Blandad kompott

Det händer ju lite olika saker under en sommarmånad. Värmen är hög om dagarna och gör mig helt slut men framåt kvällen kan jag ge mig ut på div äventyr. Eller så söker jag skugga under nåt parasoll eller trycker nära en husvägg nånstans.
 
Under fredagen och lördagen förra veckan var det marknad här i stan. Värmen var tryckande het så vi väntade till kvällen innan vi åkte in till marknaden. Marknaden är fördelad till 2 olika områden i stan Vi gick bara på den ena delen av marknaden där vi hittade parkering i nära anslutning.
Blev inköp av bröd, de obligatoriska karamellerna från Mariannelunds konfektyr och div annat behövligt.
 
Lördagen stod det kalas på schemat. Min systerdotter fyllde 32 år. Färden blev till Nybro där kalaset hölls utomhus i skuggan.
 
Födelsedagsbarnet och hennes pojkvän
 
Det bjöds på Paleo fika. Kakor bakade på majsmjöl, ägg och kokosfett bla och helt utan socker. Detta är en kladdkaka med bärmos, mycket mättande och god. Läs mer om Paleokost på www.undervarttak.se
I måndagskväll styrde vi kosan över Ölandsbron tillsammans med min son och hans flickvän. En god middag skulle intas på vårt favoritställe på Öland; Strandnära i St Frö. Vi valde allihop deras Klassiker Fläskfilé toast. Den maträtten är så god. Allt är ekologiskt och närodlat och det känns minsann på smaken.
 
Fläskfilé på hembakat surdegsbröd, ekologisk potatis, bea sås och div primörer - så himla gott och prisvärt 169 kr kostar denna rätt.
 
Igår hade jag ett återbesök på hudmottagningen inbokat. En uppföljning av såren jag fick av rosfebern i januari. Såren är äntligen läkta men huden är skör och tunn ännu. Skönt att hudläkaren regelbundet kontrollerar några andra hudförändringar jag har på benen sen många år tillbaka.
 
På kvällen tog vi oss in till Larmtorget för ännu en musikkväll. Jag var trött och seg av värmen men musik piggar alltid upp. Kvällens underhållning stod bandet Scotts för. Dom spelar en varierad musik, allt från svensktoppen, visa, schlager och hårdrock. Det svängde rejält och det var svårt och sitta still. Klappade i takt och sjöng för full hals gjorde jag :-)
 
Massa folk som diggade Scotts musik igår kväll. Några dansade bugg framför scenen under några låtar.
 
 Idag visar väderprognosen på regnskurar och åska under dagen. I morse kom regn och det åskade lite. Just nu skiner solen och det är varmt och kvalmigt igen. Hoppas faktiskt på mer regn och åska för att rensa luften en del. Regnet behövs för det är torrt i markerna nu.
 
Kram fr Lotta
 

Härlig kväll i Borgholm

I denna värmen orkar inte jag många knop. Mår tyvärr sämre i mina leder nu. Plus att jag åkte på en ny Rosfeber infektion i andra benet för en vecka sen. En kur med penicillin räckte inte utan fick ta emot en burk med mer piller i en vecka till. Benet ilsket rött och värker ja ja vad är väl en bal.......
 
Igår kväll tog vi en tur mot Öland och Borgholms torg där det är underhållning varje onsdag. Barbados stod på scenen bla. Solen sken på oss och vi var många personer på plats!! Folk satt på bänkar, medhavda stolar eller i gröngräset. Kyrkan bildar fond till hela tillställningen.
 
En liten del av publikhavet innan underhållningen drog igång.
 
 
Den lilla dansbanan var än så länge tom men fylldes sen med dansanta par.
 
 
Barbados spelade många av sina gamla hits såsom Kom hem, Se mig, Grand Hotell mm. Samtliga låtar var bättre när Magnus Carlsson var med i bandet förut. Men visst svängde det.........
 
 
Drottning Silvia kom på besök!! I rollen Anna Rydell från Kalmarsundsrevyn. Inget vidare skoj tyvärr, var lite taskiga dåliga skämt.......
 
Kvällen var ljummen och skön, fast blev lite svalare när klockan drog sig mot 21. Jag ville en runda ner mot hamnen och se den vackra solnedgången. Och va vackert det var!! Himmel så fint. Jag fick en tår i ögat. Älskar och se vackra solnedgångar. Är nåt magiskt!!
 
Så påpassligt när segelbåten kom förbi oss där vi stod medan solen färgade himmelen så vackert röd-range!! Love it
 
Ni som älskar solen och värmen får fortsätta njuta av det härliga vädret. Medan jag kurar inomhus med fläktarna igång. Ger oss ut på tidig förmiddag eller när kvällen kommer istället.
Kram fr Lotta

Sommarteater i Krusenstiernska trädgården

Som jag sett fram mot denna lördagskväll. Fick en biljett i julklapp till sommarteatern med Robert Gustavsson mfl. Varje sommar spelas teater i den vackra trädgården på Krusenstiernska gården i Kalmar.
Ett högt rött trästaket omgärdar hela trädgården, så utifrån ser man inget alls. Men väl innanför grindarna öppnar sig en lummig idyll. Massor av träd, bärbuskar, blommor och kryddplantor mitt bland sittgrupper och ett café med enbart hembakat fikabröd.
Under drygt en månad spelas här teater ett antal kvällar i veckan. En stor grön gräsplätt förvandlas till "teatersalong". Ryms runt 1000 besökare på teatern varje föreställning. Div försäljning kvällstid av ätbart och olika drycker sköts av en Kalmarkrog.
 
Årets teaterfars heter "Charmörer på vift". Huvudrollerna spelas av Robert Gustavsson och Allan Svensson.
 
Robert Gustavsson och Allan Svensson på scenen som moralens sanna väktare Birger Molander (Robert G) och Gösta Struve (Allan S). Moral och moral - ja det blev ju lite invecklat.........
 
Som syns så var det en regnig kväll. Inga störtskurar utan duggregn till och från samt en rejäl vind. Kändes mindre kul o sätta sig där i full regn mundering- men vad göra. Varma kläder och regnkläder på alltså. Men var lite rått i luften- känner jag av i min kropp idag!!
 
Så här söta blir man då!! Jag tog en solskärm på mig för att glasögonen ej skulle bli prickiga av regnet. Sambon med regnbyxor, regnjacka och rejäla gummistövlar.
 
Hembiträdet som spelas av Jeanette Capocci var lite förtjust i Bokhandlar Molander (Robert Gustavsson) Blev många invecklade turer hit och dit o lögner och ännu mera nödlögner när herrarna var i farten.
Hembiträdet spelade en helt fantastisk rolig roll och hon gjorde det kanonbra. Mycket underhållande och många skratt åt hennes skådespeleri.
 
 
 Robert Gustavsson spelade sin roll otroligt bra. Han är bra på att spela lite halvdumma figurer!! Den vackra varitéartisten Yvette (spelad av Linda Olsson) hade en betydande del av hela teaterhistorian.
 
 
Hela ensemblen på scenen i slutsången!! En mycket sevärd föreställning.
Vill man se denna föreställning så spelas den torsd-sönd fram till 3 aug. Även 2 onsdags föreställningar ges 23 och 30 juli. Se mer på http://www.krusenstiernskateatern.se/
 
Vi var på teatern tillsammans med min son och hans flickvän (som jag fått min biljett av). En trevlig och underhållande kväll trots regnet!! Men vädret kan man ju inte påverka - bara kläderna!
 
Med hopp om solsken snart igen - ha de gott kära läsare.
Kram fr Lotta
 

Skön sommarkväll på Larmtorget

Vilken sommarvärme vi har nu!!! Nästan för bra liksom. Man ska inte klaga men jag har lite svårt för denna otroliga värmen. Får faktiskt mer ont i mina leder. Svullnar och allmänt olustigt........ för inte tala om att svetten rinner!!
Det som är positivt är ju att kvällarna blir ljumma och behagliga.
 
Igår kväll tisdag begav vi oss in mot Kalmars centrum och stadens "finrum" Larmtorget. Torget är omgärdat av olika pubar och restauranger med stora uteserveringar. Grönska av stora träd och en brunn med fontän. Och så den stora scenen i torgets ena hörna. Här är det musikunderhållning under sommaren varje tisdag och torsdag kväll.
 
Dansorkestern Larz Kristerz var här för 6e året i rad och drar alltid fullt med folk denna kväll. Ca 5000 pers bedömdes vara här denna kväll.
 
Vi var ute i god tid och hade stolar med oss. För att stå under flera timmar eller sitta på hård träbänk går bort.
 
Förväntansfull publik i väntan på att allt ska börja. Man har deltävling med 3 deltagare till Svensktoppen nästa först under kvällen innan huvudartisten går på scenen.
 
 
Men vad är detta?? Kom upp ett gäng på scenen o drog av några låtar i konstig mundering :-)  Såklart var det killarna i Larz Kristerz som skojade till det lite!!!
 
 
Så här brukar dom se ut i sina flotta scenkläder med utsvängda ben á la 70 tal. Dom drog igång med låten "Purple Rain" som är sååå bra!
 
Såg ett enda dansande par; min ex make med buggande tjej som svängde loss i en härlig bugg!! Var tämligen svårt och sitta still när bandet svänger loss i sina goa låtar.
Ljummen kväll och härlig musik kan det va bättre!! Jag trivdes gott i alla fall. Hoppas på fler härliga musik kvällar i sommar. Både i Kalmar och i Borgholm - där det ikväll drar igång med Sommarkväll på Borgholms torg med musik till The Playtones. Det händer mycket i sommar Sverige.
 
Ha det gott i värmen och se till att dricka mycket vätska (vatten).
Kram fr Lotta

Marknad med förhinder

Som alltid så är det sommarmarknad i Algutsrum på Öland första fredagen efter midsommar. I år inföll det den 27 juni. Sambon jobbade del av dagen men vi hade förhoppning över att kunna åka dit och kika lite. Typiskt nog räckte inte min energi så långt. Värken tog överhanden men vi åkte trots allt. Jag tillbringade tiden i bilen på parkeringen medan sambon fick en inköpslista i handen och gav sig av.
Ledsamt för mig men jag har fått göra så många gånger i mitt liv tyvärr. Jag satt och kikade på folk - en sant nöje!!
 
Algutsrums kyrka ligger mitt i marknadsområdet. Full kommers runt omkring. Men lite bilar på parkeringen...........
 
Den svenske mannen bär ihjäl sig!! Som han shoppade loss min sambo. Både nyttogrejer och ätbart!!
 
Fyllda munkar är gott, gärna med äppel- eller vaniljfyllning. Plastpåsar i olika storlekar köper vi alltid på oss på marknader. Likaså kassar till min hantverksförsäljning.
 
Alltså jag bara älskar Teaterkonfekt!! Den från Mariannelunds karamellkokeri. Så sött för en diabetiker men jag äter det ibland ändå!!
 
Dessa dagar med varierat väder, där regn och åskskurar duggar tätt kan man med lätthet drunkna en stund i skvallertidningarnas värld. Lättläst är det o fina bilder på glammiga kändisar :-)
Om nu värmen behaga komma tillbaka, vilket det tyder på framöver. Så är vi förberedda nu. Sambon hittade en pelarfläkt med fjärrkontroll - man behöver alltså inte ens lyfta rumpan för att stänga på/av fläkten eller ändra hastigheten. Liten plats tar den med. Kanon tyckte vi och beställde en sådan. Idag fick vi hem den........
 
Här står den i sovrummet och ska skänka oss svalka under varma dagar och nätter. Nu är jag alltid varm av mig (klimakteriebesvär) så är behov av fläkten för jämnan!!! Tufft och va kvinna och 50+
1 juli idag och sommaren ska pågå för fullt. Just nu 15 gr ute. Vart är dom sköna ljumma sommarkvällarna tro? Får hoppas vädret ändrar sig. Mest synd för alla som har semester och badsugna barn.
 
Ha de gott kära bloggläsare, kram från Lotta

RSS 2.0