Utflykt i sensommar sol

Vi pratade hela sommaren om att åka en runda till norra Öland och Byxelkrok. Men tyvärr blev det ej av. Är ju otroligt mycket trafik på de öländska vägarna under sommaren så var en anledning. Eller så var det för varmt eller regnigt.......
 
Men igår söndag sken solen och vi gav oss av. Inte mycket till trafik så vi tuffade på de ca 10 milen norröver på ön. Naturen börjar skifta så smått i olika orange toner. Vackert det med.
Vi visste att en av Byxelkroks restauranger höll öppet i helgen och där tänkte vi äta nåt gott. Samt strosa omkring runt sjöbodarna och i hamnen.
 
Så mysigt bland sjöbodarna och denna härligt glada målade trasmatta är ju häftig. Jag kom med som en skugga.
 
 
Sjöbodarna ligger på rad intill kajen. I en del bodar säljs det allehanda hantverk och annat under sommaren.
 
 
Interiörbild från Petters restaurang och pizzeria där vi åt vår middag. Man hör vågorna klucka utanför.
 
 
Jag åt fish and chips med remouladsås och sambon åt en Angusburgare med tillbehör. Riktigt välsmakande var det.
 
Byxelkroks hamn 25 sept 2016. Solen glittrade i havet. Blå Jungfrun syns i bakgrunden. Färjelägret tomt. Några fiskebåtar låg vid kajen.
 
 
Tätt mellan sjöbodarna här. Men så mysig miljö. Satt på en soffa här och blickade ut över havet. Så rogivande.
 
Åkte söderut längs med havet på mindre vägar mot Böda/Byrum. Kom fram till Löttorp där vi sen tog 136an mot Borgholm. Var sugna på glass. Men var nåt öppet? Väldigt stilla och lugnt. Inga glasskiosker öppna på torget. Men Pressbyrån var öppen och där köpte vi glass.
 
Tomt och öde på Borgholms torg nu. Nästa helg är det Skördefest och då lär det vara massor av folk här. I somras var hela Storgatan fylld av strosande människor i sommarfeeling - lite skillnad.
 
En härlig dag i slutet på september.
Kram fr Lotta
 
 
 

Pride, glädje, solsken och lite sjukhus

Idag skiner solen och det är sommarvärme. Vilken härlig dag att fira Happy Pride. Idag är det avslutning på en vecka med Kalmarsundspride aktiviteter. Den stora paraden med massa folk går genom staden och manifesterar att Kärlek är för alla.
Detta är andra året som detta arrangeras. Vi tog oss in till stan för att se och uppleva pride paraden.
 
 
Mycket regnbågens färger är det i flaggor och ballonger
 
 
 
Hög musik och otrolig glädje, i Gabbes gäng var det hålligång
 
 
 
Bakom Liverpool flaggan gick Glenn Hysén med sin son Anton Hysén.
 
 
 
Ännu en kändis i paradtåget var Lars-Åke Wilhelmsson - Babsan. Han skulle
tala på scenen på Larmtorget samt deltaga i kvällens fest på Park Hermina.
I fotriktiga skor istället för höga pumps denna dag!!
 
 
 
Våra vänner Ricki och Nisse hade gått All-in med utstyrseln denna dag. Fräckt och kul. Happy Pride!!!
 
 
Sjukhus ja tyvärr har det varit några vändor till akuten. Buken svullnade upp allt mer och blev en stor rodnad på ena sidan som började läcka en klar vätska ur ett litet hål. Läkarna ruskade på huvudet och tog ett odlingsprov från såret och skickade hem mig samma kväll. 
3 dagar senare fick jag en hemsk magvärk som knockade mig totalt. Fick ta ambulans in till akuten. Samma procedur med prover och både kirurger och infektionsläkare som kliade sig i skallen och funderade över mina problem. Hade fått penicillin insatt för visade sig vara stafylocker i såret. Detta visade sig vara för låg dos så diskuterades om det var rosfeber jag hade och isf behövde starkare medicin. Till slut beslöt dom att lägga in mig på AVA Akutvårdsavdelningen - för fanns inga platser på kirurgen eller infektion.
 
Det blev 3 dygn på AVA med penicillindropp var 6e timme samt starka tabletter var 6 timme. Blev sen flyttad till infektionsavd. Läkarna var lika förbryllade fortfarande. För inga blodprover tydde på nån infektion. Ändå fick jag medicin som för en rosfeber. Diskuterade både på första och andra besöket på akuten att göra en skiktröntgen över buken och ett ultraljud. Men var bara snack det blev inget av det.
Så jag skickades hem efter 4 dygn!! Bort med penicillinet och ingen vidare utredning. Magvärken försvann efter 2 dygn men buken är lika svullen o viss rodnad finns kvar än.
 
Många timmars väntan på akuten blev det. Kul utsikt och glo in i en grå dörr.........
 
Nu är jag remitterad till min husläkare som får ta tag i allt igen. Hon har skickat remiss för skiktröntgen av buken. Känns så onödigt med all väntan och förtvivlan och rädsla över vad det är som inte stämmer. Och varför gjordes inte nån röntgen när jag var inlagd? Jag tjatade om det flera gånger. Suck för dagens sjukvård.
Håll alla tummar för mig snälla!
 
Kram Lotta

RSS 2.0