Julmarknad i Sinnenas Park

Igår var vi på årets första julmarknad för vår del och sålde vårt hantverk. Denna julmarknad har jag deltagit i under många år. En trivsam och gemytlig julmarknad som till största delen håller till i Sinnenas park på sjukhusområdet i Kalmar. Vi och några andra utställare står dock inomhus i en varm lokal. Jag kan ej stå utomhus i råkalla november under flera timmar med min ledvärk.
Som vanligt en mycket välbesökt julmarknad trots grått lite råkallt väder, Men julstämningen fanns där i form av tomtar, julgotter marschaller, julgran, värmande eldkorgar mm
 
 
Mitt och sambons bord var välfyllt som vanligt. Helt otroligt att jag trots att jag varit svårt sjuk under året ändå kunnat tillverka så pass mycket. Sambon gör allt trähantverk från grunden och jag dekorerar dom.
 
 
Mina handgjorda tomtar, vättar och pepparkaksgubbar som tillverkas av hobbylera och som man härdar i vanlig hushållsugn. Höjd ca 6-7 cm.
 
 
Barkbitar med vättar, änglatavlor, tomte på blomsterpinne och små dekorativa lussekatter, pepparkakshjärtan och polkagrishjärtan mm. Inte konstigt att jag kallar mig "Lottatomtemor" på instagram.
 
 
Vår kompis Benita sålde scrappade kort, ljus, chokladkartonger som var fint dekorerade med mera.
 
 
Dagen till ära tog jag på mig glittriga julmössan haha. Man får bjuda på sig själv ju.
 
 
En av våra lokaltidningar i trakten kom och tog bilder och pratade med mig om mitt hantverk. 3 bilder kom med i Östra Smålands nätupplaga. Trots mina förvärkta reumatikerhänder kan jag tillverka dessa juliga alster. Det är terapi för själen och håller fingrarna igång.
 
 
En vy utifrån Sinnenas park. Geriatriska kliniken ligger till höger i bild, en av sjukhusets många olika byggnader.
 
 
I parken såldes mycket olika hantverk och ätbara produkter bl a. Gunnie sålde bl a sin betongkonst i form av fina tomtar, katter hönor mm.
 
 
Fina smycken i form av halsband, armband och annat sålde HollyDesign.
 
 
Blommor hör julen till så givetvis fanns det blommor på julmarknaden som Blomsterkrysset sålde.
 
 
Vi är jättenöjda med försäljningen, sålde för mer än förra året. Våra kroppar är trötta idag för det är många timmar vi är iväg julmarknadsdagen. Men är ju kul att träffa folk och få uppskattning för de saker vi tillverkar.
Nästa julmarknad är 26 nov i Kåremo,  2 mil norr om Kalmar. Tiden den dagen är kl 15-18. Välkomna dit.
 
 
Kram från Tomtemor

Utställning av mitt hantverk

Häromdagen ställde vi upp en liten del av mitt/vårt hantverk på ett äldreboende här i Kalmar. Det är en glasmonter i entrén så många kan se de alster som finns i denna montern. Vill man köpa nåt kontaktar man personal på Träffpunkt Knuten. Jag har ställt ut här många gånger förut genom åren.
 
Många boende och deras anhöriga plus personal passerar denna utställning och det gläder nog många att titta på det som visas och ställs ut.
 
Min monter med hantverk som jag och delvis sambon tillverkat. Allt ifrån tavlor till julkort och tomtar. Jag är noggrann med hur det ställs upp och presenteras.
 
 
Lite närbilder: på mina tomtar, några julkort, tavla med hjärta, stora tändsticksaskar, ljushylla mm.
 
 
Populära kylskåpsmagneter och makrillburkar med tomtar i. En hundtavla i bakgrunden. Julkort med ängel till höger.
 
 
På övre hyllan i montern står en änglatavla, flera julkort, tomtar på barkbit och små tändsticksaskar.
 
 
Ännu en hundtavla samt fler julkort på höger sida. Här syns en barkbit med vättar åxå.
 
I 4 veckor ska hantverket finnas här i montern. Sambon var där idag och kollade lite och en del saker var redan sålda vilket är kul. Får åka dit nästa vecka och fylla på lite alster.
 
Hantverkar något lite nästan varje dag. Om knappt 2 v är det dags för julmarknad i Sinnenas park här i stan. Gjorde ett försök med att göra polkagrishjärtan häromdagen och dom blev helt okey tycker jag.
 
Polkagrishjärtan till att pynta en julgrupp, adventsljustakens mossa eller hänga i tallris kanske.
 
 
Igår tillverkade jag tomtar på blomsterpinne. Till att pryda julgruppen eller vilken blomma som helst. Var ett pyssel att få till ett bra och tillräckligt stort hål i tomten så att pinnen passade :-)
 
Önskar er alla en fridfull och skön helg. Tänd ett ljus för dom ni saknar <3
 
Kram från Lotta

RSS 2.0