Sommarkväll i Borgholm

Varje onsdag under sommaren är det underhållning på Borgholms torg på Öland. 8 onsdagar tror jag att det är. Musik sång och en o annan allsång från stora scenen mitt på torget. Och det är gratis. Passar ju oss smålänningar!!!
Det var fint väder i onsdags 26 juli så vi tog en vän med oss och körde de 4 milen till Borgholm. Jag hade beställt bord på ett matställe för en bit mat innan underhållningen började. Mat i magen behövs ju för att orka sjunga och tralla med i låtarna.
 
Sambon och jag åt Fajitas: kyckling med lök och paprika, (plockade bort Jalapeno) tortillabröd, 3 goda såser därtill. Mycket gott - men jag orkade bara 2 klämmor med kött och såser. Vi åt på Borgholms Kök o Bar som ligger i ena hörnet av torget.
 
 
 
Här har vi bänkat oss på torget och med allsångshäftet redo. Sambon är tokig som vanligt hehe......
 
 
Barbados var det som stod för underhållningen denna kväll. De spelade sina mest populära låtar Kom hem, Se mig, Rosalita, Marianne från Tylösand mfl. Samt några allsånger såklart.
 
 
Sångaren Björn höll igång publiken i många upptempolåtar. Det var rejält hålligång från scenen och publiken var med på noterna och sjöng med. Var säkert runt 4000 personer på torget denna sommarkväll.
 
 
Vår goe vän Nisse som var med oss, lånade min rullator som sittplats under kvällen. Massa folk både framför och bakom oss. Solen sken men blev svalare under kvällen så jacka fick jag ta på mig.
 
 
Vi gillar att åka iväg och lyssna på musik så här under sommaren. Är det gratis är det extra plus. Konsertbiljetter till större evenemang kostar ju dessvärre en hel del. Att ta en fika eller en middag nånstans unnar vi oss ibland med, för vi är trots allt väldigt mycket hemma annars.
Jag kämpar på med återhämtning efter sjukhustiden och såren på benen ska läkas. Värken i lederna finns alltid där vilket är tröttsamt såklart.
Tiden går fort snart är även juli månad förbi. Känns som jag tappat bort hela våren och delvis sommaren. Men låg ju inlagd på sjukhuset hela mars månad och sen i halva maj/juni med. Men augusti och september kan ju vara fina månader med, även om det mörknar tidigare på kvällarna.
 
Ha det bäst alla kära läsare
Kram från Lotta

Mysig lunch i italiensk stil och miljö

Igår blev jag bjuden på lunch av min son och hans flickvän. Sonens svärmor var åxå med, hon och jag blev bjudna på försenad morsdagslunch. Jag låg ju på sjukhuset i maj då det var mors dag.
Vi styrde kosan lite söderut närmare till Vassmolösa där Villa Famiglia ligger. Det är en familj som fixat iordning en stor del av sin trädgård i italiensk stil. Med växter, krukor och möbler importerade från Italien.
Det andas lugn och frid så fort man kliver ur bilen. Det är på landet med åkrar runt omkring och hästar betar i hagen intill. Hög mysfaktor.
 
Det var lite halvmulet denna dag så vi satt inte utomhus. Men här en av olika platser man kan slå sig ner och bara njuta.
 
 
Damm med fontän och lite mer sittplatser och exotiska träd.
 
 
Vet ej vad dessa träd heter men för mig var det "palmer"
 
 
Fina hästhuvud!! Alla växter, krukor och möbler kunde man köpa. Direktimporterade från Italien. Men jag såg inga priser nånstans.
 
 
I orangeriet finns cafe och bistron. Olika italieninspirerade maträtter, pizza eller fikabröd fanns att välja på. Även italiensk glass såldes här. Underbar miljö att sitta här och äta. Dock lite slamrigt när det var fullsatt  vid lunchtid.
 
 
Jag valde en melon och fetaost sallad. Så himla fräsch och god. I botten på tallriken var det spenat och ruccola, sen fetaost och pinjenötter, melon såklart och några skivor italiensk skinka (minns ej namnet) samt en bit bröd.
 
 
Självklart skulle vi ha efterrätt åxå. Blev en jordgubbscheesecake med grädde. Väldigt god.
 
 
Jag och min fina son. Vilken tur att jag fick just honom. En genomgo och snäll kille <3
 
Om nån skulle vilja besöka denna oas som vi besökte igår, läs mer på deras hemsida: http://www.villafamiglia.se/
 
Ha de gott alla som läser här
Sommarkram från Lotta

En kväll på Skansen

Under sommaren anordnas underhållning på hotell Skansen i Färjestaden på Öland. 4 onsdagar i rad och det är gratis. Lite blandade artister både kända och lokala artister. Detta evenemang har varit under flera år men vi har aldrig åkt dit, förrän nu då. Artisten Dana Dragomir med sin panflöjt lockade oss dit bl a.
Väldigt mycket folk tänkte nog samma sak för det var inte lätt att hitta nån parkering.
Detta evenemang är utomhus i hotellets park så antingen filt eller stolar bör medtagas.
 
 
Dana Dragomir med sin smäktande panflöjt, så otroligt vackert.
 
 
Även artisten Boris Rene var med och svängde loss i några goa låtar.
 
 
Den fina Skansenscenen på Öland. Här sjungs det lite allsång, programledaren Therese håller i sången.
 
 
Det var en skön sommarkväll så otroligt mycket folk var här på Skansen. Hotellet syns i bakgrunden.
Foto: Ingela Carlsson
 
 
 
Alla artister som deltog under kvällen är på scenen inför sista allsången.
 
Avslutar med en matbild. Min systerson Joakim har varit i Kalmar på semester med sin familj. Han är duktig kock och hade lovat mig nån god maträtt när de var i stan. En favorit som jag aldrig äter annars är småländska isterband med stuvad potatis. Självklart lagade han denna goda maträtt till mig.
 
Så himla gott mums. Med rödbetor till stuvade potatisen och isterbanden.
Kram från Lotta
 
 

Ännu mer allsång - på Örtagården.

När vi ändå hade ångan uppe och var uppsjungna så drog vi iväg på  ännu en allsångskväll på Öland. Denna gången till Örtagården i St Frö på Öland. Ett mysigt ställe som säljer kryddor, marmelader, gelé, olika tesorter mm. Denna kväll spelade lokala musiker från Öland med välkände sångaren Lasse Trofast. Känd för oss som bor i denna regionen. Mat och dryck fanns att köpa så stämningen blev hög när öl och vin druckits upp under kvällens gång. Kvällen var ljummen och skön vilket gjorde att stämningen verkligen var på topp.
 
Jag och sambon var laddade för att sjunga och tralla med i låtarna.
 
 
Lasse Trofast med musiker som höll igång på Örtagården.
 
 
Vi köpte Nutellapaj med grädde att njuta av. Allsångshäftet med alla de välkända vanliga sångerna: 34an, Fröken Fräken, Sånt är livet mfl........
 
 
Lasse tog på sig dragspelet och spelade nån vals och emellanåt drogs roliga vitsar. Som vi skrattade......
 
 
Vilken låt ska vi spela nu? Inte lätt alla gånger - finns massa låtar att välja mellan.
 
 
Igår kväll satt vi på balkongen och käkade vår middag. Gjorde det lätt för oss och delade en köpt kebabtallrik från lokala pizzerian. Smidigt och enkelt och gott. Kvällen var skön så inbjöd till att sitta ute. Jag hade ej mått bra under dagen. Värk i såren och ont i magen - usch o fy. Bara att ta det lugnt och vila då.
Kommunsköterskan kom igår och bytte bandage på de stora såren. Vill inte läka nåt vidare. Kanske behövs annat bandage eller annan åtgärd av kunnig expertis på sårvård. Jobbigt är det med dessa sår och vi närmar oss ju rötmånaden dessutom. Hua!!!
Efter mina två blodförgiftningar i mars och maj månad så är kroppen ännu mer nedsatt i immunförsvaret. Blir lätt nya infektioner och annat skit. Fick plötslig rodnad på buken häromdagen. Läkarbesök och undersökning såklart. Fick kortisonsalva utskrivet att smörja med och hoppas det hjälper mig.
 
Blommor är glädje för mig och denna söta groda pryder en av krukorna på vår altan.
 
Jag var nog inte ensam om att följa kronprinsessan Victorias födelsedag i fredags. Kikade på tvn både på förmiddagen och på kvällen. Kul att se på och jag följer gärna kungahuset och dess bröllop, dop och födelsedagar.
 
Kram från Lotta
.

Allsång - sjung för full hals!!

I söndags kväll drog vi över till Öland och till torget i Mörbylånga där det var allsång. Ölandskillen Tony Strandberg med band stod för sången och musiken från scenen på det gemytliga lilla torget. Mycket folk satt bänkade framför scenen när vi kom dit. Bara att harkla sig och börja sjunga direkt. Jag gillar att sjunga och tralla - sen hur det låter...... ja det bryr jag mig inte om.
 
Tony Strandberg med sitt band på scenen. Här kommer det vara allsång under sommaren varje söndag kl 18 med olika lokala artister.
 
 
Tony var ute bland publiken och sjöng. Vi slapp inte undan mikrofonen - det var bara att sjunga med för full hals
 
 
 
Bandet fick förstärkning av en kille som med stor glädje och entusiasm tog sin roll som gitarrist på stort allvar.
 
Det var en skön och fin sommarkväll - fler såna kvällar vill vi ha. På hemvägen blev det stopp i Färjestaden där vi åt glass. Det hör sommaren till såklart. Under juli och en bit in augusti är det mycket musikunderhållningar i Kalmar och på Öland. I Kalmar är det ju tisdagar och torsdagar på Larmtorget som gäller. Gratis musik av kända artister/band. På onsdagskvällarna är det dansband/allsång på torget i Borgholm. Och Skansen i Färjestaden kör åxå gratisunderhållning 4 onsdagar med både kända och lokalartister. Plus mycket mer som händer i vår del av sommar Sverige.
 
Trots att det är juli månad och sommar o sol varvat med regn så tänker jag framåt mot höstens julmarknader. Fick ett ryck och dekorerade några fler små tändsticksaskar häromdagen.
 
Juliga motiv till höstens försäljningar. Har en julmarknad inbokad samt en utställning i monter på ett äldreboende, än så länge. 70 st tändsticksaskar ligger nu färdiga och nerpackade.
 
 
Jag har även klippt ut tomtemotiv ur servetter. Ska se om jag får till nåt bra med dessa på små trähyllor som sambon sågat, putsat och håller på och målar nu.
 
För att få lite mer energi efter mina sjukperioder har jag fått näringsdrycker utskrivet. Behöver mer proteiner och kolhydrater mm för att läka mina sår och för att återhämta mig. Så det återstår att se om de gör nån nytta. Har några favvosmaker på dessa drycker och det är choklad och cappuccino.
 
2 sorters näringsdrycker, utskrivna av dietist. Drick och va glad så blir du piggelin!!
 
Ha en skön sommarvecka kära läsare.
Kram från Lotta
.

Firat lite midsommar, natur och återhämtning.

1 juli idag och sommar!! Ja en mulen och regnig sommardag är det minsann. Blåser gör det rejält med. Som en normal sommardag alltså - nää vi vill nog alla att solen ska skina och kvällarna ska vara ljumma och sköna och inbjuda till grillning och uteliv. Men det kommer nog, solen och värmen!!
 
Midsommarhelgen har ju passerat och den blev lugn för vår del. Min energi är inte särskilt stor  än. Tar massa kraft att läka såren på benen tyvärr. Men lite midsommarmat blev det ju såklart. Min mamma och min son var hos oss samt en god vän. Tillsammans åt vi sill, nypotatis, ägg och gräddfil. Samt jordgubbar och glass.
 
Min son med mammas lilla hund. Sill och jordgubbar - gott men inte tillsammans.......haha
 
 
Så himla gott med sill. Jag äter inte matjessill utan håller mig till löksillen, skärgårdssillen osv. God och enkel sommarmat.
 
 
Vår goe vän Nisse var tillsammans med oss under midsommarafton. Alltid lika kul och vi har så mycket att prata om.
 
Vädret var lite skiftande under midsommarafton så vi dukade bordet inomhus. Inte så kul att sitta ute när regndroppar faller eller det blåser upp och all mat mm måste flyttas in igen. Vi fick några trevliga timmar tillsammans sen var jag tvungen att lägga mig och vila. Midsommardagen var vi bara hemma och tog det lugnt.
 
Tur vi har vår lilla oas, altanen och trädgårdstäppan. Och vår inglasade balkong. Där kan vi njuta när vädret är behagligt. Så skönt och rofyllt och ingen insyn från nyfikna grannar eller andra.
 
I skuggan under vårt lila parasoll gillar jag att sitta. Blommorna växer och frodas på altanen. Rofyllt som sagt var.
 
 
Salixträdet är så vackert i ena hörnan av vår täppa. Funkian växer och prunkar. Tyvärr får vi besök av katter som gillar att gräva i jorden här. Så sambon har lagt ut stenar och betongplattor för att försvåra grävningen för katterna. Satt dit mjölkkannan och betongbåten för lite prydnad.
 
Jag har varit hemma drygt 3 v från sjukhuset nu. Sakta sakta blir jag något lite  starkare. Kan lyfta i benen i sängen själv nu. Det fick sambon hjälpa mig med förut. Jag kan resa mig upp själv från tv fåtöljen numera. Så benen och musklerna blir starkare tydligen. Men såren på vänster benet är fortfarande stora. Kommer ta lång tid att läka. Svullnaen på höger lår finns även den kvar och den värker till o från och hindrar mig från att röra mig normalt. Blir fort trött och då finns bara en sak - att lägga mig och vila. Känns som jag får en slägga i skallen och den tröttheten kommer flera gånger per dag.
Utöver detta har jag min vanliga ledvärk och en taskig syn. Ser väldigt suddigt på båda ögonen. Det gör det svårt att läsa och se på tvn.
 
Men finns dom som har det värre. Jag har klarat mig från 2 jobbiga och svåra  blodförgiftningar och är oerhört tacksam för det. En dag i taget är det som gäller nu.
 
Kram från Lotta

RSS 2.0