Skoj och mindre skoj.......

Skoj ja det kan va mycket det. Vi var på kalas i helgen och kalas är ju oftast skoj. Nu var det ex maken som fyllde 60 år och vi var bjudna till honom. Rätt skönt när man är vänner efter 11 år sedan skilsmässan. Vi är föräldrar till en gemensam son vilket alltid gör att vi har band ihop.
Även kul att träffa exmakens syskon som jag ej träffat på dessa 11 åren. God smörgåstårta och kaffe med dopp bjöds vi på. 
 
Väldigt god och saftig hemmagjord smörgåstårta bjöds vi på.
 
 
En rolig tipsrunda anordnades med frågor om födelsedagsbarnet. Lite kluriga frågor faktiskt om vilket märke första bilen var t ex, favorityrke som barn mm.
 
 
Mindre skoj var att jag åter igen fått en Rosfeber infektion i samma ben som jag hade för bara 1.5 månad sen. Märkte på söndag morgonen att benen var rött och ömt igen och att rodnaden steg upp mot låret. Har ett sår på foten sen lång tid tillbaka som troligen är ett ingångshål för bakterier att komma in i blodomloppet och ställa till oreda.
Bara att ringa 1177 och bege oss till Primärvårdsjouren. Fick även göra en röntgen på foten för att utesluta om infektionen gett sig på skelettet i foten. Turligt nog såg den biten bra ut.
Men penicillin behandling i 10 dagar igen för att läka ut rosfebern denna gången. Behandlar man ej en rosfeber kan det leda till blodförgiftning i värsta fall. Hua!!!
 
Som om detta inte räckte fick vi ta vår katt Sudden till veterinären igår. Han har varit slö och ej ätit under 2 dygn nästan. Nåt var ju fel men vad?? Märkte dock att det kom illaluktande var från hans panna igår. Insåg att någon måste kika på honom.
 
Stackars liten. Sudden har troligen blivit biten av en annan katt. Fått en rejäl böld med massa var i ansiktet/pannan. Veterinären fick sätta dränage på honom och kolla ögonen då hans ena öga bara rinner.
Så nu pysslar vi om goa Sudden som är 11 år gammal och väldigt kelen o gosig kisse. Ögondroppar ska ges 3 ggr per dag samt antibiotika 1 ggr per dag. Såren ska rengöras åxå och sen massa gos såklart. Han är ju ovan vid tratten och går emot överallt och fastnar under stolar o dyl. Svårt för honom att hitta en bra sovställning nånstans med.
Katten är ju vår lille bebis nästan och man blir så orolig och uppskärrad när nåt sånt här händer. Vi är förskonade från att katten råkat ut för skador och sjukdomar under åren. Kostar tyvärr en del och gå till veterinären men jag har tack och lov en försäkring på honom.
 
Så nu ska både jag och katten bli friska och pigga igen. Sambon har fullt upp med att pyssla om oss.
Snart är augusti månad slut men än håller vi väl fast vid sommaren eller sensommaren snarare.
 
Solig augustikram fr Lotta

Mysigt sjönära läge och ösig musik

Igår lördag bestämde vi oss för en liten tripp söderut till Blekinge. Vid kusten ligger oasen Kristianopel. Dit åkte jag en del på dans till anrika festplatsen Masten under sent 70 tal o början på 80 talet.
Min sambo har hyrt stuga på campingen där under flertalet somrar. Så vi har båda goda minnen från denna plats.
Hamnen, Gästgivargården, cafeér, campingen ja allt ligger så fint precis vid vattnet.
 
Denna lördag firade ortens inspelningsstudio Pama 25 år med en massa olika artister och band under hela dagen o kvällen. 3 scener bjöd på musik. Inte så mycket folk till och börja med men allt fler strömmade till under dagen.
 
En del folk samlades på hamnplanen framför den ena scenen.
Calle Christiansson från Idol inledde dagen, den rockande rörmokaren Magnus Andersson från närliggande Brömsebro rockade loss, liksom Caj Karlsson. Sverigers Cultband stod på scenen framåt kvällen liksom Mönsterås Bluesband mfl.
 
Magnus Andersson med band på scenen.
 
En fika sitter alltid fint, äppelpaj med vaniljsås!! Himlen var härligt blå men kom en regnskur strax efter fikat var avslutad.
 
Vackra vyer vid havet. Fiskebodar, hav o båtar allt medan musiken ljuder i bakgrunden, en härlig dag!!
 
Några små bodar hade öppet i hamnen och sålde div hantverk och annat smått. Finns även en inredningsbutik och en handelsbod i Kristianopel.
Vill man fika eller äta finns här Gästgiveriet, Pålsgården, Hamnkrogen och Cafe Sött o Salt. Vi valde att äta middag på Pålsgården nära campingen. En klassisk snitzel slank ner till toner av svängig rap-musik från den lilla scenen där. Bandet hette Pankbanken!!
 
En trevlig dag i sensommaren blev fylld av musik. Rekommenderar verkligen ett besök i mysiga Kristianopel om ni ej varit där.
 
Kram fr Lotta
 
 

Kreativitet och musik gör gott!

Känns som skaparlustan och min kreativitet börjat komma upp till ytan igen efter ett långt uppehåll.
I början på året fortsatte jag min tillverkning av olika ler figurer såsom vättar o tomtar. Dekorerade en mängd små tändsticksaskar. Allt för att inte belasta min kropp med all tillverkning under höstmånaderna.
Men den elaka Rosfebern däckade mig totalt under lång tid.
 
Fick lust att börja med några julkort förra veckan. Hade fyndat en kortsats på Panduro hobby på nyåret.
 
Enkel modell av julkort men stilrena och fina ändå.
 
Hade andra kortstommar och kuvert liggandes och en del mönstrade papper, så fortsatte med fler kort. Kul när man börjat klippa och skapa ju.
 
Änglar är ju alltid populärt. Detta kort i lite shabby gammeldags stil.
 
Det jag tillverkar mest är figurer såsom tomtar, vättar, pepparkaksgubbar och svampar i hobbylera. Panduro bl a har sån lera, heter då Fimolera. Finns i många olika färger. Bara fantasin som sätter gränserna. Man härdar figurerna i en vanlig hushållsugn på 130 gr så blir dom hårda. Ännu har jag ej börjat med leran då värmen som är nu gör leran väldigt mjuk. Svårt o få den att hålla ihop med kropp och luva t ex.
 
Dessa tomtenissar tillverkade jag i början på detta året. Så himla skoj men jag får ont i mina redan förvärkta händer. Men glömmer det onda medan jag håller på och tillverkar.
 
Musik av olika slag mår jag åxå gott av. Och musik finns ju runt oss på olika sätt. Live musik är dock bäst och lyssna på tycker jag. I vår stad och runt oss på andra ställen är det mycket musik sommartid.
I veckan spelade Lasse Stefanz sina sköna dansbandstoner på vårt ena torg. Just den kvällen stod regnet som spön i backen. Vi var rustade för regn, så jag sjöng med för full hals och klappade takten under min regn cape!!
 
Torsd-lörd var det Stadsfest med många olika artister och jippon i vår stad. Vi avstod det mesta men var inne i city o lyssnade på Martin Stenmarck en av kvällarna.
 
Massa folk på stadens Stortorg och det var en härlig ljummen augustikväll. Duktig artist och bra musiker men kanske inte den musik jag helst lyssnar på.
 
En tradition varje år är att åka till Sandbergens gamla festplats i St Frö på Öland. Där spelar den öländska orkestern Lasse Trofasts lite blandade låtar. Allt från lite rockigt, dansband till andliga låtar. Folk sitter i medhavda stolar under tallarna med havet strax intill. Solen sken och det var allmänt mysigt och jag sjöng med för full hals igen. "Pärleporten" och "Store Gud" och "Sträck ut din hand" m fl låtar spelades och sjöngs med i.
 
Sandbergens festplats är en anrik gammal festplats där det varit dans på tiljorna förr i tiden. Nu anordnas en stor reggae festival här varje år med tusentals besökare.
Som sagt Musik är glädjefyllt och får må-bra hormonerna i kroppen att komma i gungning!! Så är det på mig i alla fall.
 
Önskar er alla en fortsatt skön augusti. Kram från Lotta

RSS 2.0