Familjeträff och lite sång

I helgen var det Stadsfest i vår stad under 3 dagar/kvällar. Musikutbudet var inget som lockade  mig. Jo Panetoz hade varit kul att se o höra, men dom spelade kl 12 i lördags mitt på dagen.. Massa barn och ungdomar var där och trängdes på Stortorget. Nej tack för den stora publiken. Svårt och hitta parkeringsplatser är det med vid såna tillfällen. Och vi som har värk i kroppen vill ju inte gå alltför långa sträckor på kullerstenar.
 
Men en programpunkt deltog vi i under lördagen. Det var allsång i ett stort tält på Sveaplan. Där fanns möjlighet att parkera bil ganska nära. Och vår vän Tony Strandberg med orkester höll i allsången.
 
 
Dom spelade och sjöng alla de vanliga allsångs låtarna och vi trallade med såklart.
 
 
Var en del folk i tältet men det pågick massa pröva-på aktiviteter utanför tältet samtidigt.
 
 
Här sitter jag, faster Majvor och farbror Ove och sjunger kanske att "Sommaren är kort"
 
 
 
I söndags samlades familjen dvs min mamma, mina syskon med respektive  och en del syskonbarn. Min systers son med familj är hemma i Kalmar och hälsar på. De bor i Värmland annars. Full rulle med 2 små barn men trevligt och ses alljhop.
 
De 3 minsta barnen här är min systers barnbarn.
 
 
Min systers son är kock så han fixade smörgåstårtor med olika fyllningar.- mums!!
 
 
Till kaffet serverades en smarrig sötsak: marängtårta med grädde, choklad och hallon.
 
Tyvärr var inte min son med flickvän med oss. De var i Italien på weekendresa. Men min sambo var ju med såklart. 14 personer var vi allt som allt. Trivsamma timmar, hade dock önskat mindre värk. Jobbigt och sitta flera timmar.
Vädret fortsätter även denna veckan att vara väldigt växlande. Ömsom sol- ömsom regn. Vi kan inget göra åt det.
 
Kram från Lotta

En påse Gott och Blandat

 
Nu ska det inte handla om en godispåse detta inlägg- om ni trodde det!  Gott och Blandat är ju nån form av gelégodis. Jag syftar på annat såsom god mat och några vändor till Öland för musikaliska upplevelser i både solsken och höstkyla.
 
En återkommande tradition brukar vara en dos av andliga sånger med Lasse Trofast orkester från Öland. Under de höga tallarna på Sandbergens gamla härliga utedansbana i St Frö. Byalaget anordnar detta årligen under trivsamma former. Fika finns att köpa och en blandad låtlista på andliga och andra låtar ljuder över festplatsen.
 
Trivsamt i all enkelhet. Många tar egna stolar med sig och sitter bekvämt och tar del av musiken.
 
 
För 40 kr fick man en påse med bulle och 3 sorters kakor ( hade ätit upp sockerkakan här) Min rullator fick agera bord.
 
 
Gårdagens middag åt vi i Borgholm. Onsdagskväll på Borgholms torg i den ihärdiga blåsten. Alla ville sitta inne denna kvällen. Jag valde Kycklingfajitas med Tortillabröd och 3 såser. Så gott och jag blev mätt på 2 tortillabröd.
Sambon valde en nötfärsburgare.
 
 
 
 
En hel del folk på torget denna kväll trots blåsten och bara 12-13 gr i luften. Många var mer påklädda medan andra var lättklädda. Vi hade tjocktröjor på oss men frös ändå. Höstkväll på riktigt den 10 aug - för tidigt tycker jag.
 
 
 
Musikerna på scenen gjorde allt för att hålla oss i publiken varma. Stampa takten och klappa händerna. Scotts orkester stod för musiken medan några gästartister gjorde några låtar. Här hårfagre Lasse Stenberg på sång o gitarr.
 
 
 
Vi fick ge oss innan det var slut för vi frös. Iskalla värkande leder är ingen hit. Himmelen var vackert färgad när vi åkte över Ölandsbron. Tyvärr lite suddigt .........
 
 
Hoppas nu att det var tillfälligt med så låg temperatur och hård blåst. Vi firar Stadsfest här i Kalmar i 3 dagar framöver med olika uppträden från flera scener. Men inte tänker jag stå och frysa nånstans. Inga artister som tilltalar mig sådär heller. Men folkvimlet kan ju va kul.
 
Kram från Lotta
 
 
 

Mat och musik igen - livets goda!!

Då har vi kommit in i augusti månad redan. Vart tog maj-juli vägen? Tiden går så fort. Augusti är sensommar för mig. Kvällarna blir lite råare, mörknar tidigare nu med. Men dagtid kan värmen fortfarande vara kvar. Och än så länge är barnen lediga från skolorna. Och en del vuxna har semester nu - lite senare än andra.
 
Augusti månad kan man väl hälsa välkommen med en bit mat tyckte vi i måndags kväll och begav oss till restaurang Table 20. Dit återkommer vi gärna för den fina servicen och den goda vällagade maten.
 
 
 
Vitlöksbröd är ju bara för gott, och får man aioli till att doppa brödet i så blir det toppengott.
 
 
 
Jag orkade ingen större mängd mat eller var ej sugen på kött el fisk. Så tog en filoinbakad chevre på salladsbädd till huvudrätt. Det är ju min absoluta favorit på denna restaurangen.
 
 
 
Igår kväll var det dags för en av sommarens återkommande inslag här i stan. Lars Kristerz gästade vårt Larmtorg. De lockar alltid dit en massa folk och många vill höra dom spela och sjunga bl a "Jag måste ringa Carina" som slog igenom 2008 i Dansbandskampen.
 
Larmtorget var välfyllt denna kväll. Plus att alla serveringarna runt torget hade fullt med ätande gäster.
 
 
 
I sina rödvita dräkter intog dom scenen och höll fullt ös i 2 timmar. För 8e året i rad deltog dom här på vårt Larmtorg. Siktet är inställt på 10 år!!!
 
 
 
Rena cirkuskonster från scenen!! Anders Tegner balanserar på Tronds ståbas. Man vet aldrig vad dom hittar på dessa grabbarna.
 
 
Vi avslutade kvällen med vänner och tog en fika och pratstund tillsammans. Alltid skoj att ses. Sen var det vila för mig då jag behöver det emellanåt för att orka med. Fast det onda tänker jag inte på när man är iväg och lyssnar på musik och trallar med och stampar takten. Vi har alltid våra stolar med oss att sitta på.
 
En skön vecka till er alla.
Kram Lotta
.
 
 

RSS 2.0