Utflykt i det gröna

Under några dagar har vi besök av min sambos kära syster o hennes rara hund Salza. Alltid kul och träffas och få umgås under några trevliga dagar. Självklart vill vi se oss omkring och även unna oss att äta gott!! En grekisk buffé är alltid gott......



Jag och Carina äter av den goda maten, mmmmm för tzatzikin!!!

En utflykt till Öland är ju nästan ett måste. Uppehållsväder, lite sol men rätt blåsigt- men vi styrde kosan mot ön. Ett fika besök på Gårdby kafé o lanthandel var ett önskemål. Oj oj vad grejer där finns o kika på. Vill ha vill ha vill ha!!! Mycke ätbart gott o mycke fina inrednings prylar.



Nostalgi med minnen från barndomens tablett askar.

Fikamiljön är helt underbar. Man kan välja att sitta inomhus i affärshuset, ute i trädgården eller i Glashuset. Vi valde Glashuset...... oj vilken mysig plats. Inrett i shabby stil med mycket slitet o nött, mycke skira tunna spets gardiner, zink prylar o ja gud vet vad- men mysfaktorn är hög, jättehög. Som vi njöt av den goda smarriga fikan.






Om jag hade haft obegränsat med pengar hade jag nog handlat mycke mycke här. Gillar inrednings stilen o alla fina hushålls saker jättemycket. Fina änglar och den bond romantiska stilen!!





Självklart blev det en tur ner till Bläsinge- denna vackra plats på östra sidan av Öland.



Jag och min going på stranden i Bläsinge, mysigt i snålblåsten!!

Önskar er alla blogg läsare en trevlig helg, kram Lotta

Födelsedag

Förra veckan fyllde min käre sambo hela 52 år!!! Lika gammal eller ung som jag är - fast jag är 2 månader o 2 dagar äldre än han........

För första gången skulle Bosse inte kunna ha sina nära familje medlemmar hos sig under sin födelsedag. Systrarna o deras familjer bor alla i Malmö. Likaså övriga släktingar, kusiner etc. Men Bosse har ju lärt känna en del från min stora tjocka släkt- och vi är många många!!!

Några släktingar och min mamma kom på lite födelsedags fika, likaså några gemensamma vänner till oss båda. Det blev en trevlig dag och kväll med kakor o tårta i stora lass. Och Spettekaka - får inte glömma den goda äkta skånska spettekakan som vi köpte på vår Malmö resa för några veckor sedan.



Jag har en karl som är överförtjust i choklad. Jo jag gillar choklad jag med såklart. Riktiga gottegrisar är nog vad vi är. Dock ej så bra för mig som har diabetes. Nu fick han choklad så det räckte o blev över. 10 st chokladkakor á 200 g samt en choklad kartong!! Det räcker väl ett tag i alla fall.



Så här glad är min goe choklad gubbe!!!



Tårtan med citronmousse fyllning var mycket mycket god- blev inte en smula kvar.



Här är det födelsedags fika med flera goa gäster på plats. Min kära goa faster 84 år ung blev förtjust i min karl. Var så mysigt och ha henne hos oss.

Bosse var mer än nöjd med sin dag. Av mig fick han inbjudan att tillsammans med mig avnjuta en 3 rätters middag på restaurang Larmgatan 10 i Kalmar. Denna middag avnjöt vi i fredags kväll. Kanongod mat och bra service. Mätta o glada var vi efter en trevlig kväll på en av mina favoritställen.

Ha de gott alla goa läsare, kram Lotta
















Före o efter bilder på vår lägenhet

Lägenheten har genomgått en stor förändring efter att jag o Bosse flyttat ihop. Två hem har blivit 1. Tycker att vi fått till det riktigt bra och framför allt funktionellt och snyggt disponerat. Vi ska ju leva och trivas i lägenheten är ju meningen.



Före bild, hörnan i hobby rummet där det stod en bäddsoffa innan.



Efter bild, samma hörna möblerad med byrå, fåtölj o läslampa. Min kista fick även plats här!!



Före bild, en av mina hyllor i hobby rummet med massa material.......



Efter bild, med nytt draperi som döljer alla prylar!! Blev kanonbra. Tyg fyndat på second hand- gillar återbruk!



Före bild, tom yta i vardagsrummet. Soffan flyttad närmre fönstret, här ska matsalsbordet in.



Efter bild, här är matsalsbord med stolar och sideboarden på plats. Tavlor upphängda. Allt blev jättebra.



Före bild, soffan flyttad o bordet borta. Gapar tomt!!!



Efter bild, tavlorna omflyttade o nytt bord på plats (syns ej här).

Tycker vi fått till en bra mix av "lite ditt o lite mitt". Ett trivsamt hem helt enkelt. Nu är nya sängar utprovade och beställda dessutom. Riktiga värsting sängar fr Kungssängen!! Ställbara dessutom, perfekt o kunna höja upp huvud änden eller fotänden. Vi kommer ligga som kungar i dom sängarna. Vi får vänta ett tag på dom- men den väntan är mödan värd :-)

Soliga goa hälsningar fr Lotta - som äntligen lyckats få till ett blogginlägg efter mycket strul med att ladda upp bilderna.





Ännu en efterkontroll.......

Fredagen den 13 april var jag på Länssjukhuset, Kalmar på en efterkontroll efter min cancer operation (äggstockscancer) okt 2010. Fick ju även 6 st cellgiftsbehandlingar under tiden nov 2010 - febr 2011. Ska under 5 års tid gå på efterkontroller på gyn mott. Nu var det alltså dags igen!!!

Inför varje efterkontroll är jag på ren svenska; SKITNERVÖS!! Nervös över att läkaren ska hitta nåt i min kropp som inte ska vara där. Rädd för ny cancer och för allt det jobbiga o all den ångest det för med sig.
Jag VET att jag ska tänka positivt - men det är stört omöjligt. Jag drar mig gärna undan, mår skit o grubblar mycket.

Jag hade inför detta läkarbesöket begärt att få en kvinnlig läkare. Tidigare haft en manlig läkare men kännt mig obekväm med detta.
Den kvinnliga läkaren var lugn, saklig och förklarade allt bra. Dessutom hade jag min sambo Bosse med mig som stöd. Skönt att slippa åka till sjukhuset själv.

Undersökningen gick bra och inget konstigt eller nåt som var onormalt hittades. Ett nytt cellprov och ett vävnads prov togs eftersom jag har haft lätta cellförändringar på livmoders halsen vid ett flertal kontroller tidigare. Man vill ju ha koll på läget........

En tung sten föll från mitt hjärta när dagens läkarbesök var avklarat. Nu är det åter igen 4 månader tills nästa kontroll. Jobbigt att det ska vara så psykiskt jobbigt med massa ångest inför dessa läkar besök. Men cancer är så laddat och har man genomgått en cancer operation med efterföljande cellgifts behandlingar såsom jag gjort så är det inte så konstigt. Den tiden var det jobbigaste jag gått igenom i mitt liv.



Nu ska jag njuta av livet tillsammans med min going. Ser fram emot en härlig vår och sommar med massa trevligheter framför oss. Vi ska verkligen leva och njuta här och nu o "Fånga dagen".

Goa varma kramar till er alla, kram Lotta

Påsken i bilder

Här kommer en liten bild kavalkad med tema Påsk!!!!



Vårt påsk pyntade matsalsbord med vackra ljuslyktor o påskliljor såklart!




Charmiga handgjorda påskkycklingar av flirtkulor- tillverkade av mig för massa år sen!!!




Påskmust är ett måste till Påsk såklart........




Servetter med Påsk motiv- javisst!!




Crazy galen höna (eller kanske tupp!!) pryder sin plats i köket.




Påskplantering o vackra ljuslyktor välkomnade oss på Strandnära, St Frö på Öland
där en smarrig fika intogs i solskenet.





Så här trött var Sudden efter flygturen på kvasten till Blåkulla under Skärtorsdagen,
"aldrig mer Matte att jag följer med dig på kvasten" .......... kanske han tänker :-)


Önskar lite sol o värme så altanen kan fixas iordning med bord, stolar o parasoll. Vill plantera mer blommor
i urnorna, få bukt på gräsmattan och kanske ta itu med tvätt av staketet o senare måla om detsamma.
Men var sak har sin tid. Lev o njut av varje minut!!!

Kram fr Lotta

Mysig Ölands utflykt i vårsolen

I torsdags åkte sambon o jag en tur över bron till det vårfagra Öland. Solen sken från en knallblå himmel.
Inte så varmt i luften så vinterjackan fick minsann vara på. Vi styrde kosan mor östra sidan av Öland, till Gårdby. Har länge velat åka till ett omtalat och välbesökt kafé där; Gårdby Kafé och Lanthandel.






Mysig gammeldags inredning finns här massor av




Massa gott att välja mellan, goda mackor och hembakade kakor i mängder



Mysig lite gammeldags/shabby inredning i kafé delen. Mycke fina inrednings
detaljer till salu. En fröjd för själen och sitta här o fika med glatt sällskap.




Hur vackert är inte ett tallriksställ med underbara tallrikar o en tekanna!!!! Me like



Hyllorna i lanthandeln fulla med godsaker att handla..........



Undrar just vad detta är för nåt? En låda i en gammal köpmansdisk som jag drog ut. Härligt nötta skålformade fack.........



Givetvis svängde vi ner en runda till vackra underbara Bläsinge hamn när vi ändå var i närheten. Underbart med havsluften o doft av tång. Himmel och hav i underbara blå nyanser. Visst är livet härligt och leva!!!

Min son är hemma på besök under helgen, så blir massa mys tillsammans och en hel del gott att äta såklart. Jag hoppas vi ska hinna med några parti Skip-bo åxå- detta roliga vanebildande kortspel!!!

Önskar er alla en riktigt GO OCH GLAD PÅSK HELG!!!!
Kram Lotta

Mini weekend i Malmö

Min käre sambo och jag styrde kosan söderut för en liten mini weekend i Malmö. Vi behövde båda komma iväg hemifrån och vila upp oss efter allt stök med flytten.
Det är otroligt länge sen jag var iväg på liten semester och dessutom bodde på hotell, så jag såg fram emot vår resa. Vi skulle alltså till Bosses fd hemstad Malmö - han har inte heller bott på hotell i sin egen hemstad förut. Men nu är hans lägenhät där såld, så vi bokade in oss på Best Western Hotell Jägersro.



Välkomnande o vacker entré på hotellet, bra service, otroligt sköna sängar, stora rymliga rum o vilken frukost buffé!!!! Vi baxnade av allt som var uppdukat på frukostbuffén. Vi åt riktiga långfrukostar och njöt massor!!!
Så här kunde en frukost a la Lotta se ut:



För att jag skulle veta vart jag befann mig- så pekade Bosse klart och tydligt på kartan var vi var................ Här precis här är vi älskling hahaha :-)




Jag blev guidad runt i Malmö av Bosse. Han har tillbringat 51 år av sitt liv i den staden o kan den innan och utan. Givetvis ville jag se Öresundsbron, så vi körde ut till utsiktsplatsen. Det var ett grått Öresund så sikten var inte den bästa.




Såg även Turning Torso på långt avstånd men åxå väldigt nära. Tog en närbild på tornet från gatan direkt nedanför tornet;



Häftigt värre!!!

Träffade Bosses systrar för första gången. Blev ett kärt möte och en mycket trevlig kväll med god mat och härligt umgänge. Hoppas vi kommer träffas snart igen. Tur dock att vi kan hålla kontakt via chatt och tele.

Shopping stod självklart på vårt schema åxå. För mig var en tur till Panduro nummer 1. Vi var på Panduro Outlet som dock inte hade så mycket som tilltalade mig. Blev lite designark o lite annat smått. Ikea fick ett besök av oss och lite grejer inhandlades till lägenheten. Lite gott ätbart följde med oss hem, bl a äkta skånsk Spettekaka. Älskar denna skånska specialitet. Ska bjuda på Spettekaka när det vankas födelsedag nu i halva april.



Vi hade riktigt trevligt ihop på vår lilla tripp. Humor har vi båda, så mycket skratt och trams blir det alltid. Vi var även och kikade till Bosses lägenhet, där han bodde innan sin flytt till mig i Kalmar. Nu stod lägenheten tom och det var första gången jag såg hans lägenhet "live". Detta foto nedan är taget utanför hans lägenhet:



Ha de gott alla goa bloggläsare, kramis fr Lotta

RSS 2.0