Förkylning och firande

Förkylningen/influensan invaderade min kropp i påskhelgen. Febern slog till och all ork försvann liksom aptiten. Illamående och en besvärlig ihållande hosta gjorde det inte bättre. Drygt 3 v senare hostar jag alltjämt. Helt hopplöst. Blir så dränerad på energi. Usch och fy. Men är många som blivit drabbade av detta nu i vår.
Fick avstå en resa till Malmö med sambon förra helgen då inte orken fanns att följa med och gå ut på restaurang med hans syskon och äta gott. Sambon fyllde år för drygt en vecka sen. Så fick bli 2 dygn i ensamhet hemma och kurera mig.
 
Köpte en smörgåstårta på sambons födelsedag som vi mumsade på. Är alltid gott!!!
 
Nu i helgen firade vi lite till tillsammans med min mamma och min son med flickvän. Begav oss till Öland och vårt favoritställe Strandnära Restaurang o Vandrarhem i St Frö. Läs mer på www.strandnara.com
Dom försöker använda enbart ekologiska produkter i sitt kök när dom bakar och lagar mat. Ännu är det bara öppet för fika under helgerna. Men från midsommar och framåt under sommaren har dom även restaurangen öppen kvällstid med underbart god vällagad mat från lokala producenter av kött och grönsaker mm.
 
Sambon tog detta foto på min mamma, sonens flickvän, jag och min son. Trivsam inredning-både gammalt och nytt blandat.
 
 
Jag åt en bärmuffins med vaniljkräm och ekologisk fläderdryck. Sonen tog en sötpotatismuffins (i bakgrunden) och en smoothie på flaska. Även detta var helt ekologiskt.
 
 
Sambon fick paket. Trisslotter utan vinst tyvärr samt fina ljus från Partylite. Av mamma fick han pengar och choklad samt av mig blev det en biljett till sommarens teaterfars i Krusenstiernska trädgården med Robert Gustavsson m fl.
 
 
Dessa fräcka grodorna fick vi i present från släkten i Malmö. Jag älskar ju grodor och har några stycken på altanen. Dessa är i gjutjärn och tunga. Men så charmiga!!
 
 
Det grönskar ju för fullt i naturen nu. Känns som det bara exploderat. Japanska körbärsträden är nog det vackraste som finns när dom står i full blom. Tyvärr ganska kort tid. Detta foto togs för en vecka sen, nu är det betydligt mer utslaget och är nästan på väg o blomma ut. Trädet står i närheten av vårt hus.
 
 
Kliar i fingrarna och köpa mer sommarblommor nu och plantera i urnor och lådor. Pelargoner, petunior, lobelia, tagetes, stjärnöga m fl ska inhandlas. Men känns lite tidigt ännu. Får se när vi åker iväg för inköp. Ibland handlar vi på handelsträdgården i Lindsdal: Knutssons blommor eller så blir det Thurgårdens handelsträdgård på Öland. Härlig tid nu med all grönska och blommor ute i naturen. Än har vi inte grillat ute men kommer det med.
Snart ska det firas Valborg och 1a maj - men blir lugnt för vår del. Sköna Maj välkommen!!
 
Kram fr Lotta

GLAD PÅSK

Då är påsken här och långfredag idag. Påsken är ingen högtid som vi någonsin firat med dunder och brak i vår familj. Lite mer ägg kanske det blir och några sillbitar och ett o annat godisskumägg glider ner i magen. Men inga lammstekar o dylikt finns på matbordet i helgen.
 
Brukar pynta lite lätt bara. Har lite påskprydnader som kommer fram ur gömmorna. Tillverkar inte påskpynt och säljer, finns inte så många marknader runt påsk där såna alster går att sälja. Påsken är en kort tid om man jämför med advent och jul.
 
Köksbordet pyntat med duk med tryckt motiv- haft den i många många år!! Gul bordstablett och pynt med kyckling och påskahöna.
 
På annan plats i köket finns dessa kycklingarna som jag själv tillverkat på slutet av 70 talet. Några plastägg och gul duk gör det lite extra påskigt!! Och visst är köket kryddat med kärlek <3
 
Matsalsbordet går i gula och gröna toner och även här får kycklingar pryda bordet.
 
Denna fina glasklocka står i bokhyllan. Jag tog en ljusmanschett och en liten kyckling och placerade där. Blev ju väldigt fint.
 
Än så länge är detta påskägg tomt men ska fyllas med lite gotter. Bara så svårt och låta bli och lyfta på locket när godsakerna finns däri........
 
Vill önska er alla en riktigt go och Glad Påsk. Ät inte för många ägg bara!!
Kram från Lotta

RSS 2.0