Första hantverksförsäljningen i år

Ja då har vi varit iväg på höstens första hantverksförsäljning. Höstbasar anordnades i Torsås ca 4 mil söder om Kalmar under söndagen. Arrangörer var DHR (De handikappades Riksförbund) avd Södra Möre. Dom ordnar denna dag med bravur då många försäljare är på plats och det bjuds på både modeshow och musikunderhållning.
Kroppkakor serveras och fika säljes liksom flera lotterier och loppisfynd. Finns något för alla!!!
 
Mitt försäljningsbord med egentillverkade hantverksalster. Är ett tag till jul men tomtarna går att sälja ändå.
 
 
En del av årets nyheter; sittande tomtar på kub och ljushyllor med vättar o ljus i kakformar. Tittskåpen i makrill burkarna är populära och väldigt roliga att tillverka. Återvinning av plåtburkar är bra!!
 
Dom små lösa tomtarna, vättarna och pepparkaksgubbarna av lera var jättepopulära förra året. Likaså dom små flugsvamparna. Kunder köpte för att dekorera egna adventslådor eller julbyar mm. Allt handgjort av mig!!!
 
Eva med dotter Lena var på plats med sina omtyckta scrappade kort, ljuspåsar, tändsticksaskar mm
 
Charlotte Westerman visade och sålde olika betongalster som hon gjort. Mycket fint!!!
 
En annan Charlotte gjorde dessa vackra höstkransar. Dom hade en strykande åtgång.
Kalmarförfattaren Anders Johansson var på plats och sålde sina omtyckta böcker om Småland, Öland mm.
Rock´n Design från Torsås visade kläder från 50- 60 talet. Här en fin kreation på en tidsenlig modell.
Musikunderhållningen var Claes och Eva från fd Claes Freddys orkester. Mycket dansbands låtar, schlager
och svensktoppslåtar. Vi sjöng med för full hals och somliga kunde inte stå stilla utan tog några danssteg!!
En trevlig dag men lite färre besökare än förra årets upplaga. Kanske skrämde regnrusket bort en del.
 
Nu är det 3½ vecka till kommande julmarknad jag ska vara med på. Får se om jag lyckas kunna tillverka nåt innan dess. Min axel får jag ej göra några stora rörelser med. Men lite små lerfigurer och lite julkort borde jag kunna tillverka.
 
Ha en fin höstvecka KRAM Lotta
 

Vår Skördefest i bilder

För 2 veckor sen var det ju Skördefest på Öland. Givetvis ville vi åka över bron och ta del av allt det fina som erbjuds i olika former under helgen. Eller rättare sagt, allt kan man inte hinna med utan man får välja ut några ställen att besöka.
Detta var 3e året som jag o sambon åkte på Skördefesten tillsammans. Vi har en trevlig vana att börja vårt skördefestande med att äta en god middag på vårt favoritställe Strandnära i St Frö, mellan Färjestaden o Mörbylånga. Som vanligt körde vi med säkra kort och beställde klassikern Fläskfilé toast. Den gör ingen besviken och mätt o go bli man!!
 
Här är Strandnära som är ett BoB, vandrarhem och restaurang, se www.strandnara.com
 
Vi drog sen ner till parken i Mörbylånga där flera hantverkare, matproducenter m fl stod o sålde sina produkter. Även lite musikunderhållning var det i väntan på dockparaden som skulle komma. Denna parad har vi missat tidigare år men var inget att se visade det sig. Drog sen vidare genom mörka öländska vägarna. Finns aktiviteter längs med vägarna i olika små garage el lador, men inget som lockade oss. Stannade till hos Mys blommor då en kompis skulle sälja sina scrappade alster där.
 
Pumpor är ju ett kännetecken för Skördefesten och säljs tonvis denna helgen i olika färger o utseenden. Jag köpte denna betongpumpan som jag kan ha från år till år ute på altanen.
Gårdby är vald till årets by - så denna by fick vårt besök under lördagen. Välkomnande stod detta par och mötte oss i vägkorsningen:
 
Kreativa människor i denna byn. Många som stannade o fotade detta paret. Hilda o Holger döpte jag dom till.
Ett besök i fiskehamnen Bläsinge och andas frisk havsluft blev det o sen fortsatt körning norröver längs med östra kusten. Mindre trafik här o betydligt finare utsikt över Östersjön. Bjärby blev nästa stopp och där är dom kreativa åxå. Årets tema var "I regnbågens färger". Påhittiga bybor hade gått samman o plockat ihop olika föremål i stort o smått i regnbågens färger. Grupperat dom i färg o det var en brokig o kul utställning som muntrade upp oss.
 
Mjölkkannor med stickad klädsel i regnbågens färger........
 
Alla BLÅ detaljer samlade. Den Blå flakmoppen med Blåklädde mannen med Blå ölburkarna o massa annat.
 
Den GRÖNA Hörnan; Med grön gran med GRÖNA Balklänningen........ hahaha!!!!
Här stannade vi en god stund o kikade omkring. Fortsatte sen färden o styrde kosan mot västra sidan. Himmelen öppnade sig o regnet kom rejält. Ekerum lockade med sin stora hantverks o matutställning. Otroligt många utställare på samma plats och mycket fint att se.
 
Fina betongsaker i ny stil.........
Tomtar i mängd........ och massa ätbart som sagt.
Vi köpte en bit Ölandsost med smak av Calvados och den är SÅ god!!! Lite schweizermandel blev det åxå som är sambons favorit. Jag slog till på marsipanbröd med smak av Irish Coffee. Är man gottegris så är man.
Stannade sen till i Glömminge o hälsade på Camilla som sålde sina betongprodukter där.
 
Camillas egenhändigt gjutna ansikten - så fina!!
Avslutar självklart med pumpor..........
Dessa prydnadspumpor tror jag såldes överallt där vi var. Fina o dekorera med. Färgerna är ljuvliga.
Detta är ett axplock av alla de foton vi tog under vår Skördefestrunda på ön. Pga min fallolycka har detta inlägg dröjt, men bättre sent än aldrig. Dagarna går så sakta här, smärtan i knät är enorm. Axeln ok men måste vara i stillhet med den vilket gör livet svårare. Återbesök hos ortoped doktor kommande vecka.
 
Njut av hösten och naturens alla färger. Kram fr Lotta
 
 

Platt fall och allt slogs omkull

Platt fall blev det för min del söndag 29 sept då jag helt handlöst föll omkull i vårt kök. Skulle gå in från altanen som jag gjort tusentals gånger förut. Denna gången snubblade jag eller missbedömde steget över tröskeln och tappade balansen totalt. Jag försökte räta upp mig och ta tag i köksstolarna men jag fortsatte bara falla. Skrek i högan sky gjorde jag samtidigt. Landade på min vänstra sida och slog i axeln. Sambon kom rusande och jag kved av smärta.
 
Fanns bara en sak att göra o ringa 112. Hoppades ambulansen skulle komma snabbt o lindra min jävulska smärta. Kände efter om jag slagit mig nån annanstans och mitt högra knä smärtade. Annars mest öm i kroppen.
Fick smärtlindring av sprutor och frågan var hur jag skulle komma upp från golvläget till båren.........
 
Ingen lätt ekvation med ett trångt kök och tung orörlig kropp. Förstärkning kom och tillsammans med hjälp av en sk spinboard - hård plastbräda - och lyftkraft kom jag upp i stående. Färd in till sjukhuset och jag var så förbannad och ilsken över min klumpighet. Men en olycka händer ju lätt.
 
Blev snabbt omhändertagen på akuten och en röntgen gjordes som visade att axeln var ur led. Alltså inte bruten som jag trodde pga den hemska smärtan. Försök gjordes under rus av lustgas att få axeln i rätt läge. misslyckades dock.
Blev inlagd på ortoped avd. och ytterligare ett försök att dra axeln rätt gjordes under söndags kvällen.
 
På måndagens förmiddag fördes jag ner till operations avd för ett tredje försök att få axeln på plats. Nu skulle jag sövas om dom var tvungna att öppna upp o operera. Tack o lov lyckades kunniga ortopeder få min axel på plats.
 
I sjukhussängen med förbandet PUTT I PLATT om min axel. Denna har jag på mig dygnet runt. Får va utan den kortare stunder o räta på armbågen o röra fingrarna. Lyxigt mellanmål denna dag, annars te och knäckebröd.
 
Mitt knä svullnade allt mer och antog en blå färgskala. Svårt och böja det och värken är konstant. Jättejobbigt fortfarande än idag. Tack och lov är dom duktiga på att smärtlindra. Fick sprutor el tabletter kontinuerligt.
 
Jag hade ju kommit igång med mitt skapande av allehanda tomtar här hemma och nu kan jag inget göra under flera månader framöver kanske. Mår så dåligt av detta. Skapandet är en stor del av mig.
Kommer krävas en hel del sjukgymnastik längre fram för att få upp muskulaturen o rörligheten igen.
 
Mitt svullna blåa knä- har kompr strumpa på mig här. AJ AJ AJ
 
Efter 6 dgr på sjukhus fick jag komma hem. Klarar inte av att göra mycket hemma. Fått mer insatser från hemtjänsten. Hjälp med dusch o påklädning bl a. Hur kul är det- men är tyvärr ett måste. Vill ju klara mig själv allra helst. Tur är att jag har sambon hemma. Han är iväg lite varje dag men det funkar.
 
Fick tips från kuratorn på avd att tänka annorlunda än vad jag gör just nu när jag bara känner ilska och förbannelse över den uppkomna situationen. Hon sa att detta är ju ingen kronisk åkomma eller sjukdom med min axel och knät. Det kommer bli bra om ca 3-4 månader kanske. En liten del av mitt liv. Sen kan jag leva som innan och skapa o göra det jag vill osv. Försöker tänka så........ men inte lätt.
 
Nåt som var positivt på sjukhuset var den fina utsikten från mitt rumsfönster. Kalmarsund o Öland bredde ut sig. Fina soliga dagar glittrade det så fint i vattnet.
 
Min fina utsikt
Dagarna innan olyckan var vi på Ölands Skördefest. Jag återkommer med bilder från vår runda på ön i nästa inlägg.
Kram fr Lotta
 
 
 

RSS 2.0