Skälbyträdgården

 
 
 
Skälbyträdgården hur många har hört talas om den? Inte ens alla som bor i Kalmar tror jag känner till den. Skälby är ett stort fritidsområde med 4H gård med flera djur, en stor lekplats, ett utegym, en stor loge med dans sommartid och mycket mer. Flera olika föreningar är verksamma och har lokaler i området.
Bl a Studiefrämjandet. Som med medel från Allmänna arvsfonden håller på att genomföra projektet Skälbyträdgården.
 
"Trädgården är öppen för allmänheten och det finns ett stort utbud av aktiviteter för folkkbildning. Skälbyträdgården är en trädgård för alla sinnen.  Man kan känna jorden, lukta på blommorna, höra humlorna surra förbi och smaka på krassen."
 
 
 Här är entrén in till trädgården. Meningen är att det ska vara en hälsans trädgård. Man ska må bra av att vara här. Hjälpa till utifrån egen förmåga om man har nåt funktionshinder. Alla sinnen ska få sitt. Arbetet fortgår hela tiden här.
 
 
Ett stort växthus finns det i trädgården. Samarbete sker med äldreboenden, daglig verksamhet, olika föreningar, rehab och dylikt. Det finns en projektledare som håller i allt.
 
 
En mängd pallkragar/odlingslådor finns för att odla grönsaker mm i. Dom verkade tomma just nu. Meningen var att hela området ska vara tillgängligt för alla-även om man sitter i rullstol. Tyvärr ser jag ej några odlingslådor lämpliga för sittande arbete.
 
 
Jag tycker detta är ett bra projekt. Hälsoträdgård , utevistelse och hålla alla sinnen igång är ju positivt för alla. Hoppas bara att allt får vara ifred här. Mycket fina blommor, buskar och träd är planterade. Sen kommer massa olika grödor att växa upp. Finns tyvärr folk som förstör och ej kan skilja på ditt och mitt.
Invigning av Skälbyträdgården är 3 juli.
Läs mer:
 
 
 
i fredags kväll- 3 juni- satt vi ute och åt middag för första gången i år. Grillad flintastek blev det. Ljummen skön kväll på altanen.
 
 
Den är helt otrolig - rhododendron utanför vår uteplats. Blommar helt fantastiskt med sina lila blommor.
 
 
Sambon sliter med att måla staketet, planka för planka....... meter efter meter!!! Puh styvt jobb men fint blir det.
 
Imorgon är det Sveriges Nationaldag. Flaggan i topp. Brukar väl inte fira det nåt speciellt. Får se vad vi gör.
Ha en solig skön vecka, kram Lotta

Kommentarer
Postat av: Eva

Vilken bra ide´med en trädgård för alla. Fast det är nog inte så lätt att få det att fungera och få den tillgänglig för just ALLA. Ni har en fin uteplats och jag ser att det frodas i lådorna. Duktig hantverkare har du också . Det ser ut att bli riktigt fint.
Kram Eva

2016-06-06 @ 23:09:16
URL: http://evaspysselsida.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0