Ännu en julmarknad avverkad

 
Igår var det dags för den årliga julmarknaden på ett äldreboende här i stan. Brukar inte va så mycket besökare tyvärr. Folk som bor i huset är gamla o sjuka o brukar ej handla nåt nämnvärt. Men kommer folk utifrån - mest äldre - och så finns personal i kök och som vårdar de gamla.
Men jag har varit med på denna julmarknad i säkert 10 år och det var här på Stensbergshemmet min första julförsäljning var.
 
Mitt bord på julmarknaden, mycket grejer även om inte allt är upplockat!!
 
Virkade dukar i olika färger fanns att köpa. Många som såldes vid detta bord.
 
Lussekatter, brödlimpor och vetebröd kunde man köpa av Stensö hembageri. Dessa lussekatter var stora och väldigt goda.
 
Lite folk i rörelse under dagen. Många köper lite marknadsgodis, en kopp kaffe o slår sig ner på en stol och pratar lite. Och den sociala biten är ju en viktig del av livet.
 
Teaterkonfekt är ju riktigt gott, men oerhört sött. Köpte inget denna dag dock!!
 
Vännen Zaga sålde bl a denna pyntade skridsko med lite grönt i. Att hänga vid ytterdörren som en dekoration. Tänk vad mycket man kan göra utav det som kanske finns där hemma i gömmorna.
 
Julblommor vill väl dom flesta ha i fönster och på bord. Om man tål dom. Pias Blommor fanns på plats och sålde fina julstjärnor, amaryllis, hyacinter mm.
Utöver det jag visat här fanns hemgjorda ostkakor och kalvdans, sylt o saft, stickade vantar o sockar, hemvävda löpare, halsband, grytlappar, julkransar, sjalar - ja det mesta som bör finnas på en julmarknad.
 
Idag ska jag på återbesök på ögonmottagningen för det sår på hornhinnan som irriterat mig. Skav o värk i ögat är inget vidare. Imorgon utprovning av ortopediska skor och på fredag ska utställningen med julhantverk på ett annat äldreboende här i stan plockas ner och tas hem. Så jag är inte sysslolös precis. Måste få tid och tillverka nåt lite till med. Har 2 julmarknader kvar att besöka. En intensiv tid med kul samtidigt.
 
Lite tid för och pynta här hemma inför 1a advent måste jag få tid till. Julgardinerna i köket har sambon fixat. Stryka lite dukar och plocka fram ljusstakar och fönsterstjärnor ska göras. Nån tomte får nog komma fram till advent åxå.
 
Adventskram fr Lotta

Julmarknadsknalle i dagarna två!!!

Helgen har passerat och idag är jag trötter i fötter och huvud!! 2 julmarknadsdagar blev det i helgen på 2 olika ställen.
Lördagen var det ingen vanlig ordinär julmarknad utan jag visade och sålde mitt hantverk i samband med Reumatikerdistriktets representantskapsmöte i Oskarshamn. Ett 40 tal ledamöter från länets olika reumatikerföreningar var på plats för mötesförhandlingar och lite umgänge under dagen.
 
Jag är tacksam och glad över att jag fick chans att visa det jag tillverkar. Trots ganska besvärlig reumatisk sjukdom klarar jag av att använda mina händer och skapa div olika alster.
 
Oskarshamns Folkets Park, mitt försäljningsbord. Inte alla grejer framplockade här, men fanns mycket att se och handla.
 
Söndagen körde vi norröver igen men stoppet blev i Kåremo denna gången. I Bygdegården vankades den årliga populära julmarknaden som arrangeras av den lokala idrottsföreningen. Har deltagit här under de senaste 5 åren. Trångt trevligt och mysigt brukar det vara.
 
 
Här fastnade visst jag på bild dessutom. Solen sken lite denna dag- vilket var helt fantastiskt.
 
 
 
Trapphyllan är bra och rymmer mycket. Hantverket syns överskådligt. Lyckovättarna var populära!!
 
 
Stora dekorerade tändsticksaskar, tomte på träkloss och jultavlor är bra "värdinnegåvor"
 
 
 
En kompis till mig sålde denna underbara mosskrans med ljus i. Pryder ett matbord till julens alla festligheter.
 
 
Scrappade julkort, ljuspåsar, tändsticksaskar, armband mm såldes av goa vännerna Eva o Lena.
 
 
Denna roliga tavla (perfekt julklapp till en golfare) såldes av en annan kompis. Man lär känna många olika hantverkare när man är ute på julmarknader. Vilket är jättekul.
 
 
 
Mitt hantverk igen!! Har tillverkat väldigt många lösa tomtar, vättar och pepparkaksgubbar. Dom är populära och lättplacerade. Många vill ha dessa till sina egna jullandskap eller runt pepparkakshuset.
 
Nu laddar vi om - för imorgon är det julmarknad igen. Då på ett äldreboende i Kalmar. Även de äldre vill ha lite julstämning. Kunna köpa nåt litet, dricka en mugg glögg och kanske köpa några lussebullar eller en påse marknadskarameller. Den sociala biten att träffas och prata en stund är jätteviktig för alla.
 
Idag regn och ruskväder men advent lurar bakom hörnet. Dags o byta gardiner och ta fram ljusstakar och fönsterstjärnor. Lite röda dukar på borden och vi hälsar advent välkommen om några dagar.
 
Kram från Lotta Tomtemor
 

Julmarknad i Sinnenas Park

Igår var jag och sambon iväg på årets första julmarknad och sålde mitt hantverk. Denna julmarknad var på Sjukhusområdet i Kalmar, precis bredvid GR Klin (fd långvården) i Sinnenas park. En rehab park för inneliggande patienter, personal mfl.
Mysig miljö, fint smyckat med belysning, julgran, marschaller. Och vi var några hantverkare som stod inomhus i värmen medan flertalet spred ut sig och sina bord/bodar runt omkring i parken.
 
Mitt försäljningsbord med allt det hantverk som jag tillverkat, sambon fixat med trähantverket o gjort grunderna medan jag dekorerat ljuslampetter mm.
 
Viktigt för mig att visa mitt hantverk på ett fint sätt. Ska vara tilltagande för kunderna. Bygger upp olika höjder för att åskådliggöra sakerna bättre. Mycket bra försäljning var det och jag är överväldigande av alla positiva tongångar. Det värmer enormt och är tacken för alla timmar av jobb hemma vid köksbordet.
 
 
Ställde upp en del grejer på en byrå, bla våra populära ljuslampetter, jultavlor med spegel i samt hjärte tavlor.
 
 
Mitt lilla jullandskap med handgjorda tomtar, vättar och pepparkaksgubbar i lera. Väldigt populära, fick fylla på här ofta.........
 
 
Lite smått och blandat från mitt bord.
 
 
Lite julmusik hör julmarknader till, Roland Vigersved spelade dragspel så det ekade juliga toner runt omkring julmarknaden.
 
 
En liten del av julmarknaden i Sinnenas park. Så mysigt när mörkret föll.
 
 
Gula marknadsbodar och tält med försäljare av olika hantverk och matiga produkter fanns att köpa.
 
 
 
Kakor och godsaker utan en endaste kalori i fanns att köpa, virkade varianter alltså!!
 
 
Inomhus i det sk vardagsrummet på Geriatriska kliniken var det fullt med folk i perioder under dagen. Riktigt trångt och gemytligt. Folk drack glögg och knaprade pepparkakor och tittade på allt fint som fanns till salu. Inte många lugna stunder under dagen. Men kul och va hantverkare när kunder handlar och uppskattar det man säljer.
 
 
Idag är jag trött och värken i kroppen är inte snäll mot mig. Blir och ta det lugnt några dagar framöver. Sen tillverka mer hantverk - till kommande julmarknader. Vissa saker hade en strykande åtgång.
 
Önskar er en god helg kära bloggläsare, kram fr Lotta Tomtemor

Blandad november kompott

 
 
November månad tuffar på fort och adventstiden närmar sig med stormfart. Då blir det och vända upp och ner på hemmet och pynta med ljus, stjärnor, röda dukar och tomtar. Jag brukar köra fullt ställ!  Upp med allt juligt redan till 1a advent. Sen bara mysa och njuta av allt det vackra. Nu har jag inte alls samma behov att varenda julpryl måste tas fram längre. Blir ett lagom urval av tomtar t ex. Men julgardiner i köket, röda virkade dukar i bokhyllan i vardagsrummet, elljusstakar och elstjärnor i fönstren är självklart.
Granen har vi inte plats med inomhus så den står klädd med kulor och allt på den inglasade balkongen.
 
Har ju tillverkat tomtar och massa annat juligt sedan slutet på augusti så borde nog va trött på allt sånt vid denna tiden. Men pyntar aldrig med mitt eget hantverk- konstigt nog. Nää då köper jag hellre nån söt tomte jag ser nånstans!!
 
Dekorerade några stora tändsticksaskar häromdagen. Alltid populära när jag säljer dom på julmarknaden. Bra ge-bort-present eller värdinnegåva.
 
 
Tre goe Nissar på rad. Dessa med luva i granitgrå Fimolera - är beställda och skickade till Västkusten. Mina tomtar sprids runt i Sverige vilket är jättekul.
 
 
Fick rycka ut till utställningen på Oxhagshemmet och fylla på mer alster då dom sålt ganska mycket under veckan. Korten och tändsticksaskarna hade en strykande åtgång.
 
 
Förra helgen hade vi besök av vänner och vi tog en tur till Gårdsbutiken Västerslät som sambon o jag besökt tidigare en gång. God fika och mycket att se på och handla med. Satt där en god stund och pratade medan de hembakade kakorna avnjöts.
 
En go och glad fikastund med vänner i en mysig miljö.
 
 
Vi köpte supergoda whiskeykorvar i gårdsbutiken, hann ej fota korvarna för dom åt vi snabbt upp!!!
 
 
Sambon och jag åt Silviakaka. Men kallas tydligen Tuppakaka med. Kärt barn har många namn. Supergod kaka var det i alla fall.
 
 
Nu står det mesta hantverket packat inför nästa veckas julmarknad i Sinnenas park den 13 nov. Mycket grejer blir det. Ska ju ha med dukar, kassar, växelkassa, lite lådor och pallar för och bygga upp miljöer och visa allt på ett snyggt sätt. Lampor och förlängningssladdar.... ja listan är lång. Tar ca 1.5 tim och packa upp allt innan julmarknaden börjar. Men så har jag mycket smått hantverk som ligger inslaget väl i papper i lådorna.
Det är så kul och möta kunderna och se hur det jag knåpat ihop hemma vid köksbordet gillas och ska pryda någon annans hem.
 
Ha en god helg, kram fr Lotta
 
 

RSS 2.0