Vår vackra stad

Kalmar är en mycket vacker stad. Tyvärr ser man inte alltid det fina som finns i sin egen hemstad. Man blir hemmablind. Vissa vyer i stan är dock kända och svåra att undgå att se. Kalmar Slott är ett sånt exempel. Vackert, pampigt och ståtligt ligger slottet nära vattnet och speglar sin siluett i Kalmarsund.
 
Denna bild tagen fr Kalmarsundsparken, fotograf sambon Bosse!
En annan välkänd siluett i stan är gamla vattentornet inne i city. I vattentornet är idag bostäder. Mycket eftertraktade hyresrätter. Svårt och få en bostad där om man skulle önska det. Säkert en mycket fin utsikt från dom översta våningarna där.
 
Gamla vattentornet vid Systraströmmen och gångbron över till Västerport. Foto; sambon Bosse!
 
En nygammal badplats har återinvigts i Kalmarsundsparken. En ny brygga har byggts och den ska bli ännu längre tydligen. Hela området har snyggats till, bänkar ställs ut, vindskydd byggts upp, toa och glasskiosk fixats till. En relativt central badplats med fin vy över slottet, Kalmarsund och Öland. För dom som gillar sol och bad!!
 
Sand sand o ännu mera sand och en lång brygga. Handikapprampen når dock ej ända ut till vattnet ännu!!!
 
Det vankas fotbolls EM för damer här i stan om några dagar, 10 -22 juli. Det märks i staden lite överallt nu. Reklam lite här o där. Sveaplan blir ett stort Fan Zone med massa aktiviteter att prova-på. Storbilds tv med dom matcher som ej går här i stan. Många uppträdanden, mat och dryck mm. Matcherna kommer spelas på Kalmar FF:s hem arena här i stan. Som ligger ett litet stenkast från där jag bor. Blir mycket liv och hålligång, men är ju bara trevligt. Om det inte blir för mycket bråk förstås!!!
 
Denna stora fotboll pryder rondellen vid Sveaplan där mycket kul händer...........
I helgen var det marknad här i Kalmar. Mycket folk kommer till detta arrangemang. Marknaden är vidsträckt och finns på Stortorget, Larmtorget och på Sveaplan. Vi tog dock bara en runda på Sveaplan på fredags kvällen. Var en varm dag, men behagligare temperatur på kvällen. Inköp av lite marknadsgodis såklart ;.) Och kolla in folkvimlet är ju alltid kul.
 
På tivolit var det mycket liv o rörelse minsann. Karusellerna snurrade runt runt runt........ med glada barn!
 
Mycket mer kul hände i vår vackra stad under helgen, men kommer i nästa blogg inlägg.
 
Ha de gutt i värmen, kram Lotta
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Carin Andersson

Så härliga sommarbilder från Kalmar! Det känns som man varit där själv.....

Nu har vi fin sommar, skönt!Man får passa på och njuta!
Ha de så gott bägge två!
Kram
Carin

2013-07-08 @ 06:18:39
Postat av: Eva

Vilka fina bilder Bosse tar !! Håller med...Kalmar är en vacker stad och speciellt nu på sommaren. Måste ta mig en sväng snart och se vad som händer där. Kram Eva

2013-07-10 @ 23:18:12
URL: http://evaspysselsida.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0