Glad Midsommar

 
Den varmaste midsommaren på många år blev det i år. Brukar alltid vara ostadigt med regn i luften. Brukar inte va nån idé att ens fundera på att duka utomhus Det blev nästan för varmt på vår altan- för dom som ej fick plats under parasollet.
Min son med flickvän och min mamma var hos oss på sill lunch mitt på dagen.
 
Jordgubbar skulle snoppas och midsommarstången plockas fram
 
 
Min mamma hugger in på dricka och potatisen....... dricka mycket är viktigt!! För vår del vatten och Cola Zero
 
 
Och vad innehåller denna sillen? Sonens tjej kollar innehåll på Sommarsillen fr Abba.
 
 
Eftersom vi smälte bort av värmen utomhus drog vi oss in till fläkten i vardagsrummet. Där åt vi jordgubbar, glass, grädde o chokladfingers. Smakade gott och svalkade för stunden.
 
Ungdomarna skulle åka vidare och träffa kompisar och grilla. Vi var helt slut och kropparna värkte så blev inget karnevalståg i Påryd som vi hade funderat på. Jag vilade och sov en stund-jädra kropp som inte vill va med.
Midsommardagens morgon vaknar vi och det var redan 23-25 gr på termometern. Hua va svettigt.
Jag mår som sämst av värme konstigt nog. Kyler hellre ner mig med en vetedyna från frysen när en led värker.
 
Midsommardagen brukar vi åka till Revsudden och midsommarfirandet med Kalmar Folkdanslag. Dans kring stången och till levande musik. Dansuppvisning. Fika med hembakat, lotterier och chokladhjul mm.
Men bara tanken på att stå där i solgasset fick mig att backa och stanna hemma.
Men ikväll blir det en god bit grillat kött här hemma på altanen som ligger i skugga på kvällarna.
 
Alla ni som älskar sol och värme njut i fulla drag. Kram Lotta

Fokus på Funktionshinder

Lördagen 11 juni anordnades en tema dag i Kalmar city med fokus på funktionshinder. Flera handikapporganisationer fanns på plats med div information. Olika assistensbolag deltog liksom att fokus las på träning och fysisk aktivitet. Bl a deltog Friskis o Svettis och uppvisningsmatcher i rullstolsinnebandy och rullstolsbasket kunde man kika på. Programmet var digert och det fanns nåt för alla.
 
 
 
Laurentsio Pettersson känd från serien "Mot alla odds" - ett gäng funktionshindrade genomförde en resa till fots eller i rullstol i eländig terräng.  Här berättar han om sin uppväxt i fattigdomens Rumänien och om vägen till Sverige via adoption. Fängslande berättelse som nu finns i den bok som han gett ut.
 
 
Vi i Reumatikerföreningen Kalmar fanns på plats och delade ut olika info broschyrer om de reumatiska sjukdomarna. Godiset vi bjöd på lockade åxå!
 
 
Jag tog med lite småhjälpmedel som jag använder i min vardag för att förenkla vissa göromål.
 
 
Här sitter jag vid vårt bord. Våra tidningar och broschyrer hade en stor åtgång, vilket glädjer oss. Intill oss fanns Högalids folkhögskola.
 
Om bara en vecka firar vi Midsommar för fullt. Sill och nypotatis, gräddfil och gräslök och så jordgubbar såklart. En del dansar kring midsommarstången - en del dricker för mycket starka drycker - och sen lite regn o lite sol på det så blir det som vanligt.
 
Trevlig Midsommar kram Lotta

Skälbyträdgården

 
 
 
Skälbyträdgården hur många har hört talas om den? Inte ens alla som bor i Kalmar tror jag känner till den. Skälby är ett stort fritidsområde med 4H gård med flera djur, en stor lekplats, ett utegym, en stor loge med dans sommartid och mycket mer. Flera olika föreningar är verksamma och har lokaler i området.
Bl a Studiefrämjandet. Som med medel från Allmänna arvsfonden håller på att genomföra projektet Skälbyträdgården.
 
"Trädgården är öppen för allmänheten och det finns ett stort utbud av aktiviteter för folkkbildning. Skälbyträdgården är en trädgård för alla sinnen.  Man kan känna jorden, lukta på blommorna, höra humlorna surra förbi och smaka på krassen."
 
 
 Här är entrén in till trädgården. Meningen är att det ska vara en hälsans trädgård. Man ska må bra av att vara här. Hjälpa till utifrån egen förmåga om man har nåt funktionshinder. Alla sinnen ska få sitt. Arbetet fortgår hela tiden här.
 
 
Ett stort växthus finns det i trädgården. Samarbete sker med äldreboenden, daglig verksamhet, olika föreningar, rehab och dylikt. Det finns en projektledare som håller i allt.
 
 
En mängd pallkragar/odlingslådor finns för att odla grönsaker mm i. Dom verkade tomma just nu. Meningen var att hela området ska vara tillgängligt för alla-även om man sitter i rullstol. Tyvärr ser jag ej några odlingslådor lämpliga för sittande arbete.
 
 
Jag tycker detta är ett bra projekt. Hälsoträdgård , utevistelse och hålla alla sinnen igång är ju positivt för alla. Hoppas bara att allt får vara ifred här. Mycket fina blommor, buskar och träd är planterade. Sen kommer massa olika grödor att växa upp. Finns tyvärr folk som förstör och ej kan skilja på ditt och mitt.
Invigning av Skälbyträdgården är 3 juli.
Läs mer:
 
 
 
i fredags kväll- 3 juni- satt vi ute och åt middag för första gången i år. Grillad flintastek blev det. Ljummen skön kväll på altanen.
 
 
Den är helt otrolig - rhododendron utanför vår uteplats. Blommar helt fantastiskt med sina lila blommor.
 
 
Sambon sliter med att måla staketet, planka för planka....... meter efter meter!!! Puh styvt jobb men fint blir det.
 
Imorgon är det Sveriges Nationaldag. Flaggan i topp. Brukar väl inte fira det nåt speciellt. Får se vad vi gör.
Ha en solig skön vecka, kram Lotta

RSS 2.0