Trevligheter

Häromkvällen var jag och sambon iväg på lite trevligheter. Joe Labero -  trollkarlen eller illusionisten snarare är i stan i 3 dagar med sin föreställning "Inferno".
Och vilken föreställning!! Vi satt som trollbundna i nästan 2 timmar och var djupt fascinerade av det som hände på och utanför scenen. Mycket olika trollkonster har man ju sett på tv under åren. Men är helt annorlunda och se det live.
Hans fingerfärdighet med kortleken är helt otrolig. Och att gå igenom speglar och t.o.m gå igenom en kvinna visade på stor skicklighet. Okey det är ju ofta så att ögat luras till att det sker och vissa saker som används på scen är ju "fejkade" på ett eller annat sätt.
Har ni möjlighet att se showen så gör det. Mycket eld och pumpande hög musik utlovas. Plus massa frågetecken om hur är detta möjligt??
 
Fullt med folk var det i Kalmarsalen på Joe Laberos show.
En selfie på mig och gubben innan föreställningen började. Tur vi hade koll på brandposten innan den eldfängda föreställningen började hehe!!
En helt annan sak; blommor piggar ju alltid upp. Och tulpaner i alla dess färger piggar ju verkligen upp denna årstiden. Jag älskar lila tulpaner väldigt mycket. Sambon hade inhandlat 3 buketter tulpaner i olika färger och dom pryder nu vårt hem. Hans kära systrar hade bett honom köpa lite "krya-på-dig" blommor till mig efter min sjukhusvistelse. Tackar så hjärtligt för detta!!
 
Så vackert med lila tulpaner blandat med dessa gul/röda tulpanerna. En fröjd för ögat på vårt köksbord.
 
Naturen är sannerligen god som kan ge blommorna så fina färgskiftningar.
Annars så går dagarna i sakta mak här hemma. Jag blir lite piggare för varje dag. Vissa dagar slår dock tröttheten och även ledvärken till. Såren på benet läggs om varje eller varannan dag ibland. Benet lindas med kompressionslindor varje dag. Hemsjukvården kommer till mig dagligen och gör detta. Sakta sakta läker såren inifrån men lång väg kvar ännu.
På lördag beger vi oss tillsammans med min son och hans flickvän till Växjö för ett besök hos min bror med familj. Flera födelsedagar att fira hos dom. Blir trevligt med liten utflykt och härligt umgänge.
 
Sommartiden börjar ju nu till helgen. Så dags att FLYTTA FRAM klockan 1 tim, natten mellan lördag o söndag.
Härligt med ännu ljusare kvällar.
 
Ha de gott alla goa bloggläsare, kram fr Lotta

Så länge sen sist

 
Oj oj så länge sen förra blogginlägget. Men det har en förklaring. Jag blev sjuk o hamnade på sjukhuset. Näst intill en hel månad på sjukan blev det. 20 januari åkte jag in till akuten med Rosfeber infektion i ena benet. Har haft Rosfeber flertalet gånger och fått en penicillinkur på 10 dagar o det har gått över. Några gånger fått hög feber och blivit inlagd.
Denna gången hade jag en helt otrolig svullnad i höger benet. Inte bara i underbenet utan i hela benet. Gjordes ultraljud för o utesluta propp i benet.
 
Efter 2 dygn på AVA Akutvårdsavd. fördes jag över till infektions avdelningen. Fy vad risigt jag mådde. Totalt slut i kroppen, fick feber och benet värkte mycket.
 
Sköterskorna pysslade om mig och mitt ben.
Benet tömdes via dränage på massa vätska. Helt otroligt så mycket vätska och skit det kan finnas i ett ben,
Fick ett litet sår och ett stort blåmärke som sedan blev vätskefyllt. Idag har jag 2 rejäla sår på insidan på benet som hemsjukvården kommer o byter bandage på varje dag.
 
Dagarna var tuffa. Ingen aptit alls och personalen tjatade som bara den att jag måste äta. Ja dom tjatade om allt tyckte jag; "upp o rör på dig och sköt magen" etc. Men var väl av välmening förstås.
 
Flyttades över till lungmedicin avdelningen när jag även fick en lung påverkan och hosta. All tid liggandes i sängen hade gett mig vätska i lungorna. Det var luftrörsvidgande behandling och div behandlingar för lungorna.
Kunde börja äta något bättre nu med. Men orken var lika med noll även på denna avd. Max 3 m till toan klarade jag av utan större besvär.
 
Min födelsedags bakelse - men den var väldans söt och jag orkade ej hela.
Jag fyllde år under min sjukhusvistelse och ville den dagen ha en bakelse att äta. Käre sambon fixade det och jag såg fram emot nåt sött och gott. Mamma, sambon och jag tog en fika på sängkanten. Men bakelsen var ej så god som jag trott. Eller min aptit var ej på topp heller. Men lite fick jag i mig. Var dock en konstig födelsedag!!!
 
Längtade hem såklart. Efter min egna sköna säng. Sjukhussängarna är inte världens skönaste precis. Längtade efter katten här hemma och alla mina egna pinaler.
Äntligen den 19 februari blev jag utskriven. Långt ifrån piggelin men hem skulle jag.  Nu gällde det o samla på sig ny energi i hemmets lugna vrå. Trött på att bara se väggarna i sjukhus salen!!
 
Ingen rolig utsikt i 4 veckor!!!
Varit tuffa veckor här hemma. Trodde jag skulle orka mer än vad jag gör. Blir mycket vila och ta det lugnt.
Hemtjänst och sköterska som kommer varje morgon och hjälper mig. Men tacksam den hjälpen finns.
Sakta men säkert får jag mer energi och orkar lite till. Med solen och värmen känns det lättare.
Har nog några månader framför mig innan såren är läkta, men det får gå. Ser positivt på tillvaron!!
 
Kram Lotta
 

RSS 2.0