Glad Påsk

Påskhelgen är här, tidigt detta året. Men vi äter väl några fler ägg än vad vi brukar plus lite sill o lax och annat gott. Igår på långfredagen kom min son med flickvän och min mamma till oss för en påsklunch. Bordet var dukat!!
 
 
 
 
I köket var maten framdukad med 3 sorters sill ,gravad lax, Janssons, köttbullar, tunnbrödsrullar med Skagenröra, sallad samt bröd ost och kex. Det räckte mer än nog - alla blev mätta.
 
 
Soffbordet blev lite påsk piffat åxå med tupp och gula ljus och påskfin duk.
 
 
Man kan pynta överallt, varför inte under glaskupan!!!
 
 
Påskägget är såklart fyllt med godsaker. Nougatägg med papper på samt färglada dragé ägg. Undrar om det räcker hela helgen?
 
 
Dom här sötingarna sitter i en bokhylla. Har inte alls mycket påskpynt, men det räcker så bra ändå.
 
 
Önskar er alla en fortsatt härlig och go Glad Påsk
Kram från Lotta

Ölandsutflykt

Igår den 17 mars var det exakt 4 år sedan min sambo kom med sitt flyttlass från Malmö och flyttade in hos mig. Minns det som igår. En lång väntan var över!! Tiden gick så sakta den dagen och jag ville ju bara se lastbilen svänga nerför backen mot huset där vi skulle bo tillsammans i lägenhet.
Mycket kartonger och möbler var det. Tog sin lilla tid och få ordning på. Men vi hade planlagt allt innan såklart!!!
 
Vi tog därför en runda till Öland för att "fira" denna dagen med en gofika på Gårdby kafe o Lanthandel. Solen sken från en blå himmel och vattnet låg blankt över Kalmarsund. Toppenväder verkligen.
 
 
Mysig gammeldags inredning i den gamla lanthandeln i Gårdby på östra sidan av Öland.
 
 
Ögat och smaklökarna får sitt lystmäte här. Så mycket att titta på och köpa.
 
 
Vad sägs om det här utbudet? Mackor, pajer, kakor, bullar, fudge ..... ja mycket godsaker här och välja på.
 
 
Här beställer man sitt fika. Alltså miljön är alldeles fantastisk!! Blir glad i själen här <3
 
 
Min goda macka med salami och brieost - mums va gott. Åt även en fudge kola med choklad/rom smak, den var smarrig som bara den!!
 
 
Det finns massor av olika heminredningsprylar och kläder att köpa här. Detta är en bråkdel - hyllan bakom mig där jag satt och fikade. En stor inbjudande trädgård finns där man kan sitta ännu varmare dagar och mysa av sitt fika.
 
 
Blev en tur till Bläsinge hamn ett par km från Gårdby. Så mysigt nere i fiskehamnen och luften är så härlig här. Utsikten över Östersjön med blå himmel och lika blått hav är avkopplande.
 
 
Sambon har fått fatt i ankaret!! Solens strålar glimmar vackert i havet och molnslöjor drar förbi........
 
 
Det blåste lite mer här på östra sidan av Öland än hemma i stan. Men solens strålar värmde ju oss och skänkte lite ny energi till oss. Öland är fantastiskt!!
 
Behövs inte mycket för att pigga upp mig. En sån här liten utflykt under ett antal timmar räcker långt för min del. Ser fram emot många små utflykter till Öland under våren och sommaren. Tur vi bor så nära!!
 
Kram från Lotta

Bloggtorka

Ja det har verkligen varit tyst på denna bloggen. Inte kännt att det hänt nåt och skriva om plus att kroppen ej mått så bra. Ledvärken är jobbig som bara den...... och då kommer den förlamande tröttheten med. Gråvädret har väl gjort sitt till att det känns just grått och trist. Är nog inte ensam om att känna så.
 
Inga förkylningar, feber och influensor hos oss ännu. Ta i trä!! Och ingen av oss har vaccinerats sig heller. Jag tar medlet ColdZyme varje kväll och har en tro att ev virus ej får fäste hos mig-åtminstone inte förkylningsviruset.
 
Vi var iväg på årsmötet hos Reumatikerföreningen i Kalmar för några veckor sedan. Jag blev åter igen invald som suppleant i styrelsen efter ett sabbatsår. Ska bli kul. Känner för att lägga lite tid och energi på föreningsarbete.
 
Efter årsmötesförhandlingarna föreläste Mats Griph om sig och sitt liv som reumatiker och tränings/tävlingsfantast på cykel bl a. Fokus på det positiva tänket!! "Baragort"
 
I reumatikerföreningen har vi fikaträff första tisdagen i varje månad. Nu i mars var det Våfflor som erbjöds till fikasugna medlemmar. En liten festkommitté dukar borden fint och fixar med inköp och bakning etc.
 
Fint påskpyntat på borden och mycket goda våfflor med sylt och grädde erbjöds till det låga priset av 20 kr. inkl kaffe/te!!  Föreningens studieorganisatör och kassör hugger in.......
 
 
Ett 20 tal medlemmar deltog denna fikaträffen där även information om div kurser lämnades från styrelsen. Trivsamt att komma hemifrån och fika gott ihop med andra och prata bort en stund.
 
 
En flytt har vi åxå varit åskådare till....... ja inte vi som flyttat utan min son. Massa trappor gjorde att varken jag el min sambo kunde hjälpa till med flytten. Det fick friska starka killar och tjejer stå för. Vi kikade lite från bilen då jag ville se lite och vara med på nåt hörn. Flytten gick från Kalmar city till södra delen av stan. Det var dags för större lägenhet och att bli sambo!! Önskar sonen med flickvän all lycka i deras nya lägenhet.
 
Fixade en inflyttningspresent till dom. En större glasurna med blockljus i samt en dörrskylt Home Sweet Home.
 
 
Detta med vad man ska äta till middag varje dag är knepigt. Ibland vet man verkligen inte vad man ska hitta på. Sambon är den som kockar hemma hos oss och han gör det kanonbra. Köttet blir alltid så mört och gott. Baconlindad kycklingfile äter vi ibland för det är så gott. Rullar in kycklingen i ost, senap, bacon och fäster med tandpetare och steker på låg värme under ca 30 min i stekpanna. Såå himmelens gott.
 
Blir lite blandat i detta blogginlägg men så får det bli. Dagarna blir ljusare för varje dag och det är så härligt. Påsken kommer ju i slutet på denna månaden, tidigt i år. Inga särskilda planer för påsken men blir väl lite extra fokus på ägg och sill den helgen och annat gott. Lite pynt får komma fram och nån påskduk i gula toner.
 
 
Önskar er alla en fortsatt härlig mars vecka. Kram Lotta

RSS 2.0