvänligt uppträdande.
 
Det var en något trött Lotta som packade ihop hantverket efter 7 timmar på plats i Torsås. Dagen avslutades tillsammans med mina vänner på en hamburger restaurang nära mitt hem. Det börjar på M och slutar på X!!!
 
Kramar fr en nöjd Lotta

Julkortstillverkning och saknad!!

För snart en vecka sen åkte min sambo på solresa till Gran Canaria. Han ska va där 14 dgr totalt. Jag unnar honom verkligen denna resan, för han gillar solen, värmen, baden, utelivet osv. Jag däremot mår inte så bra av solen och värmen, så valde att stanna hemma. Men oj vad trist det är att vara ensam. Jag har redan vant mig och ha han vid min sida dag ut och dag in. Men visst är det nyttigt och vara ifrån varandra och känna saknaden åxå.
Hoppas kommande vecka kommer gå snabbt. Denna helgen är fullbokad känns det som.
 
Ikväll kusinträff, vilket innebär att ett gäng kusiner kommer till mig för pizza/sallad och massa tjej snack i timmar!! Brukar alltid va skoj när vi ses.
Har packat allt mitt hantverk inför en höstbazar i Torsås på söndag. Men åker neråt (ca 4 mil söderut fr Kalmar) redan imorgon eftermiddag och ställer upp mina saker. Brukar ta drygt 1 timme o plocka upp allt. Mycket små grejer och pill med allt för att få det snyggt. Jag är nog ganska petig åxå :-) ska se inbjudande ut.
 
Några dagar denna veckan har jag ägnat åt julkorts tillverkning. Jag är en glad amatör på det området. Har massa olika papper hemma i olika färger. Samlat på mig div hobbymaterial genom åren, små självhäftande figurer av olika slag t ex. Passar alltid på och köpa efter julen när dom ofta rear sånt.
Här kommer ett axplock av årets julkort som jag säljer:
 
Olika kort med ängla motiv
 
Granna gröna granar...... nää var visst några prickiga och blommiga granar åxå!!!
 
Fantastiska änglar från ett klippark i två olika tappningar!
 
Dessa tokroliga tomtar/vättar ville jag självklart ha med på mina julkort
 
Bokmärken kan man använda till julkorten, härligt gammeldags stuk på dessa!!
 
Till sist kommer här ett foto på en del av den utställning jag har på GR klin,  fd Långvården på sjukhuset i Kalmar. Den utställningen pågår till den 29 okt.
 
Önskar er alla fortsatta sköna soliga dagar, kram Lotta

Min kreativa sida

Jaha då är kreativiteten på högvarv. Det är så himla skoj med skapande verksamhet. Det konstiga är att jag nästan varje år kommer igång med hobbandet i slutet på aug-början på sept. Sen är det intensiva månader fram till halva dec med tillverkning av div alster med tema JUL. Sen är det ingenting!!! Stopp slut no lust....... Luften går ur mig och allt material stuvas undan i skåp och lådor fram till nästa aug/sept. Sån är jag!! Men nu är det full fart på mig och mitt skapande. Jag spottar ut........ (njaaa kanske inte) tomtar, vättar och annat i en lagom takt. Kul som bara den är det. Ideérna flödar minsann.
 
Det senaste tillskotten är följande:
 
Har köpt några stycken spegelramar som jag dekorerat med mina handgjorda figurer och div annat pynt. Pryder nog sin plats i någons hem!!
 
En annan variant med pepparkaks tema
 
Har även altrat några tändsticksaskar och det var jätteskoj. Blev nöjd med dom, härliga färger!!
 
Använde samma papper och rosor till att dekorera en liten tavelram. Målat betonghjärta i mitten.
 
Kylskåpsmagneter i Shabby stil. Härliga mandelmusselformar med patina look, lite spets och handgjort vitt hjärta plus en liten text. Pryder vilket kylskåp som helst. Bra Gå-bort-present eller Värdinne gåva.
 
Detta är lite av det jag tillverkat senaste tiden. Men mer är på gång. Haft en vilodag från hobbandet idag, mina händer tar stryk av allt jobb. Värken och stelheten i händerna är enorm. Men imorgon blir det att jobba i leran igen och då få till ett gäng tomtar eller andra figurer.
 
Pysselkram fr Lotta

Skördefesten i bilder

Det är nu en vecka sen det var Skördefest på Öland. Efter konstnatten på fredagskvällen så var det nya tag och en runda norröver på Öland som vart inplanerad. Pga bilköer redan i Algutsrum styrde vi kosan österut istället mot Norra Möckleby och vidare färd norrut. Blev en del stopp längs med färden. Annars njöt vi bara av lugnet och stillheten, den fina naturen och alla öländska radbyar. Visst var det trafik men inte så farligt att det blev köer här.
Bjärby, Kårehamn, Föra blev våra stopp och Ekerum på vägen hemåt senare på dagen.
Här följer lite bilder från Skördefesten sett ur mina ögon!!
 
Mitt i Bjärby hade en stolutställning som var kul. Alla stolar var till salu o överskottet gick till Läkare utan gränser.
 
Vad sägs om denna kuliga stols pyramid? Åxå denna i Bjärby såklart.
 
Hur kul är inte dessa mjölkkannor!! Jag skrattade gott och fotograferade.
 
Ett stopp blev det även i Bredsättra och karamellkokeriet där. Massa smaker finns på dessa hårda karamellerna. Vi tog en fika här med gott hembakat, men köpte inget godis.
 
I Kårehamn fanns en del matförsäljare. Vi köpte supergoda Biscotti med tranbär i, från Yndens i Borgholm.
 
I Föra var det en liten trevlig marknad med fint hantverk av skilda slag, musikunderhållning, fika och lite annat, Levande djur och dessa gamla fordon. Fin gammal mjölkbil från 1950 drog till sig många blickar.
 
Så himla bedårande små tomteflickor!! Dessa fanns i Ekerum där massor av hantverkare och mat tillverkare fanns under hela helgen. Trångt mellan stånden och överlag höga priser, men var ju fina saker.
 
Keramiktomtar som i modell påminner lite om dom tomtar jag själv tillverkar. Roslagsgluttar kallas detta.
 
Det var en dag full av intryck. Vädret var på vår sida förutom en kortare regnskur- men då satt vi inomhus och fikade. Man kan ej hinna se så mycket som man skulle vilja under helgen. Blir ju fler Skördefester!!
 
Ha en skön helg, det ska jag ha. Sonen o hans tjej kommer på besök fr storstaden och det vankas högtidsdag inom familjen.
Go helgkram fr Lotta

RSS 2.0