Vår Skördefest i bilder

För 2 veckor sen var det ju Skördefest på Öland. Givetvis ville vi åka över bron och ta del av allt det fina som erbjuds i olika former under helgen. Eller rättare sagt, allt kan man inte hinna med utan man får välja ut några ställen att besöka.
Detta var 3e året som jag o sambon åkte på Skördefesten tillsammans. Vi har en trevlig vana att börja vårt skördefestande med att äta en god middag på vårt favoritställe Strandnära i St Frö, mellan Färjestaden o Mörbylånga. Som vanligt körde vi med säkra kort och beställde klassikern Fläskfilé toast. Den gör ingen besviken och mätt o go bli man!!
 
Här är Strandnära som är ett BoB, vandrarhem och restaurang, se www.strandnara.com
 
Vi drog sen ner till parken i Mörbylånga där flera hantverkare, matproducenter m fl stod o sålde sina produkter. Även lite musikunderhållning var det i väntan på dockparaden som skulle komma. Denna parad har vi missat tidigare år men var inget att se visade det sig. Drog sen vidare genom mörka öländska vägarna. Finns aktiviteter längs med vägarna i olika små garage el lador, men inget som lockade oss. Stannade till hos Mys blommor då en kompis skulle sälja sina scrappade alster där.
 
Pumpor är ju ett kännetecken för Skördefesten och säljs tonvis denna helgen i olika färger o utseenden. Jag köpte denna betongpumpan som jag kan ha från år till år ute på altanen.
Gårdby är vald till årets by - så denna by fick vårt besök under lördagen. Välkomnande stod detta par och mötte oss i vägkorsningen:
 
Kreativa människor i denna byn. Många som stannade o fotade detta paret. Hilda o Holger döpte jag dom till.
Ett besök i fiskehamnen Bläsinge och andas frisk havsluft blev det o sen fortsatt körning norröver längs med östra kusten. Mindre trafik här o betydligt finare utsikt över Östersjön. Bjärby blev nästa stopp och där är dom kreativa åxå. Årets tema var "I regnbågens färger". Påhittiga bybor hade gått samman o plockat ihop olika föremål i stort o smått i regnbågens färger. Grupperat dom i färg o det var en brokig o kul utställning som muntrade upp oss.
 
Mjölkkannor med stickad klädsel i regnbågens färger........
 
Alla BLÅ detaljer samlade. Den Blå flakmoppen med Blåklädde mannen med Blå ölburkarna o massa annat.
 
Den GRÖNA Hörnan; Med grön gran med GRÖNA Balklänningen........ hahaha!!!!
Här stannade vi en god stund o kikade omkring. Fortsatte sen färden o styrde kosan mot västra sidan. Himmelen öppnade sig o regnet kom rejält. Ekerum lockade med sin stora hantverks o matutställning. Otroligt många utställare på samma plats och mycket fint att se.
 
Fina betongsaker i ny stil.........
Tomtar i mängd........ och massa ätbart som sagt.
Vi köpte en bit Ölandsost med smak av Calvados och den är SÅ god!!! Lite schweizermandel blev det åxå som är sambons favorit. Jag slog till på marsipanbröd med smak av Irish Coffee. Är man gottegris så är man.
Stannade sen till i Glömminge o hälsade på Camilla som sålde sina betongprodukter där.
 
Camillas egenhändigt gjutna ansikten - så fina!!
Avslutar självklart med pumpor..........
Dessa prydnadspumpor tror jag såldes överallt där vi var. Fina o dekorera med. Färgerna är ljuvliga.
Detta är ett axplock av alla de foton vi tog under vår Skördefestrunda på ön. Pga min fallolycka har detta inlägg dröjt, men bättre sent än aldrig. Dagarna går så sakta här, smärtan i knät är enorm. Axeln ok men måste vara i stillhet med den vilket gör livet svårare. Återbesök hos ortoped doktor kommande vecka.
 
Njut av hösten och naturens alla färger. Kram fr Lotta
 
 

Kommentarer
Postat av: Eva

Jag ser att ni hittade några guldkorn på Öland. Skulle gärna sett detta också.Men vi äkte andra vägar.Och det finns ju roliga saker i alla vrår denna helg. Ska bli kul på söndag.
Kram Eva

2013-10-15 @ 23:16:37
URL: http://evaspysselsida.blogspot.com
Postat av: Carin Andersson

Så mycket spännande du visar! Det måste vara mycket på gång den helgen då skördefesten pågår!

Hoppas smärtan i knät ger med sig och axeln blir bättre också. Håller tummarna!
Ta hand om er båda, kram, Carin

2013-10-16 @ 06:33:11
URL: http://xn--pettercarinslillapysselvr-0fc.se
Postat av: Jennie

Ser ut som att ni hittade fina ställen på skördefesten.
Ha det så gott Lotta.
Kram Jennie


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0