En härlig helg med Skåne besök

Under helgen har vi haft besök från Skåne här i stan. Min sambos syster med kille tog hojjen och drog hit!!
En bit mat på fredagskvällen är ju alltid gott, så det intog vi på Thai Silk inne i centrum. Friterad kyckling, friterade räkor, biff i bambu och allehanda godsaker stoppade vi glatt i oss. Avslutade med mjukglass som ingår i buffé priset.
 
Himla mycket gott på denna prisvärda buffé.
Blev en liten runda runt stan för att visa vår vackra stad. Nere vid hamnen låg ett ståtligt segelfartyg, som vi såklart ville kolla lite närmare på.
 
Fartyget kommer från Tyskland och man kan åka dagsturer med denna båten.
Lördagen skulle vi åka en runda med bil runt södra Öland enl önskemål. Vi startade med att besöka Bläsinge hamn på östra sidan av Öland. En väldigt mysig hamn dit vi gärna åker lite då och då. Vädret var varmt och kvalmigt men betydligt skönare vid havet. Doften av hav, fisk och tång är underbar!! Vårt sällskap gillar båtar och sjöfartslivet så detta var extra kul för dom.
 
Här tittas det på gamla motorer, fiskenät och allehanda prylar som hör fisket till.
En fika på Gårdby Café och Lanthandel fyllde på vår energi innan färden fortsatte söderut längs med östra kusten. Passerade Stenåsa, Skärlöv m fl innan det blev stopp i nästa hamn: Gräsgård. Ännu mer mysiga fiskebodar, fiskebåtar, svalkande havsvindar och underbara strandängar runt omkring hamnen. Även här såldes rökt fisk och sill mackor men det hoppade vi över.
 
Gräsgårds hamn- hur mysigt är inte detta!!!
Färden fortsatte söderut och ett kort stopp gjordes vid Eketorps borg för fotografering och lite snabb info om borgen. Sedan var målet fyren Långe Jan på Ölands södra udde. Här var det massor av folk. Fågelskådare med kikare och massa andra. En del gick dom 197 stegen upp i fyren, men vi avstod.
 
En ståtlig herre han är Långe Jan!!
Finns en del och kika på här. Naturum, Fyr museum och dom fina strandängarna med det rikliga fågel livet. Påpassligt är det en servering här så lite kaffe och glass i denna underbara miljö blev det. Molnen hopade sig allt mer på himmelen och ett lätt regn började. Var ju ganska skönt med regnet denna kvalmiga dag. Vi drog vidare norrut på den västra sidan av ön. I Degerhamn pågick ett jippo som Räddningstjänsten anordnat. Massa folk, brandbilar, helikopter, bandvagn, traktorer och bilar o gud vet allt. Försäljning av olika slag och godisregn.
Klart vi stannade till och kollade utbudet här.
Kastlösa passerades och en snabb runda genom Mörbylånga för o visa min sambos arbetsplats där.
 
Bord var beställt på Strandnära i St Frö till kvällens middag- så det var vårt nästa stopp. Detta är ju ett av mitt och sambons favorit matställe och det ville vi såklart visa för vårt sällskap. Klassikern Fläskfilé toast var den rätt vi alla beställde in och den var lika god som alltid.
 
Trevligt sällskap i mysig miljö och supergod mat på tallrikarna- kan inte bli bättre!!
Ett stopp i Färjestadens hamn fick det bli och en liten kula glass som avslutning på denna trevliga dag på södra Öland. Alltid mycket folk i rörelse i hamnen, åtminstone sommartid. Så mysigt och slå sig ner på en bänk och bara kika ut över havet och alla båtarna och solen som strålade vackert.
 
Söndag förmiddag drog vi iväg till vårt stammis fik: Kläckeberga lantcafé strax utanför Kalmar stad. En citron cheesecake blev det- så syrlig och fräsch i smaken mums var det. Efter en fika i den underbara trädgården så skildes vi åt och Skåne besöket äntrade hojjen och körde söderut. Trevliga dagar var till ända.
Trevlig Sommar till er alla, kram fr Lotta

Det händer mycket i vår sommarstad........

 
Kalmar är en riktig sommarstad. Mycket folk och mycket skoj som händer här under sommarens månader. Gratis musik underhållning varje tisdag och torsdag på Larmtorget. Massor av folk på krogarna runt torget och även många som sitter eller står och lyssnar på det varierande musik utbudet. I veckan kommer Gyllene Tider hit och ger en stor konsert på Fredrikskans vår fotbollsarena i city. Det lär bli massor av folk som vallfärdar dit.
Utöver all musik på olika ställen så blir det olika idrotts evenemang. Dam EM i fotboll pågår i stan, Ironman i augusti samt en hel del annat sportsligt.
 
På Fan Zone på Sveaplan har det under hela Dam EM fotbollen varit en mängd uppträdanden fr scenen. Allt gratis!!! Igår kväll spelade Liverpool fr Norrköping välkända Beatles låtar. Härlig medryckande musik - jag sjöng med för full hals!!!
 
En något suddig bild ...... men men........
 
Olle i bandet som liknar och låter som John Lennon!!
Området kring Fan Zone är så fint dekorerat. Och med gamla Vattentornet i bakgrunden blir det så fint.
Här sitter vi på läktaren och lyssnar på musiken o kollar folket. Spontan fotboll med massa barn pågick framför oss samtidigt. Moa, Jessica, min tomma plats och sambon Bosse.
Samtidigt denna kväll var det stor baluns på fritidsområdet/4H gården Skälby. Benny Andersson med orkester samt Tommy Körberg och Helen Sjöholm gästade vår stad. Biljetterna kostade en hel del så vi valde att tjuvlyssna lite utanför. Var många fler som gjorde detsamma........ Kunde inte se artisterna men dom hördes jättebra och man såg hela publikhavet- dom var många!!!
 
Här mellan trädstammarna kan man se den stora publiken och höra dom finstämda tonerna och vackra sången. Endast en stenmur skiljde oss åt :-) Inga kravallstaket här inte.
Blommor och grödor gror på vår lilla uteplats här hemma. Sniglarna käkade rent på sallad och rädisor- hann plocka lite lite sallad bara. Men persiljan är fin och gräslöken har vi skördat av. Återstår och se om det blir några morötter. En del jordgubbar har vi kunnat äta- men är något djur o käkar på plantorna där med.
Blommorna prunkar som aldrig förr. Härligt med växtligheten...... det ger sån glädje.
 
Så här såg blomlådan ut som nyplanterad den 12 maj i år..........
Så här fint blommar det i samma blomlåda den 21 juli - helt otroligt vilken växtkraft. Vatten o omvårdnad gör blommorna så rikblommande minsann.
 
Idag är en väldigt varm dag. Har pratats om 29 gradig värme under dagen. Redan tidig morgon var det 21 gr här. Blir lite lätt svettigt minsann. Fläktarna går för fullt här och tvärdrag genom lägenheten. Tror inte vi orkar med några större ansträngningar idag.
Lev o njut alla som älskar solen och värmen- jag tar lite siesta!!
 
Kram fr Lotta
 
 

Fika o glada skratt

Förra helgen hade vi goda vänner på besök hos oss. Vad gör man då om inte fikar lite godsaker. Eftersom vi har turen att bo bara några km från Kläckeberga Lantcafé så tog vi oss ut på landet för en gofika. Solen sken från en blå himmel så var lämpligt och sitta utomhus i den vackra trädgården.
 
Här kommer min sambo med fullastad bricka. Vi satt i den mysiga paviljongen på sköna stolar.
 
Mums va gott, kiwi kaka med glass och citron biskvier. Jag åt en äppelkaka med vaniljsås- himla så gott det med.
Finns ju massa fina saker till salu på detta stället. En del säljs med bra sommar rabatter nu- passa på!! Dom jättesöta trädgårdsfigurerna är bedårande. Smycken och fina tavlor är det rabatt på med. Mer info på klackeberga.se
 
 
 
Hur bedårande är inte dessa söta katterna......... vill ha!!
 
En tavla med ett bra budskap, värt att tänka på! Halva priset på denna tavlan........ fr Kreativ Insikt.
 
Efter lite grillning under sen eftermiddag var det dags för kvällens äventyr. Det var skrattfest på gång!! Ja det står så i alla recensionerna från teaterfarsen "Älskling jag är visst gift" som spelas på Krusenstiernska gården i Kalmar under juli månad. Tomas Petersson, ståuppare, skådis mm spelar en av huvudrollerna. Han med sin Halmstad dialekt behöver inte säga många ord innan man viker sig dubbel av skratt. Våra förväntningar var höga.
 
Vi behövde inte vara besvikna, högt tempo från början. Och invecklingarna staplades på hög och det blev snurrigt värre. Hur skulle detta sluta? Scenen var fiffigt byggd, snurrbar med flera olika miljöer/rum i en lägenhet. En helt otrolig rolig stund under bar himmel när sommaren är som bäst. Som vi skrattade. Satt och tänkte att jag skulle komma ihåg vissa skämt, men minns ej ett dugg!! Men kul hade jag.
 
Cirka 1000 personer ryms på teatern varje kväll. Vi satt på läktaren längst bak och såg väldigt bra.
Alla skådisarna på scenen, Tomas Pettersson längst till vänster, Cecilia Fors från ICA reklamen bl a till höger. Ing-Marie Carlsson är åxå med här i svart.
Har ni chans att se denna förställning rekommenderar jag den starkt. Gå in på www.krusenstiernskateatern.se och läs mer. Spelas t.o.m 27 juli.
 
Solen skiner från en klarblå himmel nu och temperaturen ligger på runt 24 gr. Sommarvärme!!! Själen mår gott av sol och värme. Men jag är försiktig med solen. Tål ej direkt solljus på min kropp. Min SLE sjukdom blir mer aktiv av solljuset. Men funkar bra och sitta under ett parasoll eller i skuggan av ett träd el dyl. Jag klagar inte, finns värre saker!!!
 
Ha det gott go vänner o alla ni andra, njut och må gott. Kram Lotta
 
 
 
 

Vår vackra stad

Kalmar är en mycket vacker stad. Tyvärr ser man inte alltid det fina som finns i sin egen hemstad. Man blir hemmablind. Vissa vyer i stan är dock kända och svåra att undgå att se. Kalmar Slott är ett sånt exempel. Vackert, pampigt och ståtligt ligger slottet nära vattnet och speglar sin siluett i Kalmarsund.
 
Denna bild tagen fr Kalmarsundsparken, fotograf sambon Bosse!
En annan välkänd siluett i stan är gamla vattentornet inne i city. I vattentornet är idag bostäder. Mycket eftertraktade hyresrätter. Svårt och få en bostad där om man skulle önska det. Säkert en mycket fin utsikt från dom översta våningarna där.
 
Gamla vattentornet vid Systraströmmen och gångbron över till Västerport. Foto; sambon Bosse!
 
En nygammal badplats har återinvigts i Kalmarsundsparken. En ny brygga har byggts och den ska bli ännu längre tydligen. Hela området har snyggats till, bänkar ställs ut, vindskydd byggts upp, toa och glasskiosk fixats till. En relativt central badplats med fin vy över slottet, Kalmarsund och Öland. För dom som gillar sol och bad!!
 
Sand sand o ännu mera sand och en lång brygga. Handikapprampen når dock ej ända ut till vattnet ännu!!!
 
Det vankas fotbolls EM för damer här i stan om några dagar, 10 -22 juli. Det märks i staden lite överallt nu. Reklam lite här o där. Sveaplan blir ett stort Fan Zone med massa aktiviteter att prova-på. Storbilds tv med dom matcher som ej går här i stan. Många uppträdanden, mat och dryck mm. Matcherna kommer spelas på Kalmar FF:s hem arena här i stan. Som ligger ett litet stenkast från där jag bor. Blir mycket liv och hålligång, men är ju bara trevligt. Om det inte blir för mycket bråk förstås!!!
 
Denna stora fotboll pryder rondellen vid Sveaplan där mycket kul händer...........
I helgen var det marknad här i Kalmar. Mycket folk kommer till detta arrangemang. Marknaden är vidsträckt och finns på Stortorget, Larmtorget och på Sveaplan. Vi tog dock bara en runda på Sveaplan på fredags kvällen. Var en varm dag, men behagligare temperatur på kvällen. Inköp av lite marknadsgodis såklart ;.) Och kolla in folkvimlet är ju alltid kul.
 
På tivolit var det mycket liv o rörelse minsann. Karusellerna snurrade runt runt runt........ med glada barn!
 
Mycket mer kul hände i vår vackra stad under helgen, men kommer i nästa blogg inlägg.
 
Ha de gutt i värmen, kram Lotta
 
 
 

RSS 2.0