Blandad kompott i snöiga januari

 
Oj va länge sedan jag skrev nåt på bloggen. Dagarna bara flyter på och veckorna går fort. Trots att jag enbart hållit mig inomhus i flera veckor nu. Snön och därmed halkan i kombination med svårighet att ta på mig rejäla skor isolerar mig. Har ömma sår på fötterna som ej vill läka, och trycka ner ömma, snedvärkta reumatikertår i skor är AJ AJ AJ. Har alltid på mig sandaler med öppna tår - året runt om det är barmark. Men nu ligger snön där vit på marken.
 
Man får sysselsätta sig inomhus helt enkelt. Har rensat lite bland kartonger/förvaring för hantverk. Så skönt och få ordning på detta. Plockat i ordning bland en del papper och fixat ny pärm för 2016 års räkningar o fakturor, 
 
Julen är bortplockad, tar sin lilla tid med alla juldukar, tomtar, köksgardiner mm. Allt ska tillbaka till sina  vanliga platser. Rätt skönt när det är klart. Julgranen på balkongen var det sista som vi tog bort.
 
Vårfräscha gardiner fick det bli i köket.  En längtan efter våren finns där allt- men det dröjer dessvärre.
 
 
I måndags föll ny snö igen. Vi hade barmark under några dagar faktiskt. Uteplatsen inbäddad i ett lager snö till förtret även för katten som ogärna går ut nu.
 
 
Skickade efter en massa hobbyprylar från Panduros rea. Är rena julafton när allt packas upp ur lådan. Mycket scrapgrejer  blev det till julkort tändsticksaskar mm. Och skaparlusten väcktes till liv igen........
 
 
De första julkorten för år 2016. Riktigt kul och skapa med nya papper och cut outs bilder med snögubbar och tomtar.
 
 
Här är ett collage på en del av årets nytillverkade julkort. I nuläget är 33 st julkort färdiga. Snacka om att vara ute i god tid till årets julmarknader som är i nov-dec.
 
 
Hittade en liten bit gul lera och tillverkade några lussekatter. Dessa blev limmade på små tändsticksaskar. Har totalt i år redan dekorerat 50 st små tändsticksaskar med olika motiv. Gott att ha på lager.
 
 
I bara farten blev några större tändsticksaskar altrade. Går alltid åt såna stora bordsaskar med juliga motiv.
 
 
Självklart måste man ha nåt gott att fika ibland. Säsong för semlor nu, så det fick det bli en dag här hemma. Älskar mandelmassa - ja det andra med såklart!!
 
Igår åkte min hobbylera fram och det blev 15 st små tomtar tillverkade. Ska tillverka några till idag med. Skönt o ha sånt färdigt åxå inför hösten då den riktiga tillverkningen drar igång igen.
En fortsatt skön januarivecka önskar jag er alla.
 
Kram från Lotta

Avsluta det gamla och välkomna 2016

Jag tycker det är lite vemodigt med nyår på nåt sätt. Ett år ligger bakom oss och ska summeras. Somligt var jätteskoj, vädret var sådär, krämporna många osv........ Fast det som har varit går ju ett att göra nåt åt utan det man kan förändra eller göra bättre - är ju det vi har framför oss.
Vi hade bokat bord på en av stadens restauranger för att äta gott denna årets sista dag 2015. Men först ville vi få en skymt av det pampiga fyrverkeriet som tidningen Barometern bjuder kalmarborna på varje nyårsafton kl 17 vid slottet.
 
Storslaget och väldigt vackert är detta fyrverkeri. Under 10 min är det mycket färger, guldkaskader och fruktansvärda knallsmällar, men oohhh så fint.
 
 
På Table 20 avnjöt vi den goda nyårsmiddagen. Som vanligt tog jag filoinbakad chevre som förrätt. Den smälter i munnen, helt otroliga smaker!! Sambon åt vitlöksbröd med aioli till förrätt.
 
 
 
Min huvudrätt blev Fläsknoisette med sauterade grönsaker, klyftpotatis och beasås. Väldigt mört kött och välsmakande. Sambon valde Fläskfilé på planka.
 
 
 
Mätta var vi men en dessert lockade trots allt så vi delade på glass med chokladsås. En kall avslutning!!
 
 
 
På väg till bilen efter restaurangbesöket passerade vi detta söta hus som är så fint pyntat med ljusslingor. Tidningen Kalmarposten har sin expedition här, på Jenny Nyströms gränd.
 
Körde en runda genom Kalmar city men det var tämligen lugnt och stilla denna kväll överallt. Hann hem och se de sista minuterna av Grevinnan och betjänten på tvn. Traditionsenligt visas ju detta varje nyårsafton "As every year"
Vår kväll blev lugn, musikprogrammen på tvn var många denna kväll. Elvis, Brolle, Boppers, Gyllene Tider levererade massa härliga tongångar.
Tolvslaget från Skansen i Stockholm vill jag se och i år läste Malena Ernman dikten Nyårsklockorna, och det gjorde hon bra tycker jag.
2016 har startat och ett helt nytt år ligger framför oss. God Fortsättning på nya året!!
 
Kram Lotta

RSS 2.0