Våfflor och påsken närmar sig

Häromdagen var det ju Våffeldagen och Maria Bebådelsedag och Trandagen!! Mycket på en och samma gång minsann. Trandagen är tydligen nåt lokalt i Småland och vissa andra ställen i landet. Inget man känner till överallt alltså har jag förstått. Barnen hänger upp strumpor vid sina sängar kvällen innan Trandagen. På natten kommer tranan och lägger godis eller nåt annat leksak el dyl i strumpan. Ibland tappar en trana en eller flera fjädrar från sin kropp efter sig .......... Min son tyckte alltid det var så synd om tranan som tappade sina fjädrar hos oss varje år :-)
 
Nog om detta, våffeldagen skulle ju firas på nåt sätt. Reumatikerföreningen som jag tillhör anordnade lite våffel fest så jag o sambon åkte dit. Många andra medlemmar hade hörsammat inbjudan och vi mumsade glatt i oss våfflor med grädde och olika hemkokta supergoda syltsorter.
 
Supergoda våfflor, frasiga som bara den. Var bl a vichyvatten i smeten!!
 
Här har vi tjejerna som gräddade våfflor på löpande band, närmare 50 våfflor blev det.
 
Trivsamt runt det stora bordet i våra fina lokaler på Fatabursvägen, Kalmar.
 
Påsken närmar sig med stormsteg. Det är väl ingen högtid vi firar på nåt storartat sätt. Visst blir det lite mer ägg och sill än vanligt. Lite påskgodis lär nog slinka ner åxå, ett och annat chokladägg kan jag tänka mig!!
 
Lite pyntat får det bli här hemma. Har några påskfigurer, mina egengjorda kycklingar av flirtkulor modell 70 talet, några påskägg och gula dukar. Påskliljor finns på borden redan. Har ej tagit in nåt påskris i år, beroende på vintern som aldrig tycks släppa greppet.
 
Lite påskpyntat på matsalsbordet.
 
Bilden här ovan är från släktträff på min pappas sida, tagen i aug 2003 i Ljungnäs. Nu håller jag och några kusiner på att anordna en släktträff i augusti igen. Mycket planering men oj vad skoj det ska bli. Vi är en stor släkt, jag har 21 kusiner t ex. Alla små barn på bilden är nu tonåringar så man lär nog inte känna igen alla!!! Och fler barn har det tillkommit sen sist vi sågs.
 
Blev ett litet blandat blogg inlägg denna gången. Önskar er alla en riktigt GO och GLAD PÅSK.
Och vi kärringar - vi grenslar kvasten och far till Blåkulla på skärtorsdag....... väl mött!
 
Kram fr Lotta

Vårens blomster

Oj vad tiden går, var ett tag sen jag bloggade. Händer inte mycket om dagarna, så vad ska jag blogga om? Mitt problem med ögonen kvarstår. Ser fortf suddigt på ena ögat, svårt o se textremsan på tv och problem och ta in allt när jag är bland flera människor i affärer t ex. Blir bara grötigt och jag blir sjukt trött i skallen.
 
Varit hos ögonläkare idag och det blir ytterligare 2 veckor med ögondroppar med kortison i. Suck!!
 
Igår kväll var vi dock iväg på lite roligheter. Blomsterlandet bjöd in till en kväll med inspiriation om vårens planteringar.
 
Här håller en av tjejerna på att förbereda en vårlig plantering.
 
En tjusig plantering med glasburk med blommor i, som sen stoppas i en modell större glasburk, där massa godis ägg fyllde upp mellanrummet. Färgglatt är det i alla fall.
 
Ännu fler tips på planteringar, den i stöveln gillar jag skarpt. Betongstöveln säljs självklart på Blomsterlandet, liksom det övriga.
 
Ett fint påskdukat bord visades upp. Små enkla glas flaskor med enstaka blommor i pryder bordet. Kolla in "påskharen" av en servett o ett ägg till vänster. Man kan skriva namn på ägget som en bordsplacering!!!
 
Fanns så mycket fint att vila ögonen på. Många färger och olika blommor i alla möjliga skepnader.
 
Läckert rotting ägg med blommor o en höna...... pryder vilken entré som helst.
 
Måste bara visa denna superhärliga dörrkrans eller varför inte en bords dekoration. Gjord av massa godis
ägg, limmas fast med limpistol på en halmstomme. Stommen är klädd med färgat silkespapper först.
 
På Blomsterlandet finns inte bara massa blommor o andra växter, utan en mängd härliga heminrednings prylar. Blev väldigt förtjust i denna minibyrå. Lite shabby sådär och ihop med dom gula påskliljorna blev det så läckert.
 
Vi gick hem med massa härliga nya tips om blommor o planteringar mm. Men vart är VÅREN?? Inte vidare kul och ens fundera på o fixa en kruka eller två utomhus när snön ligger kvar. Trist trist trist - är så trött på denna snön.
Visst kan man piffa upp med blommor inomhus och det gillar jag med. Men det kliar i fingrarna och få börja plantera penseer mm i krukor på uteplatsen. Men men den som väntar på nåt gott.........
 
Önskar er alla en skön helg, och kom ihåg; en vacker blomma piggar alltid upp tillvaron.
Kram Lotta

En lördag i mars

Ja vad gör man en lördag i mars 2013? Kallt och blåsigt, snökorn yrar i luften och jag längtar efter VÅREN!!! Men värmen vi hade försvann och kylan o snön trängde sig fram igen och vi huttrar och fryser som bara den. JAG gör det i alla fall. Inget vidare för värkande och stela leder precis. Men vad göra åt saken!!!
 
Det var ÖPPET HUS på den rätt så nyöppnade veterinär kliniken ganska nära där vi bor. Min mamma med hund är kunder där, så vi hakade på för en visning av lokalerna och dess innehåll.
Mycket folk, trevlig personal som hälsade välkommen. Man fick se röntgenrum och operations sal, provtagning och allt annat som hör en veterinär klinik till.
 
Vovve på röntgen bordet :-)
 
Liten "vovve" på operations bordet!!!
 
Det anordnades en tipsrunda runt lokalerna, bjöds på goda snittar o dryck, kunderna som handlade fick en goddie bag med sig hem, försäljare av mat o djur försäkringar fanns på plats mm. Trivsamt helt enkelt.
 
Min mamma med sin hund Diesel (den svarta hunden) !!! Den gröna bara stod där!!!
 
Såna här godsaker kunde man köpa med sig hem. Ätbart för människor ej för djur. Köpte dock ingen, men ser väldigt smarriga ut.
 
Lördagskvällen kom och det var dags för gubben och mig att bege oss till Kalmarsalen. Det är här det händer grejer i stan. Nu var det dags för tält och husvagnar, utegrillar, solstolar och sololjan att dra in i stan. "Campa i klaveret" heter farsen. Gänget Jojje Jönsson, Siw Carlsson, Clas Månsson m fl stod på scenen.
 
Här är vi i Kalmarsalen som rymmer ca 800 pers. Var utsålt denna föreställningen.En typisk svensk liten lantlig campingplats; Gläntans camping!!
 
Hela ensemblen på scenen vid farsens slut. Mitt betyg 3 av 5, medelmåttigt. Visst var den kul emellanåt men inte så att man skrattade ihjäl sig. Har sett mycket roligare farser av gänget från Falkenberg tidigare.
 
När vi kom hem spolade jag videobandet där vi spelat in Melodifestivalen. Ville ju inte missa detta ursvenska program!!! Kikade på en del låtar, spolade en del på bandet som ej var så bra......... Röstningen ville jag självklart se......... Spännande spännande vem skulle vinna??? Hade ingen favorit direkt, men trodde Yihio eller vad han heter skulle ta hem det hela. Nu vann Robin och javisst låten är bra. Hur långt den kommer får vi se i maj.
Detta var en sammanfattning av min lördag. Hoppas er lördag var innehållsrik och bra på sitt sätt.
 
Ha de gott kära läsare, håll tummarna för vårens ankomst snart! Kram Lotta

Våren är på G - hoppas jag

Vi är nog många som längtar efter VÅREN nu. Mer sol, mer värme, blomknoppar som slår ut osv.
Vi har haft dagar nu med lite högre dags temperaturer och solen har lyst på oss från en knallblå himmel.
Känns hur man sakta väcks ur vinter dvalan och börjar hoppas på att VÅREN är här. Men än ligger snö täcket kvar på gräsmattorna och längs med dikesrenen. En hel del snö har smält undan och det är helt underbart.
Gångbanor och körvägar där jag bor börjar bli helt snö och isfria. Det gillas starkt, då jag kan röra mig mer obehindrat och slippa va rädd för att halka omkull.
 
Häromkvällen färgades himmelen av ett orange rött sken. Hade inte världens bästa plats och fota det ifrån men så här såg det ut från vår balkong/uteplats:
 
 
Ser nästan ut som det brinner bortom träden nånstans........... Häftigt är det.
 
En som gillar att snön försvinner lite för varje dag är katten Sudden. Han hatar verkligen snön och kyla. Nu börjar han vara ute kortare stunder igen. Han älskar och rulla runt på gräsmattan och gillar när vi är ute samtidigt med honom. Bortskämd katt ja minsann!!!
 
Här ligger Sudden ute i vårsolen och har det gott och myser.
 
Vårt altangolv blir snart fritt från snön, vi sopade och skottade bort en del snö och det torkar snabbt upp nu.Tänk att snön har legat halv meter hög här förut.
 
Hade besök av vänner förra helgen och hade lite försenat födelsdags firande. Vi åt gott och fikade ännu godare. Fick fina presenter med. Tack Emma, Per o Hanna. En fin blomma i ett glas. Typ grogg glas, verkligen piffigt och plantera en liten våreld så här i ett glas. Fyll olika stenar i botten på glaset, ta sen mossa runt jordklumpen. Tryck ner i ett långsmalt glas och piffa med en färgad ståltråd el nåt annat. Fick även en jättesöt skål fr Village.
 
Mina presenter!!
 
Fredag igen, veckorna går fort nu känns det som. Snart 1 år sedan Bosse kom med flyttlasset hit från Malmö och vi blev sambos. Det är 2 år sedan jag avslutade mina cellgifts behandlingar. 10 år sedan jag separerade från sonens pappa........ Ja tiden rullar verkligen på.
 
Va rädda om er och om varandra, kramar till er fr Lotta

RSS 2.0