Skördefesten i bilder

Det är nu en vecka sen det var Skördefest på Öland. Efter konstnatten på fredagskvällen så var det nya tag och en runda norröver på Öland som vart inplanerad. Pga bilköer redan i Algutsrum styrde vi kosan österut istället mot Norra Möckleby och vidare färd norrut. Blev en del stopp längs med färden. Annars njöt vi bara av lugnet och stillheten, den fina naturen och alla öländska radbyar. Visst var det trafik men inte så farligt att det blev köer här.
Bjärby, Kårehamn, Föra blev våra stopp och Ekerum på vägen hemåt senare på dagen.
Här följer lite bilder från Skördefesten sett ur mina ögon!!
 
Mitt i Bjärby hade en stolutställning som var kul. Alla stolar var till salu o överskottet gick till Läkare utan gränser.
 
Vad sägs om denna kuliga stols pyramid? Åxå denna i Bjärby såklart.
 
Hur kul är inte dessa mjölkkannor!! Jag skrattade gott och fotograferade.
 
Ett stopp blev det även i Bredsättra och karamellkokeriet där. Massa smaker finns på dessa hårda karamellerna. Vi tog en fika här med gott hembakat, men köpte inget godis.
 
I Kårehamn fanns en del matförsäljare. Vi köpte supergoda Biscotti med tranbär i, från Yndens i Borgholm.
 
I Föra var det en liten trevlig marknad med fint hantverk av skilda slag, musikunderhållning, fika och lite annat, Levande djur och dessa gamla fordon. Fin gammal mjölkbil från 1950 drog till sig många blickar.
 
Så himla bedårande små tomteflickor!! Dessa fanns i Ekerum där massor av hantverkare och mat tillverkare fanns under hela helgen. Trångt mellan stånden och överlag höga priser, men var ju fina saker.
 
Keramiktomtar som i modell påminner lite om dom tomtar jag själv tillverkar. Roslagsgluttar kallas detta.
 
Det var en dag full av intryck. Vädret var på vår sida förutom en kortare regnskur- men då satt vi inomhus och fikade. Man kan ej hinna se så mycket som man skulle vilja under helgen. Blir ju fler Skördefester!!
 
Ha en skön helg, det ska jag ha. Sonen o hans tjej kommer på besök fr storstaden och det vankas högtidsdag inom familjen.
Go helgkram fr Lotta

Kommentarer
Postat av: Eva

Vilka roliga bilder från Öland. Stolarna var ju för häftiga. Det finns mycket att se norrut. Vi körde ditåt ifjol, i år blev det söderut.
Ja här produceras precis som hos dig. Imorgon möblerar jag skåpet på Oxhagshemmet. Sen ses vi ju snart söderöver. Kul !!
Är det du som fyller år ????
Kram Eva

2012-10-07 @ 23:55:50
URL: http://evaspysselsida.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0